Reklama

Reklama

Jak se dá využít volný čas při prodávání v bistru? Tahle parta vám to rozhodně ukáže. Jsme v Americe 80. let, kluci experimentují s drogami, a co připomíná holku, to se snaží přimět k sexu. Navíc se vždycky v dohledu najde nějaký šašek, který se snaží být vtipný… (oficiální text distributora)

Recenze (172)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kategorie amerických teenagerovských komedií ve mě už dopředu vyvolává neblahé pocity a představu zábavy ze suterénu, nicméně musím uznat, že Zlaté časy na Ridgemont High se obvyklým představám vymykajíi, i když rozhodně nejde o výjimečný film ve smyslu nového úhlu pohledu nebo artového obsahu. Kupodivu stačí, když si snímek uchovává určitou úroveň, je obsazený kvalitními herci a je zrežírovaný bez snahy za každou cenu se podbízet. Divák v něm vlastně najde tytéž motivy, které jsou jinak pro teenagerovské komedie typické, tedy nevybouřené hormony se spoustou dialogů o sexu (a leckdy i nejen dialogů) se vzájemným pošťuchováním mezi studenty navzájem a jejich profesory. Je zajímavé sledovat herecké počátky Seana Penna a zejména Jennifer Jason Leigh. Pro mě příjemné překvapení, celkový dojem: 75 %. ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání se současnými teenagerskými komediemi určitě nalezne pozorný divák v tomto filmu více odhalených dívčich ňader než je zvykem ukazovat nyní. Mně osobně se ovšem víc než Jennifer Jason Leigh líbil Sean Penn v roli třídního zhulence. Přestože jsem věděla, že ve filmu hraje Nicolas Cage (ještě pod příjmením Coppola), jeho rolička byla zřejmě natolik štěkózní, že jsem ji nezaznamenala. A podruhé na to kvůli tomu asi koukat nebudu, i když jinak jsem se bavila celkem dobře. Škoda, že jsem film neviděla v době jeho vzniku, asi bych ty problémy mladistvých prožívala víc. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl neskutečnej nářez. Neni to ani tak dějem, protože ten je povětšinou stejný jako filmy s podobným zaměřením, jako spíš tim co tady předvádí Sean Penn. On je tady prostě jednoznačně nejlepší, příběh je tady jen něco druhořadýho a jen se čeká až Penn vlítne na scénu a svým vyhuleným hlasem řekne nějakou hlášku. kdykoliv se objeví, tak na sebe strhne pozornost a v tu chvíly neexistuje nic jiného než on a jelikož je to celkem často a to i když jeho postava neni úplně ta nejhlavnější, tak prostě nemůžu dát nic jiného než 5*, skvěle jsem se bavil. A abych nezapoměl, příběh taky neni špatnej a ještě můžete vidět nahou Jennifer Jason Leigh, tak hurá do toho ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pravdepodobne pramatka všetkých typických amerických komédií a paródií zo stredoškolského prostredia. Narozdiel od jej neskorších trápno-klišoidných a obohraných detí, dýcha sviežosťou a príjemným, nenúteným humorom. Zábavný bol už len pohľad na S. Penna alebo N. Cagea čoby usoplených stredoškolských cucákov. Ach, ten čas tak strašne letí.... 75/100 ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

V polovině sešupu od graffiti ke koláči. Symptomatické je, jak se za devět let od Lucasova majstrštyku vytratila víra v budoucnost a vlastní perspektivy – chybí aspoň jediná postava, která by vůbec uvažovala o úniku z kruhů podřadné práce a hormonálních eskapád někam „ke hvězdám“ – i když to není problém filmu, ale spíš odraz doby, jde z toho na mě větší depka než z českých pozdně normalizačních Básníků, kterými Klein ve stejné době mířil na stejnou cílovku, i když daleko méně explicitně (a neobjevil přitom šest nebo sedm budoucích světových hvězd, ale jen Kříže s Matáskem). **1/2 ()

Galerie (69)

Zajímavosti (48)

  • Ve filmu se objevili tři herci, kteří později získali Oscara: Sean Penn, Forest Whitaker a Nicolas Cage. (Kulmon)
  • Převlékárna Seana Penna nesla název Spicoli. (Kulmon)
  • Stacy pracuje v pizzerii Perry´s. Jennifer Jason Leifg zde skutečně pracovala měsíc poté, co dostala roli, ale předtím, než začalo natáčení. (Kulmon)

Reklama

Reklama