Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poté, co prezident Spojených států během svého funkčního období zemře, se oblíbená první dáma Tess Carlisleová (Shirley MacLaineová) odebere do ospalého rodného městečka v Ohiu, kde je jednou z mála jistot v jejím životě tajný agent Doug Chesnic (Nicolas Cage). Tento ctižádostivý a odhodlaný profesionál, který pracoval v Bílém domě pro rodinu Carlisleových, nyní stojí v čele sedmičlenné ochranky, která má za úkol dohlížet na Tess. Přestože Doug prahne po akci a dobrodružství, uvízne místo toho v městečku na americkém Středozápadě, kde ho Tess neustále zahrnuje svými požadavky, byť chce třeba jen přinést snídani do postele. Svéhlavá, znuděná a urážlivá stará dáma mu ze života dělá takové peklo a natolik mu ztěžuje práci, že dá výpověď. Tess si však Douga okamžitě vyžádá zpátky a dá mu pocítit, kdo je v domě paní. Jenže tvrdohlavý agent se nehodlá jen tak vzdát... (Cinemax)

(více)

Recenze (92)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Bývalá americká první dáma si vyžádá konkrétního agenta tajné služby, aby jí sloužil jako osobní strážce. Ten ji však nemůže vystát. Námět svádí spíše ke komedii, neb takovýto námět už čelí americké filmové tvorbě už někdy od 50. let a to na různé způsoby, ale kupodivu tomu tak není. Že to se staršími ženami není žádná legrace už poznal Sylvester Stallone dva roky před Nicolasem Cagem ve filmu ´Stůj, nebo maminka vystřelí!´, byť to byla dle scénáře pro změnu vlastní maminka. Film jako takový u diváků propadl a když by se to mělo porovnat s tímto, o nějaké výrazné zlepšení se nejedná. Bývalá první dáma je prostořeká a prostě si dělá co chce. Co na tom, že svému osobnímu strážci akorát přidělává vrásky na čele. Ten skřípe zuby, ale je profesionál, takže byť je to hodně těžké, snaží se dělat svoji práci jak má. Drama žádné, k pousmání také nic.A tak tu máme takový obyčejný biják, kde se Nicolas Cage ve své roli snaží excelovat, ale nevýrazný scénář se mu prostě nadnést nepodařilo. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Nechci tvůrce snímku obviňovat z toho, že by se chtěli přiživovat na úspěchu někoho jiného, ale kdyby se film jmenoval Bodyguard slečny Tess, už by ta podobnost přece jen příliš bila do očí. Ostatně s Řidičem slečny Daisy měla tato záležitost společnou jen starší náladovou dámu a její vztah k člověku, který jí byl nainstalován do domu. Jinak šlo o něco úplně jiného. No, ale protože jsem "Řidiče" viděl, nemohl mě děj tohoto snímku nikterak překvapit; byl jen méně opravdový a neměl v sobě to lidské kouzlo. Zatímco "Řidič" vychází z tohoto srovnání jako řezbářský skvost, tento film budil spíše dojem nahrubo otesaného špalku, pokud nešlo dokonce jen o plastovou náhražku dřeva. Byl to pro mě takový ten typ bezduchého thrilleru, do něhož se Nicolas Cage perfektně hodí, ale pro který je obsazení Shirley MacLaine neomluvitelným plýtváním velkým hereckým talentem. / Poučení: Není nejlepším nápadem znepřátelit si personál restaurace ještě před tím, než ti naservíruje jídlo. Znepřátelit si lidi, kteří se starají o tvou bezpečnost, je ovšem velmi, velmi statečné. ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele

Na první pohled nesourodý žánr drama - komedie, ale ono to tak opravdu je. Sám jsem se divil, jak moc jsem se při trampotách agenta Chesnica s touhle vykutálenou dámou bavil. Nasranej Cage, který by madam Carlisleovou nejraději zastřelil, byl skvělý stejně tak jako jeho úhlavní nepřítel. Dost jsem se proto divil jak se film v poslední půl hodině prakticky odprostil od fajnový komedie ve vážné drama s kapkou thrilleru. Trochu zbytečně. Zůstat film v rámci komedie v nějakou fajnovou poslední třetinou, klidně bych šel na 4. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

I kdyz se nejedna o kdovico, tech 90 minut se u tohohle filmu da stravit docela prijemne. Problem je, ze prvni hodinku filmu se v podstate nic nedeje, ne ze by to nudilo, ale je to jen furt dokola postuchovani mezi Shirley a Cagem a obcas sem fakt doufal, ze ji Cage sereze, pac misty me ta baba nehorazne srala. Posledni pul hodinku se ale nastesti baba uklidnila a zaclo se i neco dit. Jinak co se tyce hercu, tak Nicolas dostal slusnej prostor a zvlad to podle me hodne dobre, Shirley taky a potesi mala rolicka Davida "Tackleberry" Grafa. ()

Klenotka 

všechny recenze uživatele

Příjemný film o vrtošivé bývalé první dámě a jejím osobním strážci, který bojuje s tím, jestli ji má hlídat nebo uškrtit. Shirley MacLaine a Nicolas Cage si překvapivě dobře sedli, a na jejich slovní přestřelky se moc dobře kouká. Je škoda, že spousta věcí je ve filmu naťuknuta a nedořešena. Hlavně proto, že Tess jako postava kdysi obletované a elegantní vzdělané ženy, která se často utápí v sebelítosti a důležitost si dokazuje jen proháněním své ochranky, nabízela prostor i pro dramatičtější chvilky. Ale tvůrci se tu přiklonili spíš ke komedii, která je ale místy velmi hřejivá a "nenápadně vtipná" a celé to tak díky tomu uteče jako voda, bez nějakých hluchých či nudných míst. Škoda jen, že původní dabing, kde Cage mluvil jeho obvyklý dabér Zdeněk Mahdal, byl z nějakého důvodu předělaný a ačkoliv Marcel Vašinka není špatný, ke Cagovi se moc nehodil. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Natáčalo sa od 17. februára do 15. apríla 1993 v štáte Maryland, USA. (m.a.t.o.)
  • Malou roli v tomto filmu měl údajně i George Clooney, ale jeho scény byly nakonec vystřiženy. (Edgerton)
  • Rozpočet: 20 000 000 dolárov. [Zdroj: IMDb] (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama