Reklama

Reklama

Milostný příběh s prvky komedie, který vznikl v roce 1994 a je přesně tím, čím se zdá být: Nenáročnou melodramatickou historkou o osudové lásce, ve které nechybí žádný s obvyklých prvků, ať už je to moudrá stařenka, nebo neštěstí, které jednoho z milenců upoutá na lůžko. Také je to ovšem nový, v pořadí již druhý remake stejnojmenného filmu z roku 1939. Tehdy film natočil režisér Leo McCarey, který ho v roce 1957 natočil ještě jednou s Cary Grantem a Deborah Kerrovou. Tentokrát je v hlavní roli Warren Beatty, který je současně také producentem a spoluscénáristou... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

ferika 

všechny recenze uživatele

Anette Benning je typ zien, ktorym by som odpustil i vrazdu (pokial by som sam nebol cielovy objekt :) Tato uloha jej sadla a mna napada porovnanie s Audrey Hepburn (dalsia z mojich srdcoviek) vo filme "Odpolední láska / Ariane". Aj vekovy rozdiel protagonistov je velmi priblizne porovnatelny. Milucke! ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Nic pro mě. Únavné, předvídatelné a kýčovité. Dřív mě hodně bavilo, sledovat romantické filmy. Snila jsem si u nich, představovala si v hlavních ženských úlohách sama sebe, jak potkám svou lásku. Bavilo mě sledovat takzvané jiskření mezi páry, bavilo mě s nimi prožívat jejich milostná vzplanutí a láskyplné příběhy. Jenže to mě nějak omrzelo. Přejedla jsem se toho a už to nechci ani vidět. Nebo jsem možná trochu chytřejší, těžko říct. Ale teď už je to pro mě něco úplně jiného. Přijde mi to často trapné, slabé, nezáživné. Strašně umělé, bezcílné. Bez jakékoli myšlenky. A tenhle zvlášť, prvoplánová speudoromantika, zapadající slunce, svíčky, hromada sentimentu, završené vánočním klišé, blé. Nuda bez nápadu. Nebavila mě ani Annette, ani Warren. Nebyla jsem dojatá, ani překvapená. Jenom znuděná, a znechucená Hollywoodskou nevynalézavostí. A Remake je podle mě sama od sebe zbytečná věc. Zvlášť na už jednou společností uznané filmy. Celé tohle byla čistá zbytečnost. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch příběhů, které vám mohou učarovat ... skoro by se chtělo věřit, že na každého někde čeká ta jediná, velká a opravdová láska. Ale abych nebyla zbytečně sentimentální: Děj mohl být o něco propracovanější - v závěru vyjdou najevo skutečnosti, které by si zasloužily, aby byly nějak šikovně včleněny do děje ... a ne aby se o nich jenom MLUVILO. Ale ve světě filmu jde v první řadě o pocity a emoce - až potom o dokonalou kompozici, takže si své 4* v pohodě obhájím. P.S.: Prozatím jsem neviděla originál zvaný "Milostný románek" z roku 1939 ani v pořadí první remake "Nezapomenutelná láska" z roku 1957 (oba dva má na svědomí americký režisér, scénárista a producent Thomas Leo McCarey). "Milostná aféra" mi tak může připomínat jenom "Samotáře v Seatlu" z roku 1993 (vznikl v režii Nory Ephron). ----- Zdá se, že Empire State Building je neodolatelně přitažlivý nejenom pro King Konga, ale i pro zamilované. ()

DiDu 

všechny recenze uživatele

Tento film nemám ráda. Protože Beattyho nesnáším, úplně mě odpuzuje, obzvláště v tomto filmu. Ani Annette nemá na Deborah Kerr z prvního remaku. Přitom je to velice krásný, profláknutý příběh, který by si i další moderní remaky zasloužil. Tenhle se prostě vůbec nepovedl. Rozhodně doporučuji verzi s Garrym Grantem z r. 1957. Ten film si pouštím vždycky o vánocích a Tomorrowland považuji za jednu z nejkrásnějších filmových písní. V této verzi s Annette mi melodická zapamatovatelná píseň fakt chybí. ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Neviděla jsem ani jeden z filmů, podle nichž byla Milostná aféra natočena (a budu to muset napravit), tudíž nemohu srovnávat. Ale jako "originál" na mě tahle verze s Annette, Warrenem a jedinečnou Katharine Hepburn zapůsobila. Těžká romantika, sympatičtí hrdinové a skvělá hudba (mimo jiné i Louis Armstrong nebo Ray Charles osobně). Velmi dobré. ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama