Reklama

Reklama

Snímka sa inšpirovala skutočným príbehom mladej desiatničky námorného vojska, ktorej jedinečná disciplína a puto s vojnovým psom zachránili mnoho životov počas ich nasadenia v Iraku. Po disciplinárnom konaní preradia desiatničku námorného vojska Megan Leaveyovú k jednotke psovodov, kde má upratovať po psoch. Vo výcvikovom stredisku K9 sa spriatelí s agresívnym psom Rexom a napokon dostane príležitosť, aby ho vycvičila na stopovanie a vyhľadávanie výbušnín. Megan sa stane psovodom a spolu s Rexom úspešne dokončia viac než stovku vojenských misií. Všetko sa zmení, keď oboch zraní explózia ukrytej výbušniny v Iraku. Táto chvíľa ovplyvní ich ďalšie životné osudy. (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (108)

tron 

všechny recenze uživatele

Zámerne vyhľadávam filmy so psami, ale toto bol priemer. Kate Mara som mal rád (Skrotená hora), ale tu mi nesedela. Zvyšok kastingu neviditeľný (Toma Feltona som vôbec nespoznal, asi som slepý). Výprava televízna. Wtf akčná scéna v púšti, kedy hlavná hrdinka parťákov nechtiac naláka do pasce a následne je za to vyznamenaná. Vlastne vo filme nič nezažila, vyzerá to tak, že bola v Iraku tri dni, raz prehľadala auto, potom našla muníciu v dome a na konci sa dostala do prestrelky a letela domov. Jej rodina nepríjemné osoby. Pes fajn, ale tu bol ozaj len štatistom. Vlastne rozmýšľam, či si to vôbec zaslúži tretiu hviezdu. Ale mám rád nemeckých ovčiakov, tak prižmurujem oko. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Oceňuji námět filmu, že si člověk uvědomí jak důležitou roli hrají psi v naší společnosti a že si zaslouží náš respekt. Ovšem přišlo mně že tvůrci až příliš spolehají právě na náměť, ale udělat z něj jějaký kloudný příběh to se příliš nezadařilo, herecké výkony taky nejsou zrovna kdovíjaký zázrak, takže tohle ty hvězdičky jsou vysloveně má děkovačka všem těm psím šampionům, který nasazují svoje životy za naše bezpečí v boji proti teroristům. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Film, který asi neprorazí nikterak do světa, ale mě dokázal zaujmout a zpříjemnit mi den těmi 116 minutami. Nevím, jak moc se odchyluje filmový průběh od reálného příběhu, ale pochopil bych, že si toho autoři ani moc nemuseli dokrašlovat. Kate Mara se vcítila do své role, její emoce jsem jí věřil a v mnoha chvílích jsem jí přál shledání s Rexem. První polovina se rozjíždí pomalu ale jistě, perfektně vykresluje vztah mezi pánem (zde paní) a psem, jejichž pouto se tak snadno nepřetrhne. Ta věrnost psa je stejně dechberoucí. Akčních sekvencí se zde moc nenajde, ale ta pořádná válečná vřava se nakonec přeci jen dostaví, a věřte, že je perfektně natočená, svištění kulek kolem hlav hlavních protagonistů jsem prožíval společně s nimi. Druhá půlka nabourává citovou složku diváka, ale nepřesahuje to tu pomyslnou čáru, za kterou by spíše připomínalo frašku. Kromě hereckých výkonů (potěšila minirole Feltona, i v těch pár sekundách předvedl slušný výkon) se film blýskne i na poli dialogů, jež si základají na vážnosti, což není vždy sázkou na jistotu, ale zde se to vydařilo ukočírovat. Hezký válečný film, ke kterému by se ani ty krvavé scény nehodily. Za mě dávám 81 % ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

O silném poutu zvířete a člověka, bylo natočeno hodně filmů. Megan Leavey je o válečné psovodce. Dozvíme se něco málo o Megan, jak se dostane k armádě a následně se děj odehrává v Iráku, odkud si odveze ona i její Rex traumatizující zážitek. Jejich cesty se pak rozdělí a... . Ta část, než se Megan dala dohromady s Rexem, mi nevadila. Přestože jde o vojenské prostředí, je to natočeno vcelku civilně. I proto pak působila mise v Iráku velmi věrohodně. Žádné propagandistické kecy, žádná přepálená akce...ale velmi napínavá hodina, která vygraduje už zmiňovaným incidentem. Poté co se děj přesune zpět do států, už je to trochu nuda. Samozřejmě jsem Megan i Rexovi dál fandil, ale bylo zřejmé, jak to dopadne...jinak by se o tom přece netočil film, že? No a závěr už byl vysloveně americký...myšleno nejen natočeno, ale nejspíš i podle skutečnosti. Megan Leavey by slušela kratší stopáž, ale nenapadá mě, kde by se mělo ubrat. Celkově jsem spokojený, přestože tyto cityvyděračský filmy o zvířatech, moc rád nemám. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Jaj, jaj.. Skutočný príbeh... A k tomu o zvieratku... Nehovorím, nie je to zle nakrútené, no niektoré momenty sú na môj vkus až príliš prvoplánové, ale zase na druhej strane, akčné scénky aj tie dramatické sú zvládnuté perfektne. Moja žena išla do kolien, no mne tie úmyselné srdcervúce scény skôr prekážali. Tým, že je divák zvyknutý viac na násilie na ľuďoch, voči zvieratám má menšiu rezistenciu, takže stačí keď tu tento Rexi iba zakopne a už tečú divákom slzy. 2,5* je moje výsledné hodnotenie hoci akceptujem aj vyššie. Má to svoje kvality, no až na výnimky mi podobné Patriotické filmy nezvyknú sadnúť. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (10)

  • Herečka Kate Mara (Megan Leavey) a skutočná Megan Leavey sa obe narodili v roku 1983 v New Yorku. (pkno)
  • Medzi vojenské vyznamenania desiatničky Megan Leaveyovej (Kate Mara) patrí Purporové srdce (Purple Heart) za zranenie v boji, dvakrát udelená Medaila námorníctva a námornej pechoty za úspechy (Navy and Marine Corps Achievement Medal) s odznakom "V" udeleným za hrdinstvo, Stuha za bojovú akciu (Combat Action Ribbon), Medaila námornej pechoty za vzornú službu (Marine Corps Good Conduct Medal), Medaila za službu pre národnú obranu (National Defense Service Medal), Medaila za nasadenie v Iraku (Iraq Campaign Medal), Medaila za službu vo Vojne proti terorizmu (Global War on Terrorism Service Medal) a Stuha za službu na mori (Sea Service Deployment Ribbon). (koba)
  • V čase 01:01:20 je zřetelně vidět, jak se americký voják kouká přes kolimátor jen jedním okem a druhý má zavřený. Tato praktika je pouze pro optiky na delší vzdálenost, ale nikdy pro kolimátory na blízko. Takto by nefungoval žádný voják v akci a je to chyba. (Ace.A.T.L.)

Reklama

Reklama