Reklama

Reklama

Watcher

  • Velká Británie Watcher
Trailer 5

Mladá žena se nastěhuje se svým snoubencem do nového bytu, ale trápí ji pocit, že ji ve vedlejším domě sleduje neviditelný pozorovatel. (tribican)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (100)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Body za originalitu si Watcher nepřipíše, ale body za styl a režijní zručnost teda já osobně hážu plnýma hrstma. Téma bylo již zpracované mockrát, obyčejně mě tyhle snímky, v nichž se hlavní ženské postavě dějou divné věci, manžel jí nevěří, a divák má být v nejistotě, zda se skutečně děje něco zlovolného, anebo hrdince jen haraší v palici, svojí obehraností otravujou. Ale Maika Monroe je skvělá herečka a Chloe Okuna má evidentně režijní talent, takže Watcher mě zaháčkoval a bavil, velmi moc. Tenze například ve scéně v metru je úplně hmatatelná. Kdo se dokáže správně naladit, dostane kvalitní mrazivý slowburn. 7/10 ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Po x rokoch som zasa narazil na Maiku Monroe. Po výbornom Neutečeš (2014) ju zasa vidím v hororom prostredí. Treba uznať, že jej tento žáner rozhodne pasuje. Kulisy zaujímavé, zápletka sa dlho tvárila hitchcockovsky, Burn Gorman dodal potrebný efekt znepokojivosti, ale finále? Neuspokojivé, obyčajné, nezodpovedajúce vytvoreným očakávaniam. ()

Reklama

William_ 

všechny recenze uživatele

8/10. Tak tento film mi sedl náramně. Hutný psychologicky thriller se sympatickou hlavní představitelkou, která se nestačí divit tomu, co jí ve "východoevropském peklu" čeká. Bukurešť je ve filmu vykreslena poamericku - tedy šedivý color grade znázorňující tíživou atmosféru tohoto města. Zápletka a úplný závěr může připadat spoustu lidem levný a obyčejný, ale jako fajnová jednohubka na dlouhý zimní večer splnil film svůj účel na čtyři hvězdičky. PS: Nezávidím ženám ten pocit, když je někdo sleduje, i to bylo v tomto filmu vyobrazeno velice autenticky. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Takový ten úplně průměrný thriller s nikterak převratným nápadem či hereckým obsazením a s celkem čitelným koncem. Potěší krátká stopáž, místy neurážející prvky paranoie a dávka napětí, ale jinak to jede v koleji naprostého průměru a nikam výše se to se svými ambicemi nepokouší vytáhnout. Při sledování neurazí, ale ani nenadchne, nicméně po týdnu budu mít problém si vybavit, že jsem Watchera vlastně viděl. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Thriller je česky napínák. Tady ovšem není napínavého nic. Utahané psychologické drama, kde v hlavní roli je mladá Američanka Julia uprostřed cizácké Bukurešti. Napsat blbá blondýna asi není úplně košer, ale magorka to je. Postupně propadá pocitu, že ji někdo sleduje, a na základě zpráv o vrahovi s přezdívkou Pavouk se obává, že bude další obětí. Ucházející vizuál, místy dobrá hudba, ale to jaksi nestačí. Starým americkým filmům, a Hichcocka bych ani nevypustil z úst, tohle nesahá ni po kotníky. A přitom temné město, podzemní dráha, či déšť by dokázaly navodit správnou atmosféru. Bohužel, v závěru jsem uvažoval alespoň o dvou hvězdách, ovšem konec to naprosto zazdil. Julie si zasloužila zcela jiný osud (možná tedy se přece jen dovršil, avšak můžu se jen domýšlet...). Mizerné po všech stránkách a pro mne naprostá ztráta času. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • V úvodu filmu jede dvojice vozem taxi, které má zadní okna dělená. V dalším záběru ale vystupují z taxi, které má zadní okna celá. (SsgtJira)
  • Původní scénář Zacka Forda se v roce 2016 objevil na hollywoodském Black Listu, každoročním seznamu nejoblíbenějších nerealizovaných scénářů. Ford napsal scénář pod pseudonymem „Carl Young“. (LUKICKK)

Reklama

Reklama