Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vizuálně oslnivá celovečerní kreslená pohádka, kde se dobro potýká se zlem.
Zlaté město Bagdád žije v míru, protože jej chrání jeden ospalý král a tři magické zlaté koule vystavené na nejvyšším minaretu, které podle proroctví chrání obyvatele před pohromou. Ve městě naneštěstí žije zloděj, který má spadeno na zlato, a pletichář Zigzag, který má zálusk na královskou korunu. Do cesty se jim omylem připlete švec Tack, jehož si oblíbí princezna Yum Yum. Podaří se zachránit království před blížící se zkázou? (mr.filo)

(více)

Zajímavosti (10)

  • Hlavní hrdina Tack měl v původní verzi filmu pronést jednu jedinou větu. Tu měl původně namluvit Sean Connery, ten se však do studia nikdy nedostavil. (tomalakis)
  • Některé z původních návrhů na název filmu byly The Thief Who Never Gave Up a Once.... (tomalakis)
  • V roce 2006 zveřejnil animátor Garrett Gilchrist fan-edit filmu nazvaný The Thief and the Cobbler: The Recobbled Cut, který má co nejvěrněji rekonstruovat původní Williamsovu vizi. (tomalakis)
  • Richard Williams film nikdy nedokončil. V roce 1992, v poslední fázi produkce, práce na filmu zastavilo studio Warner Brothers, které v té době snímek financovalo. Film byl později prodán soukromému studiu, které ho mělo dokončit co možná nejrychleji a nejlevněji. Navíc přidalo všechna hudební čísla. Snímek následně odkoupilo studio Miramax, nechalo ho přestříhat a uvést do kin jako Arabian Knight. (tomalakis)
  • Původním námětem Richarda Williamse byly folklórní příběhy Hodžy Nasreddina, ale pro neshody s producentem byl nucen se tohoto námětu vzdát. Využil však postavy zloděje, která se objevila již v jeho prvních koncepcích. (tomalakis)
  • Tento počin je uváděn jako film s nejdelší dobou výroby – Richard Williams na něm pracoval od roku 1964, celých 28 let. (kriplozoik)
  • V záverečných titulkoch verzie „Princess and the Cobbler“ je použité štandardné logo Dolby Stereo, zatiaľ čo v jeho upútavke je použité logo Dolby Stereo SR. Americké vydanie „Arabian Knight“ však používa logo Dolby Stereo SR. (Melios)

Reklama

Reklama