Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V malom americkom meste začínajú pribúdať obete brutálnych vrážd. Len miestni súrodenci Coslawovci zistia, že ide o vlkolaka. Nik im, žiaľ, neverí... (POMO)

Recenze (92)

Terva 

všechny recenze uživatele

Natočeno podle novely "Cycle of The Werewolf" Stephena Kinga. CHYBA VE FILMU - Marthy (Corey Hainz) a Brady (Joe Wright) pouštějí asi ve 27 minutě draky. V jejich okolí i na okolních stromech se však nehne ani lísteček. Není vítr, ale draci létají v poryvech silného větru.......... CITÁT - Neboť tvář bestie vyjde vždycky na jevo a její čas se vždy musí naplnit......... Scéna okolo 40 minuty "v mlze" působí jako komedie. Naopak zase scéna v kostele u reverenda je nádherná a temná. Víte, to je takový vtip, na co by se asi střílelo ze čtyřiačtyřicítky stříbrnou kulkou ? Co třeba na vlkodlaka ? Chvilkama nudný příběh z několika nelogičnostma a špatnejma trikama. Lehce podprůměrný snímek. CITÁT - Dobrou noc Marty......... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kvalitních vlkodlačích hororů je sice málo, pokud tedy vůbec nějaký je, ale tenhle rozhodně jejich případné řady nerozšíří. Těžký průměr a vlastně zde vůbec není vysvětleno kde se vzal v městečku vlkodlak. Musím zase nechat osmdesátkovým záležitostem že neměly potřebu něco dovysvětlovat a vyprávět. Prostě vlkodlak řádí ve městě, zabíjí a diváku ber nebo nech být! Od Garyho jsem očekával malinko více zábavy. 55% ()

Reklama

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Tak i tentokrát se musím hanebně přiznat k tomu, že Kingovu knihu jsem nečetl, a proto jsem při hodnocení filmu nebyl tímto faktem ovlivněn. Děj sice velmi přepovídatelný, ale o tu snad ani tak nešlo. Celý film se nese příjemnou rodinnou hororovou atmosférou, která vám dodává jistoty, že vše nakonec tak nějak dobře dopadne. Neviděl jsem sice mnoho vlkodlačích hororů, ale zdejší masky nebyly z nejhorších (na vlkodlaka ze Záhrbního komada pochopitelně ani zdaleka nemá), sice bylo znát člověka v gumovém obleku, ale měl jsem možnost vidět mnohem a mnohem horší převleky a efekty. Ve snímku velice potěší kladná! role Garyhu Buseyho, která mu výborně sedla a udělala tak z něj asi nejsympatičtější postavu společně s naším mladým hrdinou. edinou malou výtku bych poslal na adresu znatelných pohybů nohou u ochrnutého chlapce. Celkově velmi příjemný film, který mě snad i jednou donutí k tomu, abych si přečetl předlohu. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jedno veľké detské hororové dobrodružstvo zabalené do pre mňa nostalgickej atmosféry 80. rokov. Aj napriek tomu, že sa snímok môže javiť ako detský, pretože sa tu príbeh odvíja detskými očami, po hororovej stránke je slušne dospelácky zvládnutý. Smrtiace útoky vlkolaka na ľudí si nedávali servítku pred ústa - masakrík ako sa patrí. Tiež ma potešila maska vlkolaka - stará dobrá old school hororová škola a poctivá maskérska prácička. Celkom spokojnosť. 65/100 Tour po Amerike. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto filmu som spočiatku nedôveroval. Téma vlkodlaka ma totiž sklamala temer v každom filme s podobným námetom. Až keď sa ku mne dostala kópia so skvostným názvom Stephen King's Werwolf von Tarker Mills a zbadal som Kingovo meno, povedal som "tak nech". A nebolo to zlé. Ba dokonca ma to bavilo. Sympatickí herci, motorový invalidný vozík a relatívne dobrá pointa radia tento film medzi tie lepšie (aj v adaptáciách podľa Kinga). (10.11.2004) ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Předlohou pro film byla novela Stephena Kinga Cycle of the Werewolf. (mahler)
  • Film byl natáčen od října do prosince roku 1984. Do kin se ale dostal až 11. října 1985. (mahler)

Reklama

Reklama