Reklama

Reklama

Watcher

  • Velká Británie Watcher
Trailer 5

Mladá žena se nastěhuje se svým snoubencem do nového bytu, ale trápí ji pocit, že ji ve vedlejším domě sleduje neviditelný pozorovatel. (tribican)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (101)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Takový ten úplně průměrný thriller s nikterak převratným nápadem či hereckým obsazením a s celkem čitelným koncem. Potěší krátká stopáž, místy neurážející prvky paranoie a dávka napětí, ale jinak to jede v koleji naprostého průměru a nikam výše se to se svými ambicemi nepokouší vytáhnout. Při sledování neurazí, ale ani nenadchne, nicméně po týdnu budu mít problém si vybavit, že jsem Watchera vlastně viděl. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Po takmer dvojtýždňovej šnúre bez 5* hodnotením tento počin o niečo zhovievavejšie ako mám vo zvyku. Výstižny je opis Arsenala83, vzkriesenie Hitchocka a povedzme Okna do dvora sa síce nekonalo ale mňa tá atmosfér z úvodu počas ktorého sa toho naozaj veľa neudeje celkom milo prekvapila. Občas má takéto filmy dokážu osloviť a v tomto prípade som ochotný dať trochu vyššie hodnotenie ako si film možno zaslúži ale mňa celkom oslovil. Vidieť to v kine nadávam, takto celkom spokojnosť. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Z námetu necítim sa safe vo vlastnom byte, pretože na mňa z bytu oproti čumí nejaký úchylák nešlo vytrieskať viac, a Watcher sa ani o žiadnu originalitu nesnaží. Berie jednoduchý námet s jemným nádychom Hitchcocka a servíruje malý, jednoduchý, paranoidný, ale zato poctivý thriller, ktorý vďaka zrušnej ruke režisérky Chloe Okuno funguje tú hodinu a pol presne tak ako má fungovať. Darí sa mu predať ako tú paranoiu (vďaka sympatickej Maike Monroe v hlavnej úlohe, aj slušne obsadenému úchylovi), tak dusnú atmosféru (napr. scéna v metre), a aj keď sa počas tých 90 minút nedopracuje k ničomu objavnemému, tak rozhodne nenudí, ani nijako neurazí. Mať ešte o niečo intenzívnejší záver, pokojne by som zvažoval aj hviezdičku navyše. Takto však "len" poctivých CELKOVO: 6/10 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Plíživý, nikam spěchající thriller. Velice dobře pracuje se zvuky,vytváří strach a napětí pouhým klepáním na dveře, kdy k přesvědčení pomáhá i výborná hlavní hrdinka, která nikdy nesklouzne do stavu otravné blondýny. Výsledný dojem, tak kazí opravdu pomalé, nijak gradující tempo a zbytečně konvenční závěr, který na sílu sklouzne do thrillerového béčka. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Watcher si dovolím označit za skutečně solidní thriller, který bych klidně ohodnotil i vyšším počtem *, kdyby ovšem tvůrci měli o dost větší koule a nechali závěr tak jak jsem doufal, že ho nechají, tedy parádně netradiční, nekompromisní a bez posranýho happyendu, jenže to oni né, oni tam museli mermomocí narvat ještě pokračování oné scény a bylo po mé radosti, a tím pádem i po mé další * navíc! Jinak ale musím zopakovat, že se ve výsledku jedná o vážně působivou podívanou, které minimálně co se žánru týče, nechybí vůbec nic. Výborná atmosféra, pramenící především z rumunského velmi ponurého a zároveň fakt výrazného prostředí, perfektním způsobem fungující napětí, jenž je dávkováno v pravidelných intervalech a především jeho zpracování je opravdu mrazivé a skličující, postavy, které sice nejsou kdovíjak originální, ale v žádném případě si je nedovolím označit za nezajímavé, a to samozřejmě i díky skvělému castingu, kde mě hlavně bavila má oblíbenkyně a stoupající herecká hvězdička Maika Monroe, která svou paranoidní ústřední hrdinku sehrála velice přesvědčivě, i když tedy chvílemi bylo její chování na pár facek, nicméně je fakt, že v realitě dělá člověk takový koniny, že některé ty její afektované výstupy možná zas až tak nevěrohodný vlastně ani nebyly. Celkově má zkrátka Watcher určitě co nabídnout, celý film si dovolím v rámci žánru označit za opravdu působivý a příznivcům podobných podívaných udělá jistě velkou radost. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Sériový vrah „The Spider“ („Pavouk“) byl ve scénáři znám jako „Headhunter“ („Lovec hlav“). (LUKICKK)
  • V úvodu filmu jede dvojice vozem taxi, které má zadní okna dělená. V dalším záběru ale vystupují z taxi, které má zadní okna celá. (SsgtJira)
  • Původní scénář Zacka Forda se v roce 2016 objevil na hollywoodském Black Listu, každoročním seznamu nejoblíbenějších nerealizovaných scénářů. Ford napsal scénář pod pseudonymem „Carl Young“. (LUKICKK)

Reklama

Reklama