Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přední sběratelé a proslulé světové galerie se praly o jeho práce. Břemeno slávy bylo ale příliš veliké. Byl mladý, nesmírně talentovaný, úplně chudý a neznámý. Stejný, jako tisíce jiných nezávislých malířů v Americe. Pomaloval ulice, zdi a plechové ohrady. Jeho publikem byli nuzáci a bezdomovci, kteří měli brlohy přímo pod jeho největšími díly. Pak potkal legendárního Andy Warhola. Během jednoho roku se stal Jean-Michel Basquiat senzací celého světa. Přední sběratelé a proslulé světové galerie se praly o jeho práce. Břemeno slávy bylo ale příliš veliké… (HBO Europe)

(více)

Recenze (107)

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Biografie jednoho zajímavého chlápka o kterém jsem předtím nikdy neslyšel. Herecky je to zvládnuto perfektně, od hlavní role po spoustu hereckých hvězd ve vedlejších rolích. Vzdávají tak poctu tvořivému člověku, který se jako mnozí předním neubránil podněcovačům své představivosti. Začátek byl trošku slabší, ale pak už je to naprosto v pohodě. Že byl byl Warhol magor a vyžírka většinou všichni ví, tady se to znovu potvrzuje. Doporučuju. ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Výborný film,kterému opravdu přijdete na chuť hlavně anglicky.Sice ne pro ospalce,které by tenhle film asi přestal bavit,protože chvílemi ač chcete nebo ne oplývá nudou,ale přesto výjmečný.A k tomu samozřejmně ne hvězdné,ale zato výborné obsazení.Hlavně Wright,Bowie,Oldman,Del Toro a tentokrát také Hopper,který předvádí,pro něj hodícně se civilní,ale hlavně přesvědčivou roli. ()

Reklama

Morloth 

všechny recenze uživatele

První co mne na filmu zarazilo, byl počet hvězd, které se třeba jen tak mihly na pár minut. Druhé, že pro mne naprosto neznámý Wright hrál skvěle. Také jsem tedy objevil nového malíře, ale to se nepočítá, neb na výtvarno jsem levák. Po stránce scénáře mne film nijak nepřekvapil, ale ani neurazil, a koukalo se na něj fajn. Schnabel výtvarná díla přiblížil tak, až jsem si je musel hned dohledávat. Takže dobrý, ne? ()

Raven0 

všechny recenze uživatele

Pěkný životopisný film. Ale na druhou stranu... Je to docela normální lidský příběh. Většina velkých, uměleckých géniů si kompenzovala svou nevyrovnanost v drogách a jiných neřestech. Je to daň za jejich odlišnost. Basquiat nebyl žádnou vyjímkou. Takže, když koukáte na tento film, příjde vám, že jste už vše tak nějak viděli, že už to vlastně znáte, jen v jiném podání. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem váhal mezi čtyřmi a pěti hvězdami. Pak jsem se sám od sebe opravil. Krásný film o smutném osudu božího člověka. Amerického newyorkského marného Umělce. Krutě ironický, leč poctivě lehce mytizující pohled na scénu Basquiatova vzestupu a pádu. K filmu mmj. nádherný soundtrack. Ta poslední skladba na něm je Caleova Halleluiah... http://www.youtube.com/watch?v=DinEKqtCDkg&feature=related ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Reklama

Reklama