Reklama

Reklama

Trávníkář

  • Česko Sekač trávy (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Obyčejný muž se promění v génia. Do života slabomyslného Joba zasáhne Pierce Brosnan jako doktor Angelo, který na tomto retardovaném zahradníkovi provádí své experimenty. Ve své laboratoři se mu snaží zvýšit inteligenci pomocí speciálních počítačových her a drog ovlivňujících mozek. Jenže Angelo dá Jobovi omylem sérum zvyšující agresivitu. Prostoduchý tvor se tak mění v děsivého anděla zkázy a tento výlet do virtuální relaity znenadání nabírá nebezpečný směr... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tento americký sci-fi horror je inšpirovaný krátkou poviedkou, ktorá je súčasťou zbierky "Nočná smena". Táto kolekcia poviedok vyšla v roku 1978. Jej autorom je spisovateľ Stephen Edwin King. V roku 1992 natočil režisér Brett Leonard filmovú adaptáciu titulu "Trávnikár". Jeho rovnomenný snímok sa literárnej predlohy pridržiava len okrajovo. Leonard svojsky rozvynul Kingovou myšlienku o nebezpečenstve umelej inteligencie a virtuálneho sveta. Na svoju dobu sa v tomto filme objavili prvotriedne počítačové animácie. *** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Brosnan je idealistický vědec který chce sloužit pokroku lidstva a ne ministerstvu obrany. Fahey je prosťáček kterýho cepuje bláznivej kazatel. Jak dopadne jejich spojení v experimentu se zvyšováním inteligence? No v první půlce přinejmenším zajímavě kdy je ten neotřelý námět celkem solidně využitý. Bohužel postupný budování atmosféry kazí druhá půlka která se mění v předvídatelnou vyvražďovačku kdy Fahey explicitně likviduje všechny záporný postavy. Škoda na slušnej průměr to dá, ale šlo z toho vytěžit i víc.60% ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Dalo by sa povedať, že tento film bol vo svojej dobe priekopnícky. Dalo by sa povedať, že smiešná vizuálna stránka je spsôbená jeho vekom. Dalo by sa... Ale fakt, že ide o béčko to aj tak nezakryje. Strašné dilógy, monológy, málo napätia - príliš malý potenciál udržať diváka pri vedomí... Pozrite si radšej vydarenejší vizionársky filmík TRON... ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Atmosferické, zaujímavé a omnoho zábavnejšie než o 10 rokov starší Tron. Jeff Fahey je tu vynikajúci, aj keď mi už začal liezť na nervy, keď vymenil "rozcuchané" háro a monterky za gay-trvalú a obtiahnuté džínsy. Pierce Brosnan s náušničkou v uchu a cigaretou v ruke je sympatickejší ako kedykoľvek predtým. Pred pár rokmi by to bolo za *****, nedávno som si to pozrel znovu a musím uznať, že silné kvality to má doteraz. A preboha, neočakávajte nič v štýle otrasnej Kingovej poviedky. Tú jeho snahu za odstránenie mena v úvodných titulkoch vôbec nechápem, mal by byť chudák ešte rád... ()

Gumby 

všechny recenze uživatele

Dobře, viděl jsem to naposledy před dvaceti lety, takže bych to asi, dokud to neuvidim znovu, komentovat vůbec neměl. Ale zas, proč bych se na to měl dívat znovu? Proč bych si měl nějak upravovat ten dojem, kterej jsem z toho tenkrát, v nejlepším věku jedenácti a půl let, měl. Kdy jsem si byl naprosto jistej, že v roce 1996 budou mít všichni virtuální realitu doma, na amize určitě, přesně s takhle soží grafikou..And it´s amazing, with the blink of an eye, you finally see the light :) ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Dálkově ovládaná sekačka na trávu byla vyrobena speciálně pro tento film. (hladass)
  • Stephen King zažaloval výrobce filmu a požadoval, aby bylo jeho jméno odstraněno z titulků. Jediné, co má film a jeho povídka společné, je fráze, ve které policista říká, že chybějící kus mrtvoly je v ptačí vaničce. (hladass)
  • Jobeovy vlasy měly být původně červené. Protože však nevypadaly příliš realisticky, byl po později změněny na plavé. (hladass)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno