Reklama

Reklama

Na planetě Spaceballs vyplýtvali atmosféru, a tak se rozhodli ukrást ji svým sousedům na planetě Druidia, kde má právě dojít ke sňatku královské dcery Vespy s jediným existujícím princem Valiem. Vespa ze sňatku není nadšená a uteče od oltáře. Doprovází ji její komorná Dot Matrix. Spaceballové v čele s neschopným prezidentem Škrobem a lordem Tmavou Helmou hodlají Vespu unést, a získat tím páku na krále Rolanda, aby jim prozradil heslo k ochrannému štítu atmosféry planety Druidia. Král Roland mezitím již kontaktuje kapitána Lone Stara, kterému pomáhá jeho kamarád Blaf, a žádá ho, aby princeznu Vespu zachránil. Lone Star souhlasí, ale za záchranu požaduje poměrně vysokou částku, aby mohl zaplatit své dluhy. Spaceballové už vtahují princezninu loď do své vesmírné lodi Spaceball jedna, když v poslední chvíli Lone Star přemístí Vespu i Dot Matrix na svou loď. Když to Spaceballové zjistí, okamžitě se pustí do pronásledování. Lone Star nemá dostatek benzínu a musí nouzově přistát na pouštní planetě. Zde jim pomohou Dinkové, kteří je dovedou do jeskyně k muži jménem Jogurt. Ten má kouzelný prsten, takzvaný dešvorc, který věnuje Lone Starovi. Protože je Jogurt velmi chytrý, Lone Star by se od něj rád dozvěděl, zda nepoznává amulet, který Lone Star nosí celý život na krku, ale neví, co to znamená. Jogurt mu odpoví, že se vše včas dozví. Mezi Lone Starem a Vespou to začíná jiskřit, ale je jasné, že z toho nic nebude. Princezna si může vzít zase jen prince. Spaceballové zjistí, kde princezna je, a unesou ji. Jogurt poskytne Lone Starovi benzín a ten se okamžitě vydá princeznu hledat... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (444)

Tyler 

všechny recenze uživatele

Protože jsem nikdy nebyl nějak nadšeným fanouškem "Star Treku" a "Star Wars", ale viděl jsem je, tak jsem se mrknul i na tuhle parodiii...A musím říct, že je výborná!!! Zní to zvláštně, ale až po ní se mi teprve začaly aspoň trochu líbit "Hvězdné války" (mám na mysli epizody IV-VI)...Od začátku do konce nabitá třeskutě humornými scénkami, odkazy a narážkami...Lord Helma forever :)!!! ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

V roce nebreč, kdy jsem si u filmu poprvé zahicoval nad vnadnou Dafné, šlo o hit, lábuš a chrochtáníčko. Řada point značně vyčpěla, několik drobných frků potěší spíše hnidopišné znalce sci-fi filmů z oněch dob. Dnes snad jen z nostalgie nebo dětem za trest, když vám sežerou čekuládu, co jste si chtěli v tichosti mlsnout nad ránem na hajzlíku, v oné vzácné chvíli klidu, než se všechny ty otravné příbuzny zase probudí. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Podle mě jediná opravdu skvělá parodie od Mela Brookse. Pro mě nezapomenutelná scéna jak se právě chystají unést princeznu: . . . . (Helma) Opatrně ty idiote! Řekl jsem před nos, ne do něj! - (šilhavej chlapík) Promiňte pane. Střílím, jak umím. - (Helma) Kdo ho udělal střelcem? - (další šilhavej chlapík) Já, pane. Je to můj bratranec. -(Helma) Kdo je to? - (Sandurz) To je Hovádo, pane. -(Helma) To jsem si všiml. Jak se jmenuje? - (Sandurz) To je jeho jméno. Hovádo. Major Hovádo. - (Helma) A jeho bratranec? - (Sandurz) Také Hovádo. Střelec 1.třídy Filip Hovádo. - (Helma) A kolik Hovádů máme v naší posádce? - (asi 20 dalších šilhavejch chlapíků) Zde! - (Helma) Věděl sem to! Takže jsem obklopenej samejma Hovádama. Pokračujte v palbě, hovada! A samozřejmě John Hurt, kterej si stěžuje, že mu ten Vetřelec z břicha vylezl "Ach ne! Už zase!" Mimochodem všimli jste si, že ty filmy, který vyjmenovávají v té instantní filmotéce jsou všechno starší Brooksovy projekty? Co se týká zábavnosti filmu jako takového, myslím, že si ho užije kdokoliv, kdo není fanatickým fanouškem Hvězdných válek, protože je to zesměšňuje nevídanou mírou. A užije si to i ten, kdo o Hvězdných válkách ani neslyšel (když jsem to viděl poprvý někdy 1994 v pátek odpoledne na Čt2, znal jsem z Hvězdných válek jen jeden komiks a přesto se mi to líbilo hned tehdy) ()

Z0oMb3E odpad!

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo dosť trápne. Nielenže som sa ani raz nezasmial, ale pri každom pokuse o fór som prevracal očami. O hercoch sa v tomto prípade nedá ani hovoriť, triky sú na úbohej úrovni a zápletka trápnejšia, ako celý film. Posledný klinec do povestnej rakvy zabil otrasný dabing, ktorý sa nedal ani počúvať. Opäť raiting, ktorý absolútne nekorešponduje s výsledkom. Pochybujem, že tieto vtipy boli v 1987 vtipné. Dnes je to trapas za trapasom. Vo filme vlastne nieje nič, čomu by sa dala prisúdiť aspoň 1* zo súcitu. Odpad! nepozerateľné. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Zábavná podívaná, kterou si užijí zejména fanoušci Hvězdných Válek ale i jiných sci-fi franchises. Originální zápletka s trochu kondenzovaným SW universe, kde čekejte např. Lukhana Solowalkera nebo Obi-Yodu Kenobiho. Parodie dobrá, některé vtipy mi dobré nepřišly, u některých jsem se ale z plna hrdla zasmál. (nemá smysl zmiňovat konkrétní případy, podívejte se sami, pokud se vám líbily Hvězdné Války, určitě se vám do paměti zapíše i tento film) Od Mela Brookse u mě stále vedou Blazing Saddles. Ale už jen kvůli několika památným scénám, hrátkám se 4. stěnou a tomu, že jsem se nenudil, musím dát alespoň ty tři hvězdy. Chtěl jsem sem zařadit ještě jeden neduh, který mi vadil, ale který nevím jestli paroduje zdrojový materiál nebo je to jen chyba Mela Brookse - opakování informací. "Opakování informací?" Ptáte se nejspíš. "Ano, opakování informací." Odpovídám já stylem, který mě při filmu iritoval. Nezaregistroval jsem na to lampshade hanging, což by v mých očích tuto záležitost vyzdvihlo na úroveň humoru. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (37)

  • Královský hrad Druidie byl digitálně upraven ze známého zámku Neuschwanstein nacházejícím se v bavorském Allgäu. (Robbi)
  • Johna Candyho navrhl režiséru Brooksovi Rick Moranis. Původně měl mít Candy zakrytý celý obličej, ale Brooks prohlásil: „Jestli ho schováme za masku, pak ho může hrát kdokoli z filmového štábu.“ Candyho „čes“ (v originále Meog, tedy napůl člověk, napůl pes) se jmenuje Barf, což v češtině znamená „poblít se“. V první dabované verzi byl použit přesný překlad, v dalších už byl Barf překřtěn na Blafa. (Robbi)
  • Závěrečná scéna na benzínové stanici je parodií na scénu z thrilleru Vetřelec (1979). (kyLuke)

Reklama

Reklama