Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobrácký Longfellow Deeds je majitelem malé pizzerie a nečekaně zdědí miliardový majetek po svém strýci. Po přistání v New Yorku ho sleduje asistent moderátora bulvárního televizního pořadu, který chce o dědici natočit skandální pořad. Novopečený milionář před budovou firmy zachrání mladou ženu, kterou chtěli okrást. Netuší, že dívka, která se ve skutečnosti jmenuje Babe, je protřelou produkční bulvárního pořadu, a že přepadení bylo fingované. Deeds se do ní na první pohled zamiluje a pozve ji na večeři do luxusní restaurace. Tam přijme pozvání ke stolu newyorské smetánky. Když pochopí, že si z něj snobská společnost dělá legraci, zmlátí je a pak vyrazí na tah se slavným tenistou. Moderátor McGrath to zveřejní druhý den ve svém pořadu. Následující den je Deeds náhodným svědkem požáru, kdy z hořícího domu zachrání několik koček i jejich majitelku. McGrath jeho zásah sestříhá tak, že v reportáži vypadá jako sexuální deviant. Babe, které se dobrácký mladík začíná líbit, se proto se šéfem pohádá. Vinou zrádného ředitele, který chce od Deedse v tajnosti odkoupit akcie společnosti, zjistí pravdu o Babe. Přestože se mu dívka omluví, on ji odmítne. Ráno podepíše prodej akcií a odjede zpátky domů. Když chce ředitel firmu prodat i za cenu propuštění padesáti tisíc lidí, vrátí se Deeds do New Yorku a jako majitel jediné akcie se na valné hromadě pokusí prodej překazit. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (239)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto ultimatni komedie, kterou srazi jen zbytecne dojemnej zaver. Pribeh je docela v pohode, ale o ten tu tak nejde, jde tu o vtipky a tentokrat tu jsou prakticky neustale a vetsinou hodne brutalni. Navic Sandler s priblblym vyrazem a omrzlou nohou je fakt hodne dobrej a i ostatni stoji za pozornost, hlavne uchylnej John Turturro a neskutecne brutalne nalicenej Steve Buscemi. Skoro celou dobu sem se smal, takze primhourim oci za ten zaver a dam plny hodnoceni. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Tento film je profláklá šablona o prostáčkovi se srdcem na dlani, který se dostane do "high society", zklame se a nakonec je z něj Popelka/Popelák. Trpěl jsem nudou a odporem ke stále se opakujícím klišé a násilí a závěru jsem se vysmál. Dvě hvězdičky - za Winonu Ryder a za zvukovou kulisu k víkendovému vaření. ()

Reklama

Zombo 

všechny recenze uživatele

Jak se ze skromného burana stal boháč - to tu skutečně ještě nebylo. A i kdybych měl opomenout námět, tak mě praští do očí všechna ta trapnost, pochybné herecké výkony (až na pány Buscemi a Turturro) a celkový "humor" bych označil slušně řečeno za jednoduchý a slabý. Nejsem suchar a snažím se být tolerantní, dokonce jsem se i jednou pořádně zasmál (evakuace koček), ale mnohdy to přesahovalo do tradiční negramotné americké směšnosti. A nechutně naivní a komediálně vyčerpaný konec tomu jen nasadil korunu. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat. Tahle komedie je stejně předvídatelná, neoriginální, tupá a výpočítavá jako většina Sandlerových filmů, ale...Několikrát jsem se opravdu od srdce zasmál a když film končil, neměl jsem pocit absolutně promarněných devadesáti minut.A navíc, John Turturro a Steve Buscemi se mi ve svých rolích opravdu líbili! ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Sandlerovka', která kupodivu zaujme. Jedná se o remake snímku z roku 1936 uvedeného pod originálním názvem 'Mr. Deeds goes to town'. Děj byl samozřejmě upraven v rámci současné doby a striktně byla použita tolik populární romantická šablona. Vadou na kráse by však mohla být naprostá absence humoru. Nějaká úsměvná místa by se snad dala najít, ale jak u koho. Romantická atmosféra se jinak nese celým příběhem. Takže se to vlastně v rámci romantismu bere daleko více vážněji, než bývá obvyklé. Scénář je však napsaný tak, že ten humor tady vlastně ani nechybí. Průzračnost aspektu děje plně přesvědčí divácký zájem. Mladík zbohatne vlivem dědictví a nějaká novinářka se ho snaží mediálně zkompromitovat. Jenomže čím častěji se setkávají, tím víc o sobě dávají vědět vzájemné city. No a je to. Snímek neurazí, jen je potřeba od toho nic významného neočekávat. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • Okrem New Yorku a Kalifornie pracovali filmári aj v mestečku New Milford v štáte Connecticut. (MikaelSVK)
  • Modelová řada aut, které Longfellow Deeds (Adam Sandler) koupil svému městu na konci filmu, je Chevrolet Corvette (C5). (Steewe)

Reklama

Reklama