Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdysi dávno, v zemi plné svárů a válek existoval kouzelný meč v kameni – Excalibur. Ten, kdo jej dokázal vytáhnout, byl hoden stát se králem a v zemi mohl zavládnout mír. Nakonec se to podařilo chlapci jménem Artuš, co se svými rytíři kulatého stolu panovali spravedlivě a moudře na hradě Camelot. Jeden z nich – sobecký Ruber však toužil pouze po moci a během jeho vzpoury padl rytíř Lionel, co po sobě zanechal dcerku Kayley. Z té po deseti letech vyrostla mladá nebojácná dívka snijící o tom, že se stane udatným rytířem, stejným, jakým byl její otec. Jednoho dne je Excalibur uloupen Ruberovým létajícím monstrem Griffinem, co jej však upustí do Začarovaného lesa. Ruber mezitím zajme matku Kayley a chce ji využít, aby ovládl Camelot. Samotné Kayley se podaří utéct do Začarovaného lesa, kde nalezne slepce Garretta a s ním se vydává na cestu za ztraceným mečem, jenž nesmí padnout do špatných rukou. V jejich putování jim pomáhá také, stříbrný sokol Eidan a tak trochu nepovedený drak s hlavami Cornwollem a Devonem. (Česká televize)

(více)

Recenze (45)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Ale no táák! To už se vám člověk fakt ničím nezavděčí? Vždyť to je taková krásná "muzikálová" pohádka typu Mulan, Anastazie, Princ egypský atd....všechny mám hrozně ráda a tahle se řadí hned k nim. Krásný starší druh animace, příjemné postavy, příběh má regulární spád a hlavně řekněte mi, který animák má jako hlavní postavu někoho slepého? Já nevím jak vy, ale já viděla příjemný snímek se spoustou úsměvných okamžiků a s krásným soundtrackem jako Celine Dion - The prayer, The corrs - On my fathers wings, LeAnn Rimes - Looking through your eyes....popravdě některé písně se mi líbí jak v originální verzi, tak v české, ale Looking through your eyes je podle mě mnohem hezčí v české verzi. Za to The prayer je líbivější v originále ještě když se Celine Dion zpívá Andrea Bocelli. Takže nevidím důvod, proč snímku nedat 5*, každopádně mě mrzí, že není v červených číslech. P.S. Nejlepší vedlejší postava byl ten kohout, poté proměněný v sekerokohouta. Just knighted. ()

dustur 

všechny recenze uživatele

Tak premna je to iba priemerná animovaná komédia, ktorá ma v podstate aj prekvapila...,a zároveň som sa miestami aj zasmial , hlavne keď sa na scéne objavili tý ,,dvojhlavy draci" ktorý keď sa objavia tak sypú jednu hlášku za druhou ,, sme ako siamské dvojčatá vyše 500 rokov"...,a sú dosť zábavný ktorý vlastne celý film by som povedal že vyzdvihujú... Aj keď moje hodnotenie nieje na plný počet...,ale isto je to medzi troma a štyrmi hviezdičkami... Moje hodnotenie filmu,je teraz.: 3,5 / 5 ()

Reklama

Sylvin 

všechny recenze uživatele

Takhle, budu to hodnotit z perspektivy cílové skupiny: Když jsem ještě byla malé sele, nutila jsem mámu, aby mi tenhle film opakovaně půjčovala ve videopůjčovně. Furt. Tisíckrát. Sečteno podtrženo, z finančního hlediska by asi udělala líp, kdyby mi tu VéHáEsku prostě koupila. Jádrem pudla jest tedy fakt, že jsem to žrala. Líbily se mi písničky, líbil se mi příběh, líbili se mi ti dva (/jeden) blbečci a jejich hlášky, bála jsem se, smála jsem se, plakala jsem, radovala se atakdále, prostě snobáci ať si káknou a strčej si Růžu Šípkovou, Krásku Zvířovou a podobný nanynky do rekta. Mé mladé palec si cumlající já si získal tento minimalistický, půvabný počin a jsem na to pyšná (princezna). ()

DannyBurino 

všechny recenze uživatele

Film je jak dobrej tak i špatnej zároven. Animace pěkná, příběh dobrý, dabing skvělý akce slušná. Ale film má VELKÉ problémy s vysvětlováním hromady věcí, pár věcí tam nedává smysl, písničky jsou bud ok nebo totálně šílené ( třeba ta dračí písen je šílenství, které je na úrovni the adventures of sonic the hedgehog ) a taky totálně zbytečné a postavy na ně reagujou jako by se vůbec nestaly. Fakt škoda. ()

Zalost 

všechny recenze uživatele

Z tohohle filmu mám rozporuplné pocity. Na jednu stranu jsou tu poměrně dobří dabéři v menších rolích (Gary Oldman, Eric Idle) a jsou tu i vtipné momenty, většinou parafráze na jiné, známé filmy, ale nejslabší část filmu je to, na co se snaží nejvíce upozornit - písničky. Jsou skutečně slabé, uši drásající a naprosto nepatřičné a nehodící se. Výjimkou, ale nikterak excelentní, je snad jedině roztomilý pěvecký výkon Garyho Oldmana. Když postavy náhle během řeči propuknou ve zpěv nabitý těmi nejsilnějšími klišé, má divák tendenci skoro i vypnout zvuk. Zbytek filmu koukatelný je, ale označil bych ho jako "lehký nadprůměr", jsou tu mnohem lepší animáky ke sledování. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • V roce 1998 se na trh dostala videohra, inspirována příběhem filmu. (Terva)
  • Snímek byl volně natočen na motivy romány "The King's Damosel" od Very Champanové. (Terva)

Reklama

Reklama