Reklama

Reklama

Kevin Spacey, držitel dvou hereckých Oscarů, v roli pacienta psychiatrické léčebny s jasnou diagnózou: tvrdí, že je na Zemi na návštěvě a pochází z planety K-PAX. Jeff Bridges, několikrát na Oscara nominovaný, v roli jeho lékaře dr. Marca Powella. Přepracovaný psychiatr ze státní nemocnice nachází u svého vesmírného pacienta řadu nezvyklých projevů a navíc naprostou odolnost vůči běžným léčebným prostředkům. Co když je podivný pacient skutečně mimozemšťan?

Na filmu, který odstartoval z prvního místa amerického žebříčku, se kromě režiséra Iaina Softleye podílela řada mimořádných filmařských osobností - kameraman John Mathieson, který získal řadu ocenění a nominaci na Oscara za svou práci na GLADIATOROVI, střihač Craig McKay, mnohonásobně oceněný a rovněž na Oscara nominovaný za filmy MLČENÍ JEHŇÁTEK a REDS. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 103)

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Přelet nad kukaččím hnízdem říznutý špetkou sci-fi. Takový nějaký je Svět podle Prota. Nesmírně inteligentní film, ve kterém není nic takové jak se na první pohled zdá a naopak. Po delší době mě nějaký film donutil k silnému zamyšlení a můžu s klidem říct, že mě velice dojmul. A Kevin Spacey? To je talent od Pána Boha. ()

k212 

všechny recenze uživatele

K-Pax je velmi atmosférický film založený z velké části na skvělém herectví páně Spaceyho a také na nezanadbatelném aspektu hry světel a podivných úhlů kamery (což je skoro rovnocenným prvkem toho prvního). Režisér Ian Softley je dle mého mínění velmi talentovaný režisér a soudím tak právě díky K-Paxovi -z prvního filmu, který jsem od něj viděla. Film je vůbec po formální stránce vytříbený (nic na mě nepůsobylo rušivě nebo nepatřičně) a zajímavý elektronický soundtrack velmi dokresluje celkovou atmosféru. Mám za to, že toto dílko si své **** prostě musí zasloužit i bez nucené katarze nebo překvapivé pointy. Je čistě a přímočaře nalinkováno, nedělá ze sebe něco, co není. A to mě protentokrát prostě dostalo a nadchlo. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Scenár: Gene Brewer, Charles Leavitt | Hudba: Edward Shearmur | Produkcia: Robert F. Colesberry, Lawrence Gordon, Lloyd Levin | Distribúcia: Universal Pictures (US), Pathé and FilmFour (UK) | Štúdio: IMF Internationale | Rozpočet: 48 miliónov $ | Tržby: 65,001,485 $ | Je až nepochopiteľné, ako môže byť film s takýmto potenciálom finančne stratový. Jediné vysvetlenie je, že konzumáci nie sú schopný shltnúť nič iné, než 100% HappyEndy. Najväčší herecký koncert Kevina Spacey-ho zo všetkých, dejovo úchvatné a nepredvídateľné, filmovo jemné a pôsobivé. 100%-ný zážitok. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že Kevina Spaceyho nemám rád. Tento vynikající herec je mi čímsi nesympatický a tudíž se filmům s ním vesměs vyhýbám, byť jsem si vědom toho, že se ochuzuji o jinak parádní počiny s hercem excelentních kvalit. Tohle mi jednoznačně potvrdil Svět podle Prota, u něhož jsem prakticky celou dobu myslel, že dám plný počet hvězdiček. Užuž jsem byl odhodlán sáhnout po pětihvěždí, když jsem si ohodnocení nechal o den rozležet a můj dojem se poté vykrystalizoval na pěkné a čistokrevné 4*. Chválím nejen projev Kevina Spaceyho a Jeffa Bridgese, ale též samotný námět a sílu příběhu. Užíval jsem si vskutku každou minutu snímku a dočkat se nějakého ještě o chloupek silnějšího závěru, zařadil bych tento počin do kategorie snímků, jež je nutné vidět předtím, než zemřete. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Filmy mě nestačí překvapit. Pořád se totiž objevuje něco, co už je vcelku dlouho na světě, já o tom tolik neslyšel, film neviděl a pak nestačím zírat. Svět podle Prota je výborně promyšlený, ale ve skutečnosti plně lidský film, na které se pokaždé kouká nejlépe. Stačí dobrý nápad, perfektní zpracování a poslední, nejdůležitější ingredienci, geniální herce. A tady se setkají rovnou dva tváří v tvář: Pacient Kevin Spacey a doktor Jeff Bridges. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (19)

  • Okrem známej scény konzumácie banánu aj so šupkou zjedol menej nápadne Prot (Kevin Spacey) aj jahodu s listom. (Autogram)
  • Protože byl původně do role Prota zvažován Will Smith, postavu dr. Marka Powella měl hrát Kevin Spacey. Když Smith z filmu vycouval, jeho role připadla Kevinovi. (don corleone)

Související novinky

Klaus je Bůh či Bůh je Klaus?

Klaus je Bůh či Bůh je Klaus?

12.05.2006

Nepřišlo vám někdy, že ve skupině rodinných amerických filmů o Vánocích a Santa Clausovi a znovunalézání Ducha Vánoc něco chybí? Mně ne a velmi jsem se mýlil. Jean-Claude La Marre, herec, producent a… (více)

Reklama

Reklama