Reklama

Reklama

Watcher

  • Velká Británie Watcher
Trailer 5

Mladá žena se nastěhuje se svým snoubencem do nového bytu, ale trápí ji pocit, že ji ve vedlejším domě sleduje neviditelný pozorovatel. (tribican)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (101)

KNicole 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy jsou trochu na hraně, ale co už. První polovinu seriálu si užíváte, že netušíte, kam se to posune a vede vás to až na hranu nadpřirozena. Potud výborná netflixovka. Pak to začne být taková prázdná přehlídka klišé událostí. Možní viníci se střídají rychleji než na obraz přicházejí nové postavy a nakonec už jenom pasivně vyčkáváte, kdy to celé skončí. Postavy jsou na rozhraní karikatur, ale to beru jako zajímavé osvěžení. Škoda toho děje, je to takové předvídatelné, nesmyslně zamotané a převymýšlené. K vypnutí mozku na dlouhý večery – proč ne. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Body za originalitu si Watcher nepřipíše, ale body za styl a režijní zručnost teda já osobně hážu plnýma hrstma. Téma bylo již zpracované mockrát, obyčejně mě tyhle snímky, v nichž se hlavní ženské postavě dějou divné věci, manžel jí nevěří, a divák má být v nejistotě, zda se skutečně děje něco zlovolného, anebo hrdince jen haraší v palici, svojí obehraností otravujou. Ale Maika Monroe je skvělá herečka a Chloe Okuna má evidentně režijní talent, takže Watcher mě zaháčkoval a bavil, velmi moc. Tenze například ve scéně v metru je úplně hmatatelná. Kdo se dokáže správně naladit, dostane kvalitní mrazivý slowburn. 7/10 ()

Reklama

Antek 

všechny recenze uživatele

Nečekejte žádný slaher, ale plíživé psycho o ženě, kterou někdo sleduje, ale nikdo ji nevěří. Je to komentář k MeeToo, ale také vydařený thriller, prošpikovaný znepokojivou atmosférou, kterou ještě umocňuje odcizený Bukurešť. Nad původními filmy, které by nebyly frančízou, pomalu a jistě zapadá slunce, takže bychom si každý podobný zářez měli naplno užít. Příliš dalších příležitostí zřejmě mít nebudeme. Takže vzhůru do Rumunska, kde kromě Drákuly žijí i jiná monstra. Třeba v protějším domě. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mladý pár se stěhuje do Bukurešti, do jeho rodné země. Je totiž napůl Rumun, zatímco ona Američanka, s hereckou zkušeností a přemýšlející, co dál se svým profesním životem. Zatímco on je zavalený prací, ona tráví v novém prostorném bytě hodně času sama, s pocitem neužitečnosti. Záhy si všimne muže, který jako by ji sledoval z okna protějšího činžovního domu. Pokaždé, když se jeho směrem podívá, je prostě tam. V lokalitě navíc právě zavraždili ženu. Není v poslední době první. Od toho okamžiku se rozjede série drobných nepříjemných momentů, kdy má pocit, že ji někdo neustále pronásleduje. Přemýšlí, jestli není paranoidní. Nebo zda za vším není její nespavost. V Bukurešti je nová, řeči takřka nerozumí, sousedka, se kterou se spřátelí, zmizí. Debutující režisérka Chloe Okuno volí solidní vizuál, se svým týmem se soustředí na interiéry – vysoké stropy, stísněné výtahy, pootevřené dveře, dlouhá schodiště… Režisérka prostřednictvím mladé Američanky zpřítomňuje pocity ohrožení i izolace. Nepoužívá titulky, když postavy hovoří rumunsky, a proto je její frustrace i naše vlastní. Křehká blondýnka Maika Monroe zároveň slušně ztvárnila hrozbu toho, co se může stát, protože mysl si dokáže představit cokoliv. Poměrně mrazivý a elegantní thriller, finále překvapivě silné. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Po x rokoch som zasa narazil na Maiku Monroe. Po výbornom Neutečeš (2014) ju zasa vidím v hororom prostredí. Treba uznať, že jej tento žáner rozhodne pasuje. Kulisy zaujímavé, zápletka sa dlho tvárila hitchcockovsky, Burn Gorman dodal potrebný efekt znepokojivosti, ale finále? Neuspokojivé, obyčajné, nezodpovedajúce vytvoreným očakávaniam. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Podle původního scénáře se měl děj odehrávat v Brooklynu v New Yorku. (LUKICKK)
  • Sériový vrah „The Spider“ („Pavouk“) byl ve scénáři znám jako „Headhunter“ („Lovec hlav“). (LUKICKK)
  • Původní scénář Zacka Forda se v roce 2016 objevil na hollywoodském Black Listu, každoročním seznamu nejoblíbenějších nerealizovaných scénářů. Ford napsal scénář pod pseudonymem „Carl Young“. (LUKICKK)

Reklama

Reklama