Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V malom americkom meste začínajú pribúdať obete brutálnych vrážd. Len miestni súrodenci Coslawovci zistia, že ide o vlkolaka. Nik im, žiaľ, neverí... (POMO)

Recenze (92)

Jordan 

všechny recenze uživatele

Ďalšia z kingových adaptácií, ku ktorej si sám napísal scenár, u mňa je niekde na hranici troch a štyroch: sympatický klaďas gary busey, príjemný detský cast, podarené masky, v závere chýba napätie a práca s gradáciou a tiež je prítomná istá pre niektoré kingovské horory typická nerozhodnosť v poňatí filmu ako Ačka alebo Bčka (téma vlkodlakov v Ačkovej podobe = Vlk s Nicholsonom, v Bčkovej napríklad Underworld, niečo medzi - Silver Bullet); ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Předloha Cycle of the Werewolf zatím v ČR nevyšla, takže těžko srovnávat, jinak obyčejný film má ale příjemnou atmosféru amerického zapadákova a obsazení je příjemně civilní (Gary Busey netradičně v roli hodného strýčka). Brutalita je v rámci 80. let spíš skromná a vlkodlak v detailech vypadá jako roztomilý plyšák na pomazlení, efekty proměny jsou na tom jinak poměrně dobře (králem ztvárnění přeměn zůstává transformace v Americkém vlkodlaku v Londýně nebo The Howling). Co se týče příběhu a postav, je znát, že je King v roli scénáristy osekal (předpokládám, že se o postavách a jejich historii v předloze dozvíme víc) a trochu mě mrzelo, že film neukazuje typický kingovský epilog o tom, jak obyvatele města zasáhlo "finále". Příběh ve voiceoveru vypráví o x let starší sestra hlavního hrdiny, aniž by se ukázala na plátně, bylo vysvětleno, proč na příběh vzpomíná nebo co se mezitím stalo s ústředními postavami, slušný kiks. Jako léčba na absťák po osmdesátkových hororech jistě Silver Bullet postačí. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jeden z lepších horrorů (ale ne nejlepších) podle S.Kinga. Původní povídku neznám, ale jelikož většina Kingových příběhů končí špatně, těšil jsem se na konec. Hon na vlkodlaka má místy napínavou atmosféru i obstojné gore (nejlepší je utržená hlava), mechanické vlkodlačí efekty měl na starosti trikový mág Carlo Rambaldi (E.T., Vetřelec, Duna aj.). Mé hodnocení ovšem sráží nevychovaný spratek (Corey Haim), co mi pil krev od začátku. Příjemné, ale přeci jen zub času si zahlodal (a byť jsou triky povedené, tak na Amerického vlkodlaka v Londýně prostě nemají). ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle vlkodlak má střední školu dávno za sebou, v civilu to není osmahlý fešák s nivým pohledem, veškerá láska u něj prochází jedině a pouze žaludkem a starou Belu se strará o to, koho, nebo co při úplňku zhltne. Takhle, milé děti, kdysi vypadali všichni vlkodlaci, než z nich paní Majerová nadělala dekorace do Bravíčka. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto filmu som spočiatku nedôveroval. Téma vlkodlaka ma totiž sklamala temer v každom filme s podobným námetom. Až keď sa ku mne dostala kópia so skvostným názvom Stephen King's Werwolf von Tarker Mills a zbadal som Kingovo meno, povedal som "tak nech". A nebolo to zlé. Ba dokonca ma to bavilo. Sympatickí herci, motorový invalidný vozík a relatívne dobrá pointa radia tento film medzi tie lepšie (aj v adaptáciách podľa Kinga). (10.11.2004) ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Motorka, kterou dostal Marty, nese stejný název jako film. (chaometic)
  • Předlohou pro film byla novela Stephena Kinga Cycle of the Werewolf. (mahler)

Reklama

Reklama