Reklama

Reklama

Jack Reacher

(seriál)
  • USA Reacher
Trailer 2
USA, (2022–2024), 12 h 46 min (Minutáž: 42–56 min)

Tvůrci:

Nick Santora

Předloha:

Lee Child (kniha)

Hudba:

Tony Morales

Hrají:

Alan Ritchson, Maria Sten, Malcolm Goodwin, Willa Fitzgerald, Serinda Swan, Shaun Sipos, Ferdinand Kingsley, Robert Patrick, Bruce McGill, Chris Webster (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Když vysloužilého vojenského policistu Jacka Reachera zatknou za vraždu, kterou nespáchal, octne se uprostřed smrtícího komplotu nečestných policistů, pochybných podnikatelů a intrikářských politiků. Jack musí jen s pomocí vlastního důvtipu zjistit, co se děje v Margrave v Georgii. (Prime Video)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (199)

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Filmy jsou dneska napůl zlidovělé až zapomenuté. Seriál opět sází na nějakou kvalitu, ale i na hate, že spousta lidí bude mít kecy v základu. Jsem se se k tomu dostal protože to bylo dobře hodnoceno, ale předpokládal jsem, že po druhém dílu umřu nudou. A heureka. Ono ne. Seriál není žádný epický výstup z televizní nudy, ale minimálně je udělaný decentně, akčně, zajímavě a nenudí. Dalo by se mluvit o tom, že i na takovou lehce béčkovou atmosféru jsme se dočkali něčeho důstojného. Oproti Ryanovi také od Amazonu se dalo čekat hodně. Zde je koncept stejný, ale třeba stokrát zajímavější a lépe provedený. O to více je to zajímavé, protože zde disponujeme méně známými jmény. Což už je někdy i něco, co mě štve, protože u takovéhoto díla, by člověk i očekával, že tam dá jeden známější ksicht a nebude se spoléhat jen na lokální herce. Jako dobře pro ně, ale už je to strašně otravné si neustále zvykat na nové ksichty. Ke druhé sérii budu skeptický, ale první mě nečekaně oslovila. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jack Reacher je skvelá postava. Ostatne, na poli literatúry nefunguje od polovice 90. rokov len tak zo srandy. Je to buldozér a hoc sa Tom Cruise snažil a ja si to vážim, fyzickým zhmotnením „pravého“ Reachera je až Alan Ritchson. Pôsobí dojmom, že obe série Jacka Reachera poňal ako kasting na nového Terminátora. Tvorcovia si našťastie uvedomili, akú šťastnú ruku mali pri voľbe tohto herca a tak mu podriadili množstvo (nielen akčných) scén. Už Childove knihy rapídne ťažia z toho, že Reacherovi to nielen brilantne myslí, ale je to hora mäsa. Akonáhle má zdolať viacero plotov za sebou, trápne sa nezdržuje preliezaním, ale proste v plnej rýchlosti prebehne skrz nimi! V ostrom kontraste s jeho dedukčnými schopnosťami (na aké sa miestami nechytá ani Poirot s Columbom) sú scenáre, ktoré sú miestami také stupídne, že pri nich budete zbedačene krútiť hlavou. V druhej sérii logických lapsusov ubudlo, ale ku koncu opätovne začali mať žiaľ stúpajúcu tendenciu. Čo sa akcie týka, prvá sezóna predstavovala sklamanie, keď po úvodnom vybúchaní na väzenských záchodoch zvyšok nestál za veľa. Druhá séria skóre vylepšila. Skoro v každej epizóde nájdete minimálne jednu obstojnú, hoc nie zázračnú akčnú sekvenciu. Kým v prvej sérii má Reacher za parťákov osadenstvo policajnej stanice, ktoré akoby vypadlo zo sitkomu o Šmolkoch, i v tomto smere druhá séria predstavuje zlepšenie: zasadila Reachera do širšieho kontextu ako „otca svojich mužov a sexoša svojich žien“. V druhej sérii si to užili najmä Robert Patrick, hulvátsky Domenick Lombardozii a Maria Stern. Po istom sklamaní z prvej série som na druhú nemal veľkú chuť, ale musím uznať, že som (napriek miestami fakt natvrdnutým scenárom) spozoroval stúpajúcu kvalitu, takže sa de facto teším na tretiu. ()

Reklama

dragon94 

všechny recenze uživatele

Jack Reacher je neohroženým akčním hrdinou, který v sobě mixuje Jasona Bourna, MacGyvera, Sherlocka Holmese a kráčející skálu. Zní to skvěle, že? Bohužel stejně jako u filmů je i zde potenciál této postavy zoufale promrhán. Reacher sice dovede být vynalézavý a i z malinkatého detailu dovede poznat téměř vše, ale pouze v pár situacích. Ve zbytku série na tyhle schopnosti milerád zapomíná a chová se jako pobuda, který neumí do 5 napočítat. Na stejném principu zde funguje více věcí. Například Jackova nemluvnost, která se párkrát během série zmíní a Jack párkrát nemluví, aby pak vedl dlouhé monology při každé možné příležitosti. Ostatní postavy jsou co se charakteru týče trošičku konzistentnější. Navíc celkem slušně obsazené. Po akční stránce si také není moc na co stěžovat, snad jen, že akce mohlo být více a nemusela by často končit jen tím, že Jack někoho dvěmi efektními ranami vypne. Co však seriál sráží nejvíce dolů je obrovská umělost děje. Spoustu věcí se zde děje hrozně nahodile a tak nějak uměle.. Zkrátka moc nevěřím, že by se spoustu věcí událo tak jak se zde událo. Ono na stránkách knihy ty scény asi fungovat mohli, ale tady jsem tomu prostě nevěřil.  Taky bych seriál zkrátil tak na 6 epizod. Né že bych se vyloženě nudil, ale dost času sledujeme něco co vlastně nikam nevede, aby pak hlavní hrdina na řešení celého případu přišel jen tak mimochodem ve sprše. Celkově je to asi relativně fajn seriál na jedno podívání, ale nic víc, a pokud jej vynecháte tak o moc nepřijdete. 3* 55% ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Konečně pořádnej hovaďák Reacher. Postava Lee Childa, kterou nelze zapomenout. A to, i kdybych četl jen první díl serie - Jatka. První řada seriálu se drží této první knihy a hlavně ze začátku se drží hodně věrně a je to prostě bomba. Kdybych v prvních třech dílech většinu scén předem neočekával, byl by můj dojem ještě lepší. A to jsem četl knihu před minimálně patnácti lety. U druhé poloviny už jsem ale tak často pocit neměl, že bych dění v seriálu již četl. Navíc, i když byl nějaký díl nadprůměrný, přišla nějaká blbost, která dojem z celého dílu srazila do průměru. I tak se ale těším na další serie a znovu se pouštím do knih. Nachystal jsem si prvotinu Jatka a potom některý z 20+ dílů série. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Když vidlákov v americké Gruzii navštíví milovník hudby zvící kvalitně vykrmeného bizona, místní ortoped a patolog zapíší mnoho přesčasových hodin a domorodci mohou z fleku odhlasovat vyškrtnutí první slabiky z názvu osady, neboť onen vytáhlý cizinec rozpoutá v jejich ulicích plnotučná Jatka. Rýčr 2.0 byl z krpatého skutra konečně řádně knižně apgrejdován, mirkodušínovský je tak akorát, aby to nesralo, fyzioterapie v jeho podání vypadá obstojně, symbióza s tvídovým chlapíkem z Harvardu tomu všemu dodává vyvážený badymůví šmrnc a vůbec to celé slušně odsýpá a baví. Ergo příjemné seriálové překvapení, u něhož rozhodně nepohrdnu nášupem. ()

Galerie (111)

Zajímavosti (26)

  • Na pohřbu je zmíněno 11. září. V ten den se odehrál teroristický útok, při kterém se zřítily věže Světového obchodního centra v New Yorku. (Duoscop)
  • Alan Ritchson v jednom rozhovoru uvedl, že pro roli Jacka Reachera přibral okolo 30 lbs (13 kg). Jeho celková váha tak vzrostla na 235 lbs (106,59 kg). (Rominator)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama