Reklama

Reklama

Máte železný oblek, jste zelený vzteky, kousnul vás pavouk, hrajete si na netopýra nebo jste jinak super? Připravte se na to, že francouzská komedie Super-Blb si z vás bude celou hodinu a půl dělat nelítostnou legraci. Zkrachovalý herec Cedric je looser k pohledání, odsouzený životem vždycky prohrát. Od přítelkyně dostane kopačky, kámoši i vlastní táta nadobro ztratí naději, že by z něj mohlo někdy něco být. Ale pak se zableskne na lepší časy, když Cedric dostane hlavní roli superhrdiny Badmana. Velká šance konečně všem ukázat! Cedric s rolí vstává i usíná, ale jeho nezvratný osud nešťastníka udeří znovu. Na cestě z natáčení má autonehodu a ztratí paměť. Když se probere, je stále oblečený jako Badman a přesvědčený, že je skutečným neohroženým superhrdinou s jasným úkolem zachránit svět. Může se někdo jako on postavit zlu, ochraňovat slabé, nakopat gaunerům zadky a neublížit si? Může konat dobro navzdory svým vrozeným předpokladům všechno pokazit a nic pořádného nevykonat? To je jedno, Cedric vyráží do akce plné zmatků, katastrof a náhod. Být hrdinou je super, nevinné děti a ženy by se ale raději měly schovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (184)

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

Parádny úlet, Francúzi sa opäť utrhli z reťaze a mne sa to znovu veľmi páčilo. Nie som veľkým fanúšikom filmov o superhrdinoch (česť výnimkám), takže asi preto som mal zo Super-Blba taký dobrý pocit. Tvorcovia veľmi vtipným spôsobom vyjadrili to, čo ja na superhrdinských filmoch najviac nemusím (epické zábery skupiny hrdinov). No, a tá záverečná scéna v kine s vysávačom, to jednoducho musíte vidieť! Finálny verdikt: 7/10 ()

Litvicek 

všechny recenze uživatele

Já jsem čuměl. Byl jsem kurva překvapený. Tyhle parodické komedie z ráže Žhavých výstřelů, Bláznivé střely a jiných, mi neskutečně sedí. Dělat si legraci a dělat si legraci i sám ze sebe, to je paráda sledovat a tohle výborně bavilo a já se smál jak debil. Na francouze tedy vynikající počin. 4 hvězdy - Tohle si budu rád pravidelněji pouštět. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale ten potenciál tu byl mnohem větší a připadalo mi, že Lacheau a spol. to trochu odflákli. Víc než cokoliv jiného je to sled prefabrikovaných gagů, které sice občas dokáží vyvolat něco jako úsměv, ale většina z nich na mě nefungovala. Opravdu jsem se zasmál až v závěru při scéně s ilegálním migrantem, ale to bylo málo. Plusem je slušné tempo a solidní obsazení, ale ani to mi nezabránilo, abych cítil zklamání. 50% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Osvedčený herecký casting, ktorý vo francúzskych komédiách exceluje. Ale videl som s nimi už aj lepšie kúsky. Dobrá paródia, lepšia pre mňa ako presexualizovaný a vulgárny Deadpool. Ani tu sme sa nadržaným veciam nevyhli, ale bolo to v norme. Ale že by som sa za brucho chytal, tak to nie. Neostali vo mne ani nejaké pamätné scény, pre ktoré by som sa k filmu vrátil. ()

Knowho 

všechny recenze uživatele

Pokud vám to nedošlo do ted tak už musí- Francouzi prostě umí udělat kvalitní komedii. Letošní komedie Super-Blb naprosto geniálně naráží na novodobé Marvelovky a DC filmy, které vládnou kinům a jsou velmi populární. Samotná myšlenka příběhu, kdy hlavní postava jménem Cedric (Naprostý looser) získá roli superhrdiny Badmana a po autonehodě ztrátí pamět a myslí si, že právě on je opravdový hrdina Badman. A to je prostě skvělí. Obvzlášt doporučuji pro fanoušky komiksovek, protože těch narážek na nejenkomiksové filmy je tady víc než dost. 9/10 ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Ve filmu jsou narážky na postavy: Batman z DC, Thor, Iron Man, Captain America, Hulk ze série Avengers (2012) a Profesor X, Mystique a Wolverine ze série X-Men (2000). (Knowho)
  • Až na výjimku v podobě „Badmobilu“ Ford Mustang používají hlavní hrdinové většinou vozy francouzské výroby. Laure (Alice Dufour) jezdí s Peugeotem 308 cc, Éléonore (Élodie Fontan) a ostatní se nabourají s Renaultem Clio II, poté ukradnou sanitku Renault Master. Cédric poté, co se zbaví Schyzova (Amr Waked) Range Roveru, ukradne Dacii Logan původem od Renaultu. Cédricův otec si „užije“ jízdu v upraveném Citroënu C5. (machonza)
  • Natáčalo sa v regióne Île-de-France, konkrétne v v Rueil-Malmaison, v Gif-sur-Yvette a Mennecy, ako aj v Cité Internationale Universitaire v Paríži. Natáčalo sa od augusta 2020 po dobu 11 týždňov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama