Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejlepší šermíř z Číny (Damian Lau) se má utkat s nejlepším šermířem z Japonska (Norman Chu) v napjatě očekáváném prestižním duelu, jehož výsledek má určit, zda je lepší čínské nebo japonské bojové umění. Ani jeden z mistrů zatím netuší, že jsou figurkami ve hře, která je komplikovanější, než by se mohlo na první pohled zdát – a že důležitější než střet zbraní nakonec bude střet dvou velice odlišných světů a konflikt dvou velmi rozdílných pojetí bojovnické cti. (MaedhRos)

(více)

Recenze (17)

Modiwish 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je velmi napínavej a prostě nádhera...Jeden z nejlepších co jsem viděl s Normanem Chu. I když ve filmu všichni skákají na vysoké skály a ve vzduchu se odrazí od meče co se dají pod nohy, nebo hlava hlavního záporka mluví i po odseknutí je až trochu nad rámec, ale to neubírá na kvalitě. Na první dojem výborný film, ale už bych se na něj znova nekoukl, i tak 4* ()

Navaran 

všechny recenze uživatele

Filmy podobného typu cětšinou vzdávám předem,ale tenhle mě dostal. Ikdyž se tu z drátů skoro nesleze. Nejprve jsem skutečně měla nutkání odejít od počítače,ale asi ve třetině jsem zjistila,že mě film začal bavit. Damian Lau a Norman Chu tu byli hezcí až hanba a jejich poslední souboj stál za hodně hvězd:-)) ()

Reklama

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Ukážky z tohoto som videl prvýkrát začiatkom 90-tych rokov ale film samotný som videl až teraz, čiže o zhruba 15 rokov neskôr. Nikdy som nebol fanúšikom Wuxia filmov a Wire-Fu vôbec, supermani na špagátoch išli vždy mimo mňa a ani tento kúsok to nezmení. Dej sa skladá z takých nesúrodých scénok plných filozofických pindov o zmysle a podstate boja, k tomu klasické intrigovanie a hnusná scéna s hnusným, debilným, srandovným majstrom Kung-Fu čo poletuje po lese a búra do stromov. Pozitívum tohoto filmu sú potom scény plné absurdných trikov ( obrí ninja čo sa rozpadne na niekoľko menších ), vybuchujúcich ľudí a jednej explodujúcej odseknutej hlavy napichnutej na konári. Len škoda, že tieto lahôdky sú len také riedko osadené a rýchlo vychrlené chuťovky v úzadí všetkého toho balastu. A aby som nezabudol, malo to aj pekný hudobný motív, bol mi nejak povedomý nedivil by som sa keby bol odniekiaľ vykradnutý. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Produkce wuxia filmů se podobá výrobě českých televizních pohádek. Nenápaditý příběh, papundeklové kulisy či v lepším případě nějaký český zámek (čínský chrám), herci deklamují kostrbatý text, jen ve wuxia přibude krev a bojové umění. Jenže ta krev je tady už absurdní (mluvící hlava) a co se týče bojového umění, ty dráty by snad neměly být vidět! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Neznámý hongkongský snímek plný létajících Číňanů, podivných zvuků, příšerných triků, nepovedené hudby, stupidních dialogů ale na druhou stranu skvěle natočených soubojů. Je to extrémně divoký film, kde převážně konec zachází do krajních mezí ale díky krátké délce rychle uteče a souboje jsou natočeny velmi zručně na to, že se na nich nepodílel žádný z mistrů tehdejší "kopací" zábavy. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama