Reklama

Reklama

Neumírej sám

Trailer

Obsahy(1)

King David, tvrdý a charsmatický drogový král, se vrací do svého rodného města, kde místo očekávaného spasení najde pouze kruté násilí a zločin. Poslední okamžiky svého života stráví se ctižádostivým novinářem Paulem, kterému vypráví o svých zločinech a jejich následcích. Předává Paulovi kazetu, na níž je zaznamenán jeho život. Díky tomu zůstane Paulův život navždy ovlivněn... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadá na slušnej gangsta film z prostředí ghetta, hlavní role DMX sedí dobře, ale čím víc se dostáváme k závěru, tím je to horší, nudnější a hloupější. *možný SPOILERY* Už jenom fakt, že když leží hlavní hrdina zraněnej na ulici, náhodnej kolemjdoucí (novinář) nezavolá sanitku, ale sedne do auta zraněnýho a veze ho osobně do nemocnice. Pak čeká, jak zákrok dopadne, nikde žádná policie, nic. A tenhle gangsta mu odkáže všechno, co má, a navíc kazety, kde namluvil celej svůj dealerskej a ilegální život - přiznává se tam k pašování, vraždám atd. Jako sorry, ale celý tohle mně přijde tak absurdní a nepravděpodobný (proč by se drogovej boss měl přiznávat k takovým svinstům?!), že ten film v mých očích jen upadal. A závěrečný rozuzlení taky není žádná pecka, takže po slibným úvodu už nepřijde nic zásadního, co by kredit filmu zvedlo. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Naozaj drsný filmík, ktorý sa len tak ku každému nedostane, no ten kto ho niekedy zhliadne, myslím, že ľutovať nebude. Atmosféra dosť hustá, DMX je ozaj cool a do tohto filmu perfektne zapadol a divák má konečne viac užije nielen jeho gangster-hlas, ale aj čo-to z hereckého prevedenia (preto asi jeho najlepší film). Neľútostný príbeh so skvelým, nečakaným záverom. Na konci filmu ste aj radi, že skončil tak ako skončil. A že vôbec skončil. Pre mňa 75%. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Drsná akční kriminálka z prostředí současného černoškého ghetta, která se formou i obsahem evidentně inspiruje klasickými filmy stylu NOIR ze 40. a 50. let - ať už komentářem hlavního hrdiny, nasvícením a barevným tónováním ( typická je scéna siluety tmavého vozu s krvavě červenými světly ) a zejména syrovou atmosférou prosycenou realisticky pojatým bezohledným násilím. Slušné herecké obsazení, zajímavý soundtrack. Neumírej sám nepředstavuje nějakou filmovou revoluci, není vyjímečný, ale ve svém žánru představuje slušný nadprůměr. Celkový dojem 75 %. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Pouze z nostalgie jsem se k tomuto gangsta filmu znovu dostal. Před těmi více než devíti lety jsem to sjel v krátké době víckrát. Bylo to něco nového a tenkrát bych určité dal min. 80%. Dnes musím toto krimi ohodnotit objektivně nižším hodnocením. První třetina dost nuda, kdy máte téměř chuť to vypnout. Když tomu dáte šanci, nakonec zjistíte, že to tak hrozne nebylo. Osudy postav se protínají a vás zajímá, jak to dopadne. Vyprávění DMX na kazetách mě poměrně vtáhlo a závěr taky docela ušel. Škoda té první třetiny, 4 hvězdy bych nejspíš udělil. Takhle je to jenom za tři. 60% ()

_aandyy_ 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejtypičtějších filmů o drogách, co jsem kdy viděla. Krásná ukázka všeho, co s tímhletím souvisí. Co asi čeká "drogového krále" ? No co jiného se mu může stát, než že ho někdo zavraždí... Přesto nás filmem provede prostřednictvím hlasové nahrávky o jeho životě. Ještě že tak, ještě, že nás filmem provedl DMX a ne třeba 50 cent. Ještě, že jsme v titulcích slyšeli songy od DMX a ne od 50 centa. (Nechci tím říct, že mám atypii vůči fiftymu, ale poslední dobou se mi zdají kvalitnější jiní "autoři") ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama