Reklama

Reklama

Noční hlídka

(TV film)
  • Velká Británie Night Watch (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Pierce Brosnan ako agent Graham pracujúci pre OSN dostane po náročnej úlohe v Afrike odpočinkový prípad slávneho Rembrandtovho obrazu Nočná hliadka, ktorý niekto počas jeho "turné" po svetových galériách vymenil za falzifikát. Z nenáročnej úlohy sa pre neho a expertku na umenie Sabrinu však vyvinie na smrteľne nebezpečný súboj s milionárom Schraederom, ktorý ovláda satelit schopný ochromiť všetky svetové komunikační siete. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (34)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Bylo to fajn, bylo to zábavné, mělo to spád, Brosnan byl tradičním způsobem šarmantní a vtipný a Alexandra Paulová (Stephanie Holdenová, starší sestra Caroline, kterou hrála Yasmine Bleeth z Baywatch, kdybyste ji náhodou neznali;)) taky nebyla špatná, a navíc Noční Hlídka (nebo spíš Skupina Důstojníků V Průjezdu:)) je můj oblíbený obraz. 70% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Byl jsem hrůzou bez sebe, když jsem zjistil, že severní Korejci chtějí mít kontrolu nad našimi telefonní hovory, takže jsem neskonale vděčný agentům OSN, o jejichž existenci a pravomocech jsem dosud měl jen matné tušení, že se pustili do gigantického boje s ďábelským nepřítelem. Ano, je to skutečně, tak blbé, jak to vypadá, ale občasný, i když patrně nechtěný závan humoru, alespoň ty dvě hvězdy zachrání. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Brosnan podruhé jako agent Mike Graham a po pravdě trošku slabší odvar Bondovek s dost naivním padouchem a jeho úsměvným plánem, ale jako nenáročná jednohubka na pobavení? Proč ne...50% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak jsem si představoval film, když mi bylo osm. Spousta barviček, rachejtlí, nukleárních čipů, přehlídek bojových umění, k tomu jeden chlápek s housenkou pod nosem, co polovinu textu odříká svým hodinkám, a holka s postavou stožáru, kterou dabuje nastydlá Lucka Vondráčková. Řeknu vám, že to byl zážitek! A to mi osm už dááávno není... ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Veskrze průměrná podívaná. Ovšem Pierce Brosnan s knírem vypadá, jako muž který svačí myš. Kam se hrabe Tom Hanks a jeho příčesek. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Nudný hovna s Brosnanem (krom Bonda) jsou prostě nestravitelný. Neumí si vybrat. A navíc na posteru má krátký vlasy, takže ješte ke všemu vykradeno z jinýho filmu. Prasata! ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný brak. Až se mi nechce věřit, že v tom skutečně oni herci hráli a že nebyli jen zastupováni nějakými svými kopiemi. Scénárista musel být po lobotomii. Perlička na závěr: "Přetížení kyberprostoru". ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

V roku 1995 mal Pierce Brosnan dva filmy : genialny Golden Eye a o cosi slabsi Night watch. Scenar fajn, Brosnan je stale za drsnaka, reziser David Jackson odviedol kus poctivej filmarciny. 76 % ()

ic 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct ale zdá se mi že film je určen pro značně naivního diváka. Dám takový malý spoiler jako příklad pouze z prvních 5 minut filmu: Akce: Dvojce elitních příslušníků buhvíjaké armádní tajné služby evakuuje z nějaké africké země ambasadora s rodinou vypjatá situace... kulky sviští vzduchem a v tom se jejich dcerka rozhodne že nechce odejít a namísto do člunu se rozběhne po pláži (nehledě na to že za ní minometná palba dělá díry do země bezprostředně za ní, jí se odejít nechce). Jeden z nich jí popadne a při (úspěšném) pokusu o její záchranu položí svůj život. A hend na to další scéna kde nějaký borec z hong kongu zničí místní burzu jediný příkazem z jeho osobního počítačového stroje tak že jejich počítače vybuchují a telefony probíjejí tak že lidi z toho padají k zemi. A bezprostředně v třetí scéně expert na umělecká díla odhalí falzifikát tak že se na něj podívá a zjistí že je na něm jiná barva než by měla být. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Od MacLeana som videl aj lepšie námety, ale je to možné zvaliť aj na spracovanie. Jeho kvalita je však vzhľadom na televízne zázemie celkom podarená. Neuhladený Brosnan je ťahákom, aj keď na jeho hipsterské háro som si musel zvykať. To už ale neplatí o špate menom Paulová, ktorá sa do filmu nehodí. Dej sa postupom času zlepšuje, od krádeže obrazov sa prejde k obchodom s nebezpečnými satelitmi, ktoré smrdia sci-fíčkom, rovnako ako "bondovské" hodinky hlavného hrdinu. Smerom k záveru to má akčný spád a tak na vyústenie nemôžem namietať. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Retardovaný vývar z ponožek Jamese Bonda postrádající logiku, nadhled i švih. Lze užít jako jednorázové placebo při dočasně snížené inteligenci, asi lépe s českým dabingem, který svou toporností vytváří jakous takous iluzi v originále nepřítomné nadsázky. ()

st.verka 

všechny recenze uživatele

Nebýt Pierce Brosnana, nebylo by na co se dívat. Nicnéně připomínal spíš trosečníka. Přesto byl o kategorii výš, než ti ostatní. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Dobře budovaný děj kazí naivní zpracování a chabá akce, ve které bouchají čluny na potkání. Pokud jste schopni toto přehlížet, může vás film dobře a kvalitně zabavit. 60% = 3/5 ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Tady jsme opět u toho, jak Pierce Brosnan zachraňuje svět. Pochopitelně má po poku sličnou dámu a spoustu technických vymožeností (hodinky,...). Mysleli jste si, že se jedná o bondovku? No to já skoro taky, akorát, že filmy s Bondem jsou nadnesené, šarmantní a dobré, zatímco tahle slátanina všeho možného je otřesná. Nemluvě o Brosnanově vzhledu, který v tomto filmu má. Ten je snad ještě horší než samotný snímek. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Akce je tady bez šťávy a napětí (navíc působí archaicky jak z nějakého laciného akčňáku z přelomu 70-80 tých let), děj je tipickým příkladem svého žánrů a třešničkou na dortu je Pierce Brosnan (film zachraňuje s šarmem a vtipem). Celkově se jedná o lehce podprůměrný snímek, jenž divák dokáže slupnout bez problémů jak malinu při nedělním teplém letním večeru, kdy nelze usnout. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Z Noční hlídky plyne ponaučení v tom smyslu, že Brosnan prostě Bond vždycky BYL; tahle skutečnost prosvítá i skrz rafinovanou masku resp. absurdnímu fousu a la postavy z pláten vlámských malířů navzdory. (Podléhám-li jen obrazu, který Brosnan ve své epoše o Bondovi vytvořil, potvrzuje to můj výrok sice jinak, ale o nic méně.) K filmu jsem na základě obalu dévédé přistupoval s obrovským despektem, takže nakonec došlo na příjemné překvapení. Tvůrci pracovali se slušným nadhledem na bondovská klišé, Brosnan svým výkonem dokazuje, že by zvládl úlohu nula-nula-sedmičky i v šaškovských letech Rogera Moorea. Scéna s psycholožkou, motiv viny za smrt parťíka a rekvizity jako mini-satelit, karty a hodinky s videotelefonem a strunou divoce gestikulují ke Zlatému oku ze stejného roku. Jako absurdní béčková detektivka (béčková i absurdní nejen z pozice odchovanců digitálního věku, kterým některé technické premisy zápletky musejí připadat až frenko-drebiodní, ale to by nesměla existovat málo vtipná komedie Die Another Day) funguje skvěle. Dá se myslím dokonce tvrdit, že kvalitativně se realizovaný scénář ve srovnání s bondovskou frančízou liší pouze zjevně podstatně nižším rozpočtem. Na druhou stranu: bond-girl, mužatka Alexandra Paul stojí za prd a postelové scény s ní jsou demem toho, jak bude v doufejme nedaleké budoucnosti vypadat první gay milostná scéna, po níž už nějakou dobu volá anarchisticky naladěný Daniel Craig. Jako devadesátkové retro ucházející a marginále na spanilé bondovské série solidní. ()

Lionheart 

všechny recenze uživatele

Typický tříhvězdičkový akčňák devadesátých let. Jednoduchý, svižný, s nadhledem i naivitou, trochu překombinovaný a nekonzistentní, neurazí ani nenadchne. Pierce Brosnan s vizáží d'Artagnana to celé trochu povyšuje, nicméně natočil i lepší filmy. ()

Reklama

Reklama