Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

LVÍ KRÁL 2: SIMBŮV PŘÍBĚH dějově završuje trilogii o Lvím králi. Působivý a velkolepý snímek vychází v novém zvláštním vydání. Potkaní se zde Kiara a Kovu, zástupci nejmladší generace vládnoucí lví dynastie. Prožijí spolu "Upendi" - lásku - a pochopitelně také spoustu legrace s oblíbenými Timonem a Pumbou! Kiara, tvrdohlavá dcera Simby, je dědičkou trůnu. Místo vladařských povinností jí ale láká daleko více dobrodružství. Když nebojácně prozkoumává přísně zakázanou Vnější zemi, setká se s rozpustilým mladým Kovu, který se rozhodl vydat se po stopách Scara. Kiara a Kovu se tak spolu snaží najít své místo v "Kruhu života" a poznávají, že jsou jedinou nadějí na usmíření mezi dvěma znesvářenými královstvími. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

Andrej235 

všechny recenze uživatele

Krásny príbeh, fantastická atmosféra a aj začiatok nového príbehu. Leví kráľ bol pre mňa trocha nezaujímavý (ja viem že toto zrejme fanúšikovia nepočujú radi) ale ten príbeh ma až tak neoslovil. Naproti tomu "Symbova pýcha" alebo (čo sa k filmu s takouto tematikou viac hodí) "Symbova svorka" ukazuje príbeh ktorý sa odohráva dlho po prvom diely. Tento film ma priviedol k pátraniu: aké udalosti nasledovali po tom čo sa Simba stal kráľom atd. atd. Doviedlo ma to až k Simbovmu synovi Kopovi ktorý umrel (aspoň to tak vyzerá) dlho pred Kiarou. Leví kráľ 2 zakončuje fantastický, emotívny epos podľa príbehov z knihy TLK: Six new adventures. Konečne to má strhujúci príbeh a všetko animácia, hudba (určite krajšia ako v jednotke). Jediné čo mi vadí je stereotypné sledovanie Kiari Timonom a Pumbom. Ale inak bravo. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Stejně nudné a otravné (dějem i písničkami) jako první díl, animák nepřinášející nic nového a žádná charakterově zajímavá postavička, která by mě po celou 80ti minutovou stopáž dokázala udržet v pozornosti. Lehkou výhodu u dvojky jsem měl, že Kiara mi přecijen byla milejší než mladý Simbo. Třetí hvězdu u obou dílů přihazuju pouze za vydařenou animaci. Lví král 1+2 shodně za 55%. Ať žije staré dobré Bambi či Dumbo:)) ()

Reklama

blondboss 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie Levieho kráľa ma bavilo. Nebol to už level jednotky, ale stále to malo čo ponúknuť a dejovo to bolo v podstate voľným pokračovaním a tvorcovia pekne premostili. Hudba opäť nádherná a vizuálne to bolo na tú dobu spravené unikátne a lákavo. Teším sa z podobných rozprávok, ktoré okrem nielen detského potešenia ponúknu aj nejaký ten odkaz. 75 % ()

anli 

všechny recenze uživatele

Pokracovani jedne z nejlepsich disneyovek,ktere dopadlo jeste celkem dobre.Proste se pokracovani delat musi,aby se nejaka koruna vydelala,ze?Vetsinou je to velmi smutne sledovat,co z puvodniho filmu vzniklo.Tady se jeste celkem podarilo uchovat atmosferu a pribeh,ktery doplnuji pomerne slusne pisnicky.Ovsem ze kvalita poklesla,a to pomerne podstratne je videt,jak v mnohem slabsim pribehu,tak i v nenapaditosti a nevtipnosti deje.Nastesti par dobrych pisnicek a scen film trochu zachranuje,stejne jako tradicne kvalitni disneyovska animace.Takze davam lvich 60%. ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Druhý díl lvího krále je pro mě jednoduše překonáním jedničky. A to se ve světě filmu málokdy stává. Za mě to celé vyhrává Zira se svým songem, ale celý příběh dává smysl a je překousnutelný jakoukoli věkovou hranicí diváka. Respektive, hranice tu žádná není. Láska mezi postavami rozdílnými od sebe jako nebe a noc. Rodová nenávist Romea a Julie v podání lví populace. Samozřejmě fungující humor (spíše pro mladší publikum) Timora a Pumby. I po 20ti létech to na mě funguje stejně. Krásná rodinná podívaná, neškodná a poučná pro děcka, neurážející rozum ani náročného diváka. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • Během tohoto filmu spolupracovali Neve Campbell (Kiara) a Lacey Chabert (Vitani) na seriálu Správna pětka (od r. 1994). Namluvení postav však bylo náhodné. Herečky navzájem nevěděly, že budou spolupracovat i na tomto projektu. (newpage)
  • Úvodní píseň "He Lives In You" zazněla také v broadwayské verzi prvního Lvího krále. (HappySmile)
  • Simbova dcera se původně jmenovala Aisha, nicméně Disney její jméno změnil poté, co zjistil, že stejně se jmenuje žlutá strážkyně ze seriálu Strážci vesmíru. (HappySmile)

Reklama

Reklama