Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zábavný příběh plný dětských dobrodružství se odehrává na předměstí Chicaga na konci 80. let minulého století. Hlavním hrdinou je desetiletý Jake Doyle, který se snaží získat k Vánocům nejnovější a nejlepší videoherní systém. (HBO Europe)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (85)

curfew77 

všechny recenze uživatele

Vsadíte na současnou retro vlnu nostalgie po dětském světě přelomu osmdesátek a devadesátek, a pro jistotu si jako hlavní hvězdu seženete Neila Patricka Harrise proslaveného seriálem, který obdobný koncept vyprávění, jaký máte v plánu, proměnil v obrovský komerční hit. Co se může pokazit? Všechno. 8-Bit Christmas vůbec nevědí, koho vlastně chtějí bavit, jestli současné děti (pročež je film naivní, školometský a cudný až hanba - sic!), nebo generaci, která v příslušné době vyrůstala (a kterou na rozdíl od té mladé tenhle svět a jeho problémy skutečně z nostalgie zajímají). Výsledek samozřejmě nefunguje, protože se pokoušíte návnadou na ryby lovit medvěda. Otravní jsou tady úplně všichni, dětští i dospělí hrdinové, a pár vtipných momentů museli tvůrci nastříhat aspoň do traileru. Absolutní fail a další promarněná šance. Pokud si někdo maloval, že z tohohle filmu může být Sám doma pro dvacátá léta, nejspíš spadl z višně, protože dnešní teenageři na něj musejí pohlížet asi jako my za našich mladých let na Knoflíkovou válku. 40 %. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Staromilsky vypadající film, který nám, narozeným v osmdesátých letech říká, že se blíží doba, kdy budeme cílovkou filmů pro pamětníky. Přitom ale skvěle fungující komedie s řadou už dříve různě omývaných klišé, které mě zde opět rozesmály, neboť mi tato komedie jako celek navodila pocity z dětství. To, co USA měla v osmdesátkách, se k nám dostalo až v době devadesátek. Takže úžas jménem 8bitová herní konzole, to bylo terno mého mládí. A řada klišé v podobě sociálních vztahů též byla něčím, čím jsme si my a můj kolektiv, který mě tehdy obklopoval, prošli. Za toto jasné čtyři slunce! Velice jsem si to užíval. 75% ()

Reklama

L-wyz 

všechny recenze uživatele

Filmu se dá, pokud máte tento typ filmů rádi, máloco vytknout, takže ve svém komentáři si jen kopnu do dabingu a titulků. Nejprve jsem si film pustil s dabingem, ale po pěti minutách jsem to musel hodit na původní znění s titulky. Vážně nikomu z těch, kteří se na dabingu podíleli nevadilo, když dětští herci mluvili dospělým hlasem? Netýkalo se to všech, ale i tak to bylo do uší bijící. Připomnělo mi to příšerný DVD dabing (SPI Film) jinak výborného Mostu do země Terabithia.  Ale jak už jsem psal na začátku, tak ani titulky nebyly žádná sláva. Za tolik chyb a nepřesností by se i Google translator musel stydět. A za tohle by chtělo HBO dostat zaplaceno? Leda velký hnědý... ()

ac3r odpad!

všechny recenze uživatele

Proboha to byla zase jednou sračka. Kdo je milovník konzolí, arcade her atd., rozhodně tohle nepoustet a nenachytat se jako já! Je tu jenom kupa nesympatickych dětských "herců", s hrami to nemá vůbec nic společného a je to fakt totální sračka úplně o ničem. Jedna z největších hrůz co jsem za poslední rok asi bohužel viděl. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Velice fajnový, napínavý a nakonec i sentimentální spíše dětský film, který mě osobně přišel velice sympatický a absolutně jsem se po celou dobu sledování nenudil. Hezké absurdní vyobrazení tahu proti videohrám jakožto zkázu šířícímu zlu. Možná ty osmdesátky tolik nevynikly, nehrálo to na jejich atmosféru a všechno vypadalo jen jako taková alternativní moderní doba, kde NES bylo stále v kurzu a takovým dětským, často nedostižným snem. Mám takováhle překvapení při nedělním nahodilém sledování rád. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Před natáčením musel Neil Patrick Harris absolvovat 14denní karanténu. Každý den zveřejňoval vtipné video, jak ji tráví. (BMW12)

Reklama

Reklama