Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví nejen o velké osudové lásce začínající zpěvačky a ostříleného rockového hudebníka, ale také o trnité cestě ke slávě a kruté dani, kterou za ni je nutno platit. Esther Hoffmanová (B. Streisandová) se živí jako zpěvačka v nočních klubech. Její nezvykle procítěný zpěv zaujme rockovou hvězdu, která se právě v klubu „propíjí k ránu“. Dívka ho zaujme natolik, že už ji nespustí z očí. Zatímco však její hvězda teprve stoupá na pomyslné hudební nebe, jeho talent se pomalu rozplývá v přemíře alkoholu a nezřízeného života. Přesto se tito dva do sebe bláznivě zamilují. Hudební film zaujme množstvím původních písní ve skvělém provedení Barbry Streisandové. Role jejího partnera – rockové hvězdy Johna Normana Howarda je pak „na míru ušitá“ zpěvákovi Krisu Kristoffersonovi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (48)

Han22 

všechny recenze uživatele

Druhá verze stejného příběhu a film který jsem kdysi poslouchal doma jako kulisu od počítače. Oproti verzi z roku 1954 to je ptytké, povrchní, míň muzikál a více romantický doják. Kristofferson je slušný, jeho sebedestruktivní cesta plná chlastu a skandálů ovšem vede k očekávanému konci. Streisandová je místy přirozená, místy mě i dostala (scéna s magneťákem na konci) a místy příšerně přehrává. Oba se k sobě naprosto nehodí, což nebrání šílené chemické vášni (láska bych tomu neříkal). Hudba? Těžké hodnocení. Kristofferson byl country/folkový zpěvák, rockové kvílení mu nesedí a celá ta rocková hudba plná sólíček nemá hlavu ani patu. Streisandová má skvělý hlas, ale i u těch písniček má ty svoje afekty a většina těch jejich popových cajdáků tak nějak propluje bez většího dojmu (a rock je v jejím podání katastrofa). To se týká i Evergreen, která byla známým hitem, v nulové konkurenci si toho Oskara možná i zasloužila, ale pět minut po poslechu nevím ani základní nápěv. 3*, chápu proč to byl hit, ale nijak mě to nedostalo. ()

danecek24 

všechny recenze uživatele

34. Zlatý Glóbus za rok 1976 - cena (5) - *Nejlepší film (komedie / muzikál), *Nejlepší herečka (komedie / muzikál) - Barbra Streisand, *Nejlepší herec (komedie / muzikál) - Kris Kristofferson, *Nejlepší hudba - Kenny Ascher, Paul Williams, *Nejlepší filmová píseň - "Evergreen (Love Theme From A Star Is Born)" - Hudba Barbra Streisand, text Paul Williams ()

Reklama

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Hodně banální příběh, navíc dost nudně natočený, k postavám jsem si nedokázal vytvořit žádný hlubší vztah. Očekával jsem alespoň nějaké hudební lahůdky, ale ani těch jsem se moc nedočkal. I přes hvězdné obsazení se zrodil vcelku zbytečný film. Ještě že mám svůj archiv hodnocení zde, takže se na tento film už naštěstí nikdy znovu nepodívám a ušetřené 2 hodiny budu moci strávit něčím lepším nebo příjemnějším. ()

classic 

všechny recenze uživatele

„Zrodila sa hviezda” z nádejnej speváčky Esther Hoffmanovej, ktorú objaví, presadí a spopularizuje - rocková star, už takmer vyhasnutý spevák, John Norman Howard, čo voľakedy patril k totálne absolútnej špičke, keď sa ani teraz nedá vôbec povedať, že by hral na "druhé husle" , no, skrátka, najlepšie časy už má zrejme dávno za sebou, kedy nastáva čas na nový OBJAV - prvej svietivosti s doživotnou garanciou záruky, ale to zatiaľ ešte udalosti trochu predbieham. J. N. Howard má v úvode koncert, na ktorý sa ledva dostaví, so životabudičmi v podobe drogy a chľastu, sa tackavo na pódium postaví, že si svoje pesničky aj pohotovo odspieva, kedy po vystúpení i do zapadnutého baru limuzínou dorazí, kde naďabí na osud svojho života, ktorý sa s ním absolútne nemazlí. Stretnúť sa s Esther mu bolo asi súdené, že sa zároveň aj onedlho vezmú, odkedy sa ona začína čoraz viac presadzovať, on sa bude do samej temnoty prepadať. Alkohol mu je neustále v objatí, či aj naštartovať zašlú kariéru sa snaží, no, na neho to už akosi neplatí, pretože Grammy, klinček po hlavičke uderí, z čoho sa už nikdy poriadne nespamätá, a tak škandál na seba zase uvalí. Ide to s ním čím ďalej viac z kopca, či lepšie je ísť radšej do kopca ? Johna mi bolo normálne ľúto, čo zo seba nenormálne spravil, no odkaz po sebe zanechal, na ktorý Esther bude často v dobrom spomínať, i keď mávali medzi sebou turbulentné vzťahy. / Verzie (a star is born), sú celkovo štyri, keď jedna z nich je dokonca priamo z hollywoodskeho prostredia, ktorú som síce videl, no zase tú s Judy Garland som ešte nevidel, jedno majú ale všetky spoločné, že v nich účinkujú samé, profesionálne speváčky, ktoré sú až potom herečky, čo sa nie vždy vyplatí ? Barbra Streisand patrí vôbec k tým najúžasnejším kombináciam, aké si dokážem len predstaviť. Krisa Kristoffersona mám čoraz radšej ! Doteraz som ani netušil, že je takým dobrým spevákom aj v civile. Nevravím, že túto hudobno/filmovú variáciu mám úplne najradšej, no, prišla mi, ako najviac realistická, aká vôbec môže byť ! Vrelo, odporúčam. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Hladat v tomto planom podpriemere nejaku nadcasovost je cisto mimo realitu. Film skor vypoveda o dobe 70. rokov a o sposobe zivota tej dvojky... nema to uz ani cim zaujat. Zarobilo to akurat na seba dost dobre no a ak niekoho zaujima ako jeho kariera upada a jej kariera ide hore - taxi moze film kludne pozriet. Takze suverenne najslabsi clanok zo serie A star is born. 40 % ()

Galerie (69)

Zajímavosti (16)

  • Barbra Streisand (Esther) používala väčšinu kostýmov zo svojho vlastného šatníku, čím sa neprešvihol rozpočet a dokonca bol snímok i skôr nakrútený. (classic)
  • Režisér Frank Pierson ako veterán druhej svetovej vojny Kristoffersonovi (John Norm Howard) vyčítal, že hoci mal armádny výcvik, nebojoval vo Vietname. Kris to neskôr komentoval výrokom: „Bol som príliš opitý, než aby som ho niekde poslal!” (classic)

Reklama

Reklama