Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Britská surrealistická komediální show autorů úspěšného sitcomu Father Ted (Otec Ted), kteří pokračují v tradici skupiny Monty Python. (oficiální text distributora)

Recenze (113)

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Až po půl roce jsem zjistil, že to je nástupce Montyho Pythona. Díl po dílu postupně uvadá v komičnosti, ale přesto se tam najde něco k zasmání. Klasikou se souboj v zírání, který je výborně animovanej a perfektně namluvenej. BBC dokáže opravdu vytvářet perfektní komedie. Policajt, který má strach je výbornej a to bych mohl mluvit dál a dál. ()

Reklama

MarekT 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem viděl jen jednu improvizovanou epizodu (tj. libovolně vybraných 11 skečů na YouTube) a jednu ucelenou, ale moc mě to neuchvátilo. Přijde mi, jako by se protagonisté chtěli až moc vyrovnat Monty Pythonům a zapomínali přitom, že vlastní cestou by to šlo lépe. Viz třeba dvojice Hale - Pace, Fry - Laurie, Saunders - French; všichni jmenovaní si sketch-show udělali po svém a výsledek pak také stál za to. Kvalita scének je nevyrovnaná, jeden je třeba skvělý (Do You Speak English?), další zas průměrný (Chirurgové - mimochodem převzaté z živého vystoupení Atkinsona) a po něm následuje mizerný (debil Henderson). Co se týče toho slavného přeboru v zírání - jako jednorázový vtip dobré, ale jako evergreen nic moc. A upřímně, Simon Pegg není zas takový talent, jak by se z některých komentářů mohlo zdát, to už se mi více líbil Kevin Eldon. Doporučuji sledovat coby autonomní skeče třeba právě skrz YouTube, protože v normálních epizodách jednu scénku opakují natřikrát v různých modifikacích (to by až tak nevadilo, ale není tam žádné překvapení) a jednotlivé situace jsou natahované až běda - tam, kde Pythonům stačila minuta, se vtip v Big Train rozmázne klidně tak na tři až pět minut. Dal bych dvě hvězdy, ale zvednu svoji známku ještě o stupeň nahoru, právě proto, že coby samostatné scénky mě tento projekt celkem baví. P.S. Nemyslím si, že by problém byl v dabingu, ten je celkem obstojný (především P.Rychlý) a třeba zmíněný skeč o nedorozumění Angličanů mi přišel vtipný jak v originále, tak v češtině. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Srovnávat tohle s Monty Pythony nejde. Sice humor je i zde stejně jako u Pythonů pro leckoho hůře stravitelný a hrané pasáže střídají animované, ale i tak je to někde jinde. Většina skečů je dost povedených a líbí se mi i ta záliba v absurdním humoru. Velmi si sedl český dabing a nejvíce u komentování všech těch turnajů v zírání. V hraných pasážích mi celá pětka také sedla. Náš divák asi bude nejvíce znát Simona Pegga. Je to za slabší 4 hvězdy, ale je. Dávám tedy 4 kapičky potu při mistrovství v zírání! * * * * ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych si nepomyslel, že je možné něco takového natočit. V určitém smyslu absurdity představeného humoru chápu srovnání s Monty Pythony, ale nutno dodat, že jde o vcelku odlišný styl, který jde v některých ohledech mnohem dál. Přesto obě série seriálu představují trochu odlišnou formu. První je výrazně střelenější, méně propracovaná, ale o to vtipnější, jako by to byly první dokonalé nesmysly, které autory napadaly. Příkladem může být kultovní mistrovství světa v zírání nebo můj nejoblíběnější skeč celého seiálu: https://youtu.be/wK0KL6PevxA Druhá série je už propracovanější, skeče mají jasnější strukturu a takový jakoby promyšlenější humor. Ani o jedné se však nedá říct, že by byla lepší nebo horší, každá je trochu jiná a obě jsou extrémně vtipné. ()

Zajímavosti (4)

  • Pilotní epizoda režírována Chrisem Morrisem nikdy nebyla vysílána v plném rozsahu, některé scénky jsou rozděleny do ostatních epizod. (PußyMagnet)
  • Píseň "Big Train" byla nahrána Maxem Gregerem a jeho orchestrem. (PußyMagnet)
  • Scéna Stare-Out (soutěž v zírání) je založena na knize Paula Hatcherera a je animována Chrisem Shepherdem. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama