Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zábavný příběh plný dětských dobrodružství se odehrává na předměstí Chicaga na konci 80. let minulého století. Hlavním hrdinou je desetiletý Jake Doyle, který se snaží získat k Vánocům nejnovější a nejlepší videoherní systém. (HBO Europe)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (85)

borec999 

všechny recenze uživatele

Neurážajúca retro vianočná komédia z obdobia 80.rokov, ktorá okrem toho že je nenápadnou reklamou na jednu značku herných konzol súčasne zdôrazňuje, že materiálne veci nie sú na Vianociach ani zďaleka tak dôležité ako tie duchovné. Film vie pobaviť, má tempo pri ktorom nenudí a v rozumnom pomere dávkuje aj atmosféru čara Vianoc. Proste fajn oddychovka bez väčších chýb a jeden z tých lepších-  novších  filmov s vianočnou tématikou, ktorý ale rozhodne nie je tak kvalitný aby sa stal ďalšou vianočnou klasikou... PS: Neil Patrick Harris je skôr rozprávačom príbehu a celkovo v 8 bitových Vianociach vlastne ani nemusel hrať, keďže takmer celý príbeh je odohraný detskými hercami... 55-60% ()

L-wyz 

všechny recenze uživatele

Filmu se dá, pokud máte tento typ filmů rádi, máloco vytknout, takže ve svém komentáři si jen kopnu do dabingu a titulků. Nejprve jsem si film pustil s dabingem, ale po pěti minutách jsem to musel hodit na původní znění s titulky. Vážně nikomu z těch, kteří se na dabingu podíleli nevadilo, když dětští herci mluvili dospělým hlasem? Netýkalo se to všech, ale i tak to bylo do uší bijící. Připomnělo mi to příšerný DVD dabing (SPI Film) jinak výborného Mostu do země Terabithia.  Ale jak už jsem psal na začátku, tak ani titulky nebyly žádná sláva. Za tolik chyb a nepřesností by se i Google translator musel stydět. A za tohle by chtělo HBO dostat zaplaceno? Leda velký hnědý... ()

Reklama

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Misty i zabavny detsky film o tom, kterak Jake Doyle ziskal svoje prvni Nintendo - zakladni premisa je postavena na lzi, protoze se prvniho Nintenda nakonec divak vubec nedocka. Film se spis mel zabyvat tim, kterak se Jake snazil na Vanoce ziskat Nintendo. Nejnesympatictejsi byl dle ocekavani Neil Patrick Harris, kteryho osobne nemam rad, a (ne)herci deti byly nakonec snesitelny. Film konci neocekavanou dojemnou pointou, ktera byla vlastne fajn. ()

Heywood odpad!

všechny recenze uživatele

Snad nejhorší vánoční film, který vánoční atmosféru jměl jhula, lidíé v něm byly jak karikatury, dětičky podivně posedlé, každý druhý magor, (dabing český byl otřes, jaký se jen tak neslyší), děj nakonec končí poučkováním o "hodnotách", prostě už dlouho jsme nic tak špatného neviděl. V roce 1985 za bolševika si kde kdo mohl v Tuzexu koupit Commodore nebo Attari. Za rok jste měli 300 her jak nic (Super Mario nevyjímaje). A tady v 1988 řešešili tohle? Smrdí to literárním a následně filmovým podvodem. Odpad. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"8-Bit Christmas" vnímam ako celkom solídnu vianočnú rodinnú komédiu s vynikajúcim zavŕšením. Keď konečne dospejeme na koniec a pochopíme výsledok, ide o skutočne skvelý film. Plus dávam kredit, že to nepôsobí lacno a narýchlo napísané divadlo, ktoré nemá ani hlavu ani pätu. Decká sú presvedčivé, atmosféra 80s vyzerá dobre, miestami ma to neskutočne bavilo, úvodné prerábanie scénok podľa Harrisovho naratívu ma tiež bavilo (áno bola to zelená helma) a viem si predstaviť, že v tej dobe skutočne bolo Nintendo Entertainment System absolútnym klenotom. Tak ako dnes je všade vypredané PS5 a mnohí naň museli celkom slušne dlho čakať. To jedno pozretie odporúčam, lebo vo svojom finále ten film skutočne odôvodnil svoju existenciu a je to dobrá myšlienka a možno sa k tomu aj niekedy v budúcnosti vrátim, lebo nejde o veľmi "safe" rodinnú komédiu. Veci sa tu celkom dejú. A vie to pobaviť. Hodnotenie: B ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Před natáčením musel Neil Patrick Harris absolvovat 14denní karanténu. Každý den zveřejňoval vtipné video, jak ji tráví. (BMW12)

Reklama

Reklama