Reklama

Reklama

Malá mořská víla

  • Sovětský svaz Rusaločka (více)
všechny plakáty
Animovaný / Rodinný / Krátkometrážní
Sovětský svaz, 1968, 29 min

Obsahy(1)

Malá mořská víla zachráni pred utopením pozemského princa, pretože se do neho zaľúbila. Keďže chce byť s ním, obetuje svoj hlas, aby se zmenila na človeka a keďže je nemá, princ ju nespozná a chce se oženiť s inou... Klasický príbeh o lásce a přátelství vznikol na motívy rozprávky Hansa Christiana Andersena. Ruská animovaná pohádka (1968/1995). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Temné nebe, jak černý kámen, těžko lidem v bouři je. A já věřím, že se život kapku po kapce vrátí k tobě. Nesmí umírat krásní a nesmí umírat stateční.... Od dětství jsem přesvědčená o tom, že kdyby míso Malé mořské víly umřel ten princ, tak by se nic špatného nestalo, vlastně bych to považovala za dobrý konec. A ano, já vím, že když ho milovala, musela se obětovat, na druhou stranu, on měl milostných vyznání celý věrtel. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Osobitá adaptace známé Andersenovy pohádky. Nevšedně krásná animace, emotivní hudební doprovod a působivé namluvení postav. Symbolicky bohatá pohádka se smutným koncem, která si mě získala. K vidění zde. ()

Reklama

Reklama