Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lee a Dosmo právě dokončili svou práci. Jako slušně placení nájemní vrazi úspěšně odpráskli další oběť a v poklidném městečku San Fernando Valley začali přemýšlet o budoucnosti. Ačkoli tato ostrá dvojka byla do této chvíle hodně úspěšná a má na svém kontě nejednoho nebožtíka, Lee se rozhodl osamostatnit se. Svou sólovou kariéru začal tím, že dal svému bývalému parťákovi pod auto bombu. Přímo výbušně tak odstartoval řetězec událostí, které připraví o kůži řadu cvičných terčů. Jak jinak to může dopadnout, když jeden vrah je drsný a druhý drsnější, jedna žena krásná a zákeřná, zatímco druhá krásnější a zákeřnější a kde jedinou nesrovnalostí v jinak perfektně sehraném tandemu detektivů se zdá být vztah každého z nich k prostitutkám. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (43)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Na tuhle krimi jízdu mě nalákaly akorát nohy Ch. Theron a na své jsem si teda rozhodně přišel. Jenže to nebylo zdaleka vše, na co jsem si přišel. Tahle krimi jednohubka totiž neměla daleko k Tarantinovskému stylu a propletenost povedených příběhů se kvalitou snoubí s vynikajícně zahranými postavami. O to milejší je, že se tu pohybuje spousta milých, mně neznámých tváří, přesto všichni bodují. Vtipné, akční, napínavé, povedené. Já byl nadmíru spokojen. Musím říct, že mě potěšila T. Hatcher, které to neskutečně seklo. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Má oblíbená skládačka, tentokrát v krimi - komediální podobě. Spletenec různých lidí jejich osudů, plánů a zájmů, který se postupem času rozplétá nebo spojuje. Zábavné, lehce překvapivé. Také jsem si všimnul, že se tu vyskytuje jen jeden černoch a jedna asiatka v epizodních rolích, aniž by to utrpělo na kvalitě. Dneska by bylo obsazení rolí úplně jiné. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Dobře obsazená "tarantinovka" přes mnoho krvavě černohumorných momentů nedosahuje údernosti, vyšperkovanosti ani vypointovanosti svého vzoru. Kriminální mozaika policajtů, zabijáků i (ne)obyčejných lidí z různých vrstev, jejichž cesty se v určitých bodech protnou, se celkem vleče a s mnohými načrtnutými figurkami a linkami si ve finále neví rady (viz naprosto k ničemu nevedoucí postava Jeffa Danielse). ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Typická deväťdesiatková mozaika rôznych postáv s akými sa po Pulp Fiction roztrhlo vrece. Tentokrát je to viac melancholické, pomalé a zamerané na postavy ako cool dialógy a explicitné násilie. Aj keď aj na to dôjde. Dokonca tu má Charlize Theronová pôsobivú sexuálnu scénu v ktorej sa nehanbí ukázať skoro všetko. Vždycky ma tento film bavil, aj keď to pomalé tempo je miestami fakt príliš pomalé. Hlavne ten úvod je uspávací. Ale jak sa to rozbehne a osudy všetkých postáv sa začnú preplietať, tak to začne mať grády. Hlavným plusom sú postavy. U každej som bol zvedavý jak skončia a v tomto smere si dal scenárista záležať, aby bol divák spokojný. Každý dostane, čo si zaslúži. Najviac ma bavil Aiello ako nešikovný zabiják a frajerský Spader ako vypočítavý chladnokrvný vrah. Takisto bolo osviežujúce vidieť Teri Hatcherovú v trochu inej polohe. Takže celkovo príjemný nadpriemer, ale v réžii niekoho schopnejšieho to mohlo byť lepšie. 6/10 ()

Bilky 

všechny recenze uživatele

Ak je v našich končinách film, ktorému viac uškodil zavádzajúci nár. názov hoďte to do placu - je to fakt námet na horor! vrrrr. Tento nenápadný film má perfektne vypointovaný scénar, veľmi slušné obsadenie a pomerne civilné prevedenie. Excelujú SPADER , AIELLO aj STOLTZ. Osobne som bol príjemne prekvapený. Filmy ako CHYŤTE HO! a BUĎ V KLIDU! sa snažia o čosi podobné, no chýba im takéto oduševnenie a pohodovosť aj napriek hviezdnemu obsadeniu. A možno práve to je kameň úrazu... ()

Galerie (54)

Zajímavosti (2)

  • Postava Helgy Svelgen bola napísaná špeciálne pre herečku Daphne Deckers. Úlohu vo filme však nemohla prijať, a preto ju nakoniec dostala Charlize Theron. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama