Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Profesor chemie Barney se učí ovládat svůj tep a chystá neobvyklý experiment, který osudově zasáhne do života mladých snoubenců Jeffa a Diany. Ti si vyrazili ze Seattlu na výlet, a přestože se cestou pohádali, hned si slíbili, že se nikdy neopustí. Vzápětí však Diana během krátké zastávky u benzínové pumpy záhadně zmizí. Policie se jejím zmizením odmítne zabývat, protože se domnívá, že dívka milence opustila. Jeff se však nevzdává a rozhodne se pátrat na vlastní pěst. Po třech letech, bez práce a bez peněz, však stále nemá žádnou stopu. Ve chvíli, kdy se v baru seznámí se sympatickou servírkou Ritou, všimne si jeho plakátu s prosbou o pomoc skutečný pachatel, který Dianu unesl a zabil, profesor Barney. Přestože žije jako usazený a spokojený otec rodiny, nedokáže odolat nutkání a rozhodne se ve svém zrůdném experimentu pokračovat s Jeffem. Vyhledá ho a přesvědčí, aby s ním odjel na místo zločinu. Cestou mu podrobně vypráví nejen o svých pohnutkách, ale také o přípravách na zločin. Nakonec ho přesvědčí, že pokud chce zjistit, co se s ní opravdu stalo, musí se vydat do jeho rukou. Mezitím Rita zjistí, že Jeff odjel s vrahem své snoubenky a když neuspěje na policii, vydá se ho sama hledat. Podaří se jí zjistit polohu chaty, kam Barney Jeffa odvezl. Dorazí včas? A pokud ano, podaří se jí zachránit Jeffův život? Začíná smrtící závod s časem a ví to ona i vrah. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (126)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem nejprve evropskou předlohu, vytratil se mi z toho moment překvapení- a ten byl na originálu možná tím nejzajímavějším. Americká verze se liší zakončením, to (rýč v hlavě apod.) z toho dělá v nejlepším případě béčko, ne-li rovnou céčko- rozuměj vážně sračku. Jsem rád, že se Jeff Bridges později potkal se zajímavějšími scénáři. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film na me driv hodne pusobil, hlavne zaver v lese mi prisel vzdycky paradne strasidelnej, dneska uz sem z toho sice nijak vyklepanej nebyl, ale porad se jedna o paradni thriller se skvelou atmosferou, hodne slusnym Kieferem a hlavne naprosto dokonalym Bridgesem. Navic i pribehove se jedna o nadprumer a paradni tajemna hudba dodava filmu na atmosfere, takze slusny 4*. ()

Reklama

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Další z řady thrillerů, který je skvěle podán, skvěle zahrán, dobře rozprostřen. Jeff Bridges je opravdu úchylný, a jeho postava je perfektně rozpracována. Pro režisérovu smůlu je to jediná postava, se kterou si pohrál. Abych nehanil, Kiefer je skvělý, Nancy si také zaslouží uznání. Nebýt zbytečně laciného konce, rozhodně jdu na maximum. ()

TAMEHEMP 

všechny recenze uživatele

Neodolatelnej Bridges. Zcela nenápadný motiv, byť pro pochopení psychického rozpoložení Bridgese klíčový. Touha po neznámu je doslova smrtelná, až teda na konec, který zklamal. Ale když je Bridgese tak uvěřitelnej, tak i nějakej ten přešlap hodlám zanedbat a že jich bylo. K němu.. Furt je to obyčejný člověk, který s neùspěch ztrácí motivaci, ale nejdřív v sobě vůbec musí najít odhodlání. Pak důkladná příprava, neponechat nic náhodě. Tak třeba nápad s pavouky, nebo zaklapnutí západky s dcerou v autě ve mně probouzí nemalý pocit nadšení. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Skvělý a dost drsný thriller. Až nedávno jsem se dozvěděl, že film je vlastně remakem. Ale vem to nešť. George Sluizer i tak natočil remake svého filmu skvěle. Na filmu vyniká zejména závěrečné bezútěsné napětí a herecký souboj Jeffa Bridgese a Kiefera Sutherlanda. Film "Záhadné zmizení" se mi líbil a určitě¨vyhledám Holandský originál. 70%. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Film je remakem nizozemského snímku Spoorloos (1988), oba filmy jsou prací stejného režiséra. (Caminzind)
  • Americký hitchcockovsky ladený triler nakrútil režisér George Sluizer podľa románu Tima Krabbého Zlaté vajce. (ash99)

Reklama

Reklama