Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V malom americkom meste začínajú pribúdať obete brutálnych vrážd. Len miestni súrodenci Coslawovci zistia, že ide o vlkolaka. Nik im, žiaľ, neverí... (POMO)

Recenze (92)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Stephena Kinga a jeho knihy mám velice rád, takže jsem byl hodně zvědavý jak si Attias vedl při zfilmování jeho knihy Cycle of the Werewolf. Sám autor však napsal i scénář, takže očekávání bylo velké a po skončení filmu jsem byl více méně spokojený. Vše je natočeno v dosti poklidném tempu, ale kombinace dobrodružného snímku se slušnou dávkou hororové atmosféry mělo své klady. Zvláště když se tu objevilo hned několik mých oblíbených herců a za celý film jsem ani jednou nezaznamenal pocit nudy. Někomu sice může vadit ona lehká „dětská naivita“ se kterou je nám příběh odvyprávěn, ale King si v tomto prostě libuje a neudělal to poprvé. Zřejmě i proto mám jeho knihy tolik rád. Však sám se jich nejvíc přečetl kdysi v pubertě. Vlkodlačí tématiku sice moc často nevyhledávám, protože většina filmů je na jedno brdo, ale tady Corey Haim ztvárnil sympatického mladíka na vozíku a já tohoto herce jednu dobu opravdu „žral“. Škoda smutného závěru jeho života. Jeho strejda mu však dokázal vyrobit pořádnou „káru“, kterou jsem mu celkem záviděl. On Gary Busey byl celkově tím nejlepším, co nám tento film vůbec nabídl. Tedy hlavně jeho kladná role strejdy kutila, věčného ožraly, který byl však pro malého Martyho velkým vzorem. Oba dva se tu starali o zábavu a posunuli kvalitu příběhu ještě výše. Je ovšem pravdou, že kniha mě bavila o něco víc. Nevím, možná za to mohlo ztvárnění samotného vlkodlaka, které zrovna nepovažuju za geniální. Gumová proměna na mě moc nezapůsobila, přestože scéna z kostela je opravdu bravurní. 60% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Žeby osemdesiatková hororová klasika? Neviem. Doteraz som o tomto filme nepočul. Behom sledovania som si uvedomil, že horory o vlkodlakoch ma nikdy nebrali a považujem ich za najslabšie v tomto žánri. Tento film ma strašne pomalé tempo. Tak dlho sa buduje atmosféra až je to nuda. Scény zabíjania sú krátke a bez napätia. Gore minimum s príliš svetlou malinovkovou krvou. Po trikovej stránke to už tiež neohúri, aj keď sledovať premenu človeka na vlkodlaka bez CGI má stále niečo do seba. To že ústrednú príšeru porazí malý chlapec na vozíku dokazuje jak bola úbohá. Hororová stránka filmu proste nefunguje. Zaujal ma len pekný vzťah medzi súrodencami (sympaťák Haim a roztomilá budúca Anna zo Zeleného domu) a zaujímavá dramatická línia s otcom alkoholikom (Busey), ktorý sa postupne dáva dokopy. Ako celok to je ale slabý film, ktorý právom zapadol. 4/10. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Rozstřelit vlkodlaka na silnici motorovým invalidním vozíkem zní lákavě, ale předpokládám, že žádná součástka není ze stříbra, takže se vraťme k osvědčeným projektilům z daného materiálu.. Oblíbené Kingovy prvky zasazené do lykantropího rámce, rozdílně působivé akčně-hororové momenty a docela obstojné masky (byť je pravda, že werewolf v celé své kráse vypadal jak „Smokey Bear s hroznou kocovinou“). Zubící se strýček Busey, otčím O'Quinn, neandrtálské čelo otce McGilla a táta Nice Guy Eddieho s mírotvornou bejsbolkou, to už je celkem slušná herecká rodina. Překvapivě jsem ani neprojevil přání, aby se hlava Coreyho Haima kutálela z nájezdové rampy.. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ať se na to koukám jakkoliv, přijde mi to na hraně mezi vlkodlačím hororem a dobrodružným filmem pro děti. A nezviklal mě ani fakt, že film disponuje celkem solidní atmosférou, maskami či dostatkem krve. Ti dětští hrdinové zde měli natolik výrazný prostor, že jsem se na to musel dívat s lehkým úsměvem, což umocňoval i Gary Busey v nezvykle kladné roli. Přesto převládají spíše pozitivní dojmy. 60% ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Ďalšia z kingových adaptácií, ku ktorej si sám napísal scenár, u mňa je niekde na hranici troch a štyroch: sympatický klaďas gary busey, príjemný detský cast, podarené masky, v závere chýba napätie a práca s gradáciou a tiež je prítomná istá pre niektoré kingovské horory typická nerozhodnosť v poňatí filmu ako Ačka alebo Bčka (téma vlkodlakov v Ačkovej podobe = Vlk s Nicholsonom, v Bčkovej napríklad Underworld, niečo medzi - Silver Bullet); ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Předlohou pro film byla novela Stephena Kinga Cycle of the Werewolf. (mahler)
  • Motorka, kterou dostal Marty, nese stejný název jako film. (chaometic)
  • Film byl natáčen od října do prosince roku 1984. Do kin se ale dostal až 11. října 1985. (mahler)

Reklama

Reklama