Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

LVÍ KRÁL 2: SIMBŮV PŘÍBĚH dějově završuje trilogii o Lvím králi. Působivý a velkolepý snímek vychází v novém zvláštním vydání. Potkaní se zde Kiara a Kovu, zástupci nejmladší generace vládnoucí lví dynastie. Prožijí spolu "Upendi" - lásku - a pochopitelně také spoustu legrace s oblíbenými Timonem a Pumbou! Kiara, tvrdohlavá dcera Simby, je dědičkou trůnu. Místo vladařských povinností jí ale láká daleko více dobrodružství. Když nebojácně prozkoumává přísně zakázanou Vnější zemi, setká se s rozpustilým mladým Kovu, který se rozhodl vydat se po stopách Scara. Kiara a Kovu se tak spolu snaží najít své místo v "Kruhu života" a poznávají, že jsou jedinou nadějí na usmíření mezi dvěma znesvářenými královstvími. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

BigBen87CZ 

všechny recenze uživatele

Z nostalgie k jedničce jednu hvězdičku přidávám ... Vadí mi zamilování na pohled a jeho obnovení opět jedním pohledem i po letech ... ta jednoduchost mě vážně dostává. Jednu hvězdičku dolů za některé opravdu nepovedené písničky (Upendi) ... jedna nahoru za My Lullaby. Jednu dolů dávám za přehnané "duchovno" které sem podle mě taky nepatří... jelikož sem vycházel z mého hodnocení jedničky (5*) ... vychází mi 4* a 80% ... ovšem opět pouze jen v angličtině ... v čj se opět jedná o brak ... ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Animovaný Lví král z roku 1994 slavil obrovský úspěch a stal se klasikou svého žánru. Počty následujících dílů, vznikajících seriálů a remake to jenom potvrzují. No a proč se na pokračování něčeho úspěšného nepodívat? Dopadlo to dle očekávání, je to slabší než jednička. Animace mi přišla o stupeň horší, příběh mě nenapnul a celková atmosféra byla vlažnější. Naštěstí to není vyloženě propadák a mrknout se na to dá. Na rozdíl od jedničky si ale opakování již nedám. ()

Reklama

Andrej235 

všechny recenze uživatele

Krásny príbeh, fantastická atmosféra a aj začiatok nového príbehu. Leví kráľ bol pre mňa trocha nezaujímavý (ja viem že toto zrejme fanúšikovia nepočujú radi) ale ten príbeh ma až tak neoslovil. Naproti tomu "Symbova pýcha" alebo (čo sa k filmu s takouto tematikou viac hodí) "Symbova svorka" ukazuje príbeh ktorý sa odohráva dlho po prvom diely. Tento film ma priviedol k pátraniu: aké udalosti nasledovali po tom čo sa Simba stal kráľom atd. atd. Doviedlo ma to až k Simbovmu synovi Kopovi ktorý umrel (aspoň to tak vyzerá) dlho pred Kiarou. Leví kráľ 2 zakončuje fantastický, emotívny epos podľa príbehov z knihy TLK: Six new adventures. Konečne to má strhujúci príbeh a všetko animácia, hudba (určite krajšia ako v jednotke). Jediné čo mi vadí je stereotypné sledovanie Kiari Timonom a Pumbom. Ale inak bravo. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Nemozem si pomoct ale tento film ma tolko krasnych momentov. Skoda slabsej animacie a hudby(aj keď hudba je rozhodne nadpriemerná, na zimmerove melódie z jednotky však nestačí)........Inak sa ale nemozem stazovat. Zopar pesniciek je naozaj vydarenych a filmu nechyba humor ako aj hrejiva romantika. Aj napriek tomu, ze s jednotkou sa to neda zrovnavat ma pokracovanie Levieho krala ocarilo. V porovnani s trojkou je to excelentne ()

Beatle 

všechny recenze uživatele

Narozdil od prvniho filmu, postrada druhy dil Lviho krale jakesi kouzlo, ktere tak omamovalo a okouzlovalo v jednicce. Postava Kovu je zaroven jen jakousi nepovedenou cestou mezi animaci hodneho lva-zleho lva. Na jednu stranu postrada dravost, jakou jsme mohli sledovat u Scara a na druhou kouzlo dokonale animovaneho Simby z prvniho dilu. Dej velmi pripomina Romea a Julii ve zvirecim podani, ale rozhodne mu neni co vycitat. Deti jej miluji a navic je pro ne velmi poucny. Co me ponekud zklamalo je ale zmena charakteru od prvniho dilu - predevsim stary Simba je v prvnim dile v mnohem odlisny - ackoli - kdo vi, co se za tech nekolik let jeho zivota stalo :) Bohuzel ani kouzelne pisnicky, ze kterych nektere z nas u prvniho dilu mrazilo v zadech se do druheho dilu nedochoval ani kousicek..ale coz - krasny film to je, ale spise se do nej zamiluji deti, nez dospeli :) ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • Lví řev použitý ve filmu je ve skutečnosti řev tygří. Lví řev není tak silný. (Matros)
  • Syn Ziry a kamarád Scara z Lvího krále se jmenuje Kovu, což ve svahilštině znamená "jizva", stejně jako Scar (Kovu a Scar přesto nejsou v žádném příbuzenském vztahu). "Zira" znamená "nenávist" a jméno jejího nešťastného staršího syna "Nuka" znamená "zápach". (HappySmile)
  • Vitani se původně jmenovala Shetani, a dokonce můžete slyšet, že o ní některé postavy tímto jménem mluví. Shetani znamená ve svahilštiněi "ďábel", což se asi studiu Disney zdálo nevhodné, tak jméno změnili na Vitani, což ve svahilštině, ze které pochází většina jmen postav, nemá žádný význam. (HappySmile)

Reklama

Reklama