Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární kreslená sci-fi z přelomu sedmdesátých a osmdesátých let HEAVY METAL byla ispirována stejnojmenným mezinárodním časopisem. HEAVY METAL vtahuje diváka do jedinečného světa zábavy, ve kterém se spolu snoubí film, hudba a výtvarné umění. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Kultovní animák, který nešetří krví, násilím ani sexem. Animace už není tak působivá jako ve své dově ale občas nevypadá špatně a některé exteriéry vypadají dokonce úchvatně. Problém je v tom, že jednotlivé epizody (nejedná se o plnohodnotný film ale o několik na sebe nenavazujících epizod) mají značně kolísající kvalitu pohybující se mezi průměrnou až špatnou. ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Z pozice zapřísáhlého fanouška komiksů jsem prostě Heavy metal musel vidět. Jednotlivé povídky jsou ukázkové béčkové akční sci-fi s nezbytnou dávkou sexu. Na tom asi tvůrci ve filmu trvali, protože hrdina k ženské vždycky přijde jak slepej k houslím (něco jako v péčku) a bez dlouhejch řečí je soulož natvrdo natočená. Prostě komiks :) samotná kresba mě ale trochu zklamala...styl animace starých fláků jako je tenhle Heavy metal mám rád (Kocour fritz a spol..), ale tohe jde nějak mimo mě. ()

Reklama

Cedr 

všechny recenze uživatele

Vynikající první noirová povídka mě připoutala k obrazovce a umožnila mi snadno překousnourt na dnešní poměry dost nevábnou a hůře stravitelnou kresbu. Dalčí povídky měly podle mého názoru už klesající tendenci a dost nudily. Vcelku netypický soundtrack se hodí až nečekaně dobře a otevřené zpracování násilí a erotiky taky potěší. Hlavním plusem však zůstává jistá cyničnost povídek a ne vždycky přítomný "happyend". Podobné prvky se totiž v (mimojaponských) kreslených filmech jen tak nevidí. Jak tu už někdo výstižně podotkl - vidět to tak v patnácti, tak hodnotím výše. ()

kvasiva 

všechny recenze uživatele

Toto dílo mi na jednu stranu vyrazilo dech, ale místy mě i velice zklamalo. Největší minus je nevyrovnanost jednotlivých povídek, ze kterých je to celé poskládané - některé jsou geniální a jiné hodně podprůměrné. Každopádně si tento počin zaslouží obdiv. S přihlédnutím k době, kdy vznikl, s přihlédnutím k originalitě díla musím zatleskat. 4* ()

Mr.Bulanek 

všechny recenze uživatele

U animovaných filmů se většinou bojím aby celý zážitek nepokazila právě ona animace, protože ona je kolikrát hrozná, ale tady se mi hodně líbila. Chtěl jsem si vybrat nějaký oblíbený příběh, vyzdvihnout nějaký, ale když ony se mi všechny líbily a nerad bych nějaký "shazoval". Jinak pěkně to shrnul Renton. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (17)

  • Ve filmu zazní šestnáct rockových a heavymetalových skladeb. Mimo jiné i alternativní verze písně "The Mob Rules" skupiny Black Sabbath. (Terva)
  • Film využíval scén s herci, které poté byly předělány do animace. (griph)
  • VHS z roku 1996 obsahuje i nepoužitý příběh "Země Nikdykde". Tento příběh je na DVD z roku 2000 černobíle uvedený jen ve vystřižených scénách. Doprovází ho píseň "Time" skupiny Pink Floyd. (Terva)

Související novinky

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

S Fincherem to bude metal

S Fincherem to bude metal

18.03.2008

Black? Death? Thrash? Ne, klasický Heavy Metal. Zapomeňte však na tvrdé kytarové riffy, David se nevrací k režírovaní hudebních videoklipů. Tohle vlastně nemá s muzikou vůbec nic společného. Heavy… (více)

Reklama

Reklama