Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká komedie o každoročním tajném závodu z východního pobřeží Spojených států na pobřeží západní, ve kterém neplatí žádné dopravní předpisy a který se odehrává za plného provozu. Jako většina filmů tohoto charakteru nepostrádá ani tento nezbytnou různorodost hlavních protagonistů (ředitel firmy, středoškolský profesor, italský gigolo, šílený motorkář). (CGP)

(více)

Recenze (76)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Je to o autech (dobré téma) , je to z roku 1976 (dobrá auta) a dějem se nikdo moc nezabývá... prostě je to závod lidí kterým jde o požitek z jízdy a jejich rozdílnost (charakterů) dodává filmu takové nadlehčené kouzlo (Raul Julia je výborný, "maniak na motorce" zase neuvěřitelný, Gary Busey děsné vidlácké pako...). Já jsme vážně spokojen. ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděla až po shlédnutí Velkého závodu, který je v podstatě to samé, ale přesto se mi Tajný závod líbil víc. Neznám sice doby, kdy byl tento snímek nový, ale můj táta o tomhle filmu vždycky básnil, jak to měli rádi. Z toho vyplývá, že to asi tenkrát bylo hodně oblíbené. Rozdílnost jednotlivých závodníků je určitě právě to, co tento film dělá lepším... nemluvě o hlavní výhře. Prostě taková pohodovka. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Příliš dlouhý úvod (neboli exhibice nesympatických zjevů), scénář plný nelogičností (jak se policajti vždycky dostanou před závodníky jedoucí takovou rychlostí?), absence vtipu a švihu, které pohánějí jiné komedie stejného námětu (To je ale bláznivý svět, Milionový závod). Film veskrze podprůměrný, zbytečný a s přibývajícími minutami i velmi otravný. 40% ()

ForzaJuve 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě moje srdcová záležitost! 5 hvězd a ať si říká kdo chce, co chce! Zvuk dvanáctiválce Ferrari, za jeho volantem blázen z Talošky a kolega motorkář na Kawě nemají chybu! A hláška: "Seznámím tě s mým italským stylem řízení, co je za mnou mě nezajímá", je prostě boží! Víc takových filmů, prosím! ()

sud 

všechny recenze uživatele

Panečku, to je tedy sestava! Dva kolíci ve světlém Ferrari, dvě blonďaté kočky v tmavém Porchi, rozpustilý Talián v červeném kabrioletu, černobílá dvojice v policejním autě, dva postarší pánové v Mercedesu, motorkář a ještě několik dobrodruhů. Ti všichni se vydávají na dlouhý tajný závod bez pravidel a omezení rychlosti. Před lety opravdu bomba a i dnes zábavná podívaná. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • V úvodní části závodu projíždí tým Ferrari přes Times Square kolem kina. Je na něm velký poutač na film Čelisti, který byl vydán v roce natáčení, tedy 1975. (Jiri_Jaros)
  • Auta řídili opravdu sami herci. (Maulincio)
  • Z filmu je zřejmé, že se některé postavy potkaly během závodů v Monte Carlu, které Franco Bertolini (Raul Julia) vyhrál (není zmíněno, zda právě tyto). Předkládá to teorii, že pořadatelé závodu Michael Bannon (Michael Sarrazin) a Steve „Smitty“ Smith (Tim McIntire) jsou fanoušci motorsportu. V souvislosti s tím vznikla fotografie ze scény, kde Franco sedí v závodním voze s pohárem pro vítěze. Scéna však ve filmu chybí. (Jiri_Jaros)

Reklama

Reklama