Reklama

Reklama

Příběh Renfielda (Nicholas Hoult), Drákulova věčně oddaného a neustále ponižovaného služebníka. Renfield je nucen shánět pro svého historicky nejnarcističtějšího pána (Nicolas Cage) požadovanou kořist a splnit každý jeho příkaz, bez ohledu na to, jaké ponížení při tom zažívá. Ale teď, po staletích otroctví, Renfield zjišťuje, že existuje život i mimo stín tohoto Pána temnot. Kdyby jen dokázal přijít na to, jak ukončit svou závislost na jeho vůli. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (309)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Zchroustni chrousta, potemníka, krve spousta, pro zvrhlíka.“ Dracula leaving Las Vegas, resp. New Orleans. Nemrtvý hrabě má už stovky let problémy s pitím, ovšem anonymní závisláky navštěvuje mrtvý a neklidný sluha Hould. Vyzubený Cage a konečně film, kde se na něj dalo koukat. Škoda, že mu to nevydrželo a brzy z něj zase bylo monstrum. OKÉNKO RAKVE: [][] Co mi zubící se Cage způsobil? 1) Trauma. Z opětovného vítězství dobra nad zlou přirozeností lidské duše. 2) Zmatek v hlavě. Neměl bych se polepšit a taky se stát hrdinou? Prý na to holky letí. 3) Hlad. Lednička vyžraná, musím do koupelny, na rybenky, co nám tam furt odněkud lezou. Žena bude ráda. [][] Chcete-li upířinu zábavnou, proleťte se nocí v Drákulovinách, chcete-li mrazení hrůzou, položte se do rakve a do role jako Willem Dafoe  v Shadow of the Vampire. Máte-li chuť na střeva, ukopávání hlav a gejzíry umělé krve, otevřete truhlu s ukecaným Cage. Světovládné kydy vs. sluha v toxickém vztahu, toužící po uznání. Hodně kýčovitého gore, vtipu jen co by se za tři upíří drápy vešlo. ()

annanah 

všechny recenze uživatele

Udělat film o toxickém vztahu Drákuly a jeho služebníka Renfielda, to mohlo dopadnout jakkoli, nicméně ve výsledku se jedná o extrémě zábavnou blbinu, při jejíž sledování si říkáte, že takhle přeci fyzika nefunguje, tolik krve v lidském těle ani není, nicméně ve výsledku to nevadí. Film je sice plný motivačních citátů, ale nějakým zvláštním způsobem to funguje a je to zatraceně vtipná záležitost, u které člověk muže udělat to nejlepší co jde - vypnout a jen se bavit. ()

Reklama

salisbury 

všechny recenze uživatele

Režisér Chris McKay toho ve své filmografické filmové sbírce moc nemá a i pro tento fakt se musí přistupovat k jeho novému dílu Renfield s mírnou obavou. Film je pln brutální řezničiny, kdy divák z kina odchází s nějakou tou krvavou kapkou na triku a vcelku mírně nadprůměrným zážitkem. Dracula, kterého hraje Nicolas Cage není v jeho podání špatný a to i možná díky tomu, že už si z poslední doby nepamatuji s Nicolasem film, který by byl jakkoliv koukatelný. Už dávno pryč je bohužel doba, kdy se člověk na filmy s ním těšil. Renfield nás mezi krvavou smrští dokáže občasně černým humorem rozesmát, ale jinak si myslím, že bude za čas film zapomenut, ač tohle je za poslední dobu to nejlepší, co jsem s Cagem viděl. ()

Lokutus 

všechny recenze uživatele

Cage se pro tuhle roli doslova narodil a stěží si vzpomenout na kohokoliv, kdo by si Draculu užíval až v takový míře. Tím bohužel veškerý klady ale spíš končí. Schwartz a Hoult dělají, co můžou, ale chatrnej scénář a hlavně v případě Houlta skutečnost, že jeho postava má většinu času na plátně společnýho s jakousi aquapindou, co jen chrlí s rádobydrsným xichtem (jinak to neumí) sprosťárny a marně valí šikmý voči do kamery, aby vypadala normální, jsou povětšinou spíš nesnesitelný a veškerý snahy o humor (či chemii) se zde ZCELA míjí účinkem. Hektolitry nerealistický digitální krve taky příliš nepřidají neexistující atmosféře, kterou sice může místy zachraňovat hudba, ale ani ta na tohle nestačí. Možná moje očekávání byly asi přecejen příliš vysoký, ale aspoň díky Cageovi (v životní roli) za vidění rozhodně stojí. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Dost nevyrovnaný, ale poměrně zábavný počin. Chris McKay jako by byl podivně rozpolcen, protože si byl zřejmě velmi dobře vědom, že po příběhové stránce film vůbec nefunguje, tak se ani nesnaží předstírat, že nějaký příběh vypráví. Od prvních chvil je tak jasné, že celé je to nerealistické, postavy jsou nezajímavé a kompletní děj je absolutně nesmyslný. Jakmile má ale přejít k jiným věcem, najednou je jako ryba ve vodě a baví především hodně stylizovanou a záměrně přepálenou akcí, která je extrémně krvavá a brutální, zároveň ale nápaditá a hravá a má svižné tempo. Nicholas Hoult v hlavní roli je překvapivě velmi dobrý a ani Awkwafina není vůbec špatná, nejvýraznější je ale pochopitelně Nicolas Cage, který tu dostal prostor pro své typické maniakální přehrávání, jelikož byl ale dobře veden, je výborný a nepůsobí směšně, ba naopak si Drákulu vysloveně užívá a klidně tu mohl být o něco víc. Renfield je celkově vzato pouhou jednohubkou, která asi neměla větší ambice, přesto ale měla být po příběhové stránce mnohem lepší a o něco uvěřitelnější a mohla být i parodičtější. Malé bezvýznamné plus pak zaslouží stylové závěrečné titulky. 60 % ()

Galerie (20)

Zajímavosti (18)

  • Na základe filmu vyšla aj videohra pod názvom "Renfield: Bring Your Own Blood". Predáva sa od 12. apríla 2023. (Arsenal83)
  • V šiesty deň nakrúcania, 8. februára 2022, bolo vykradnutých viac ako dvadsať vozidiel patriacich filmovému štábu. (Arsenal83)

Související novinky

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

04.08.2023

Po několika poměrně nedávných pokusech studia Universal Pictures oživit sérii jejich klasických monster se snímky jako Mumie, Renfield nebo s nadcházejícím dosud nepojmenovaným projektem od režijního… (více)

Obchodník se smrtí se vrací

Obchodník se smrtí se vrací

08.05.2023

Oscarový herec Nicolas Cage v těchto dnech baví diváky na plátnech kin coby narcistní hrabě Dracula v akční fantasy komedii Renfield, nicméně na horizontu se pro něj namísto vycházejícího slunce… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

01.12.2021

Studio Universal se po pár letech opět chystá oprášit jedno z ikonických monster filmového plátna, hraběte Drákulu. Nový snímek s názvem Renfield by však měl ukázat drákulovskou legendu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama