Reklama

Reklama

The Covenant

  • Velká Británie Guy Ritchie's The Covenant (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Příběh seržanta Johna Kinleyho, který na své poslední pracovní cestě do Afghánistánu využívá služeb místního tlumočníka Ahmeda. Ten neváhá riskovat život, aby v náročném terénu Johna dopravil do míle vzdáleného bezpečí. (Prime Video)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (353)

Steven47 

všechny recenze uživatele

Je mi trochu blbý zase psát, jak je Guy Ritchie skvělý. Letos už podruhé, v rozmezí ani ne půl roku. Ale co se dá dělat. The Covenant má sice pomalejší rozjezd, po nějaké půl hodině mě nicméně naplno vtáhnul, způsobem režisérovi vlastním. Perfektně natočená intenzivní akční pasáž geniálně využívající prostředí, která plynule přejde do survival thrilleru. Jake Gyllenhaal a Dar Salim skvělí, jejich chemie napříč filmem je parádní. Druhá půlka má odlišnou atmosféru a reflektuje jinou stránku života vojáka, aby se vzápětí opět vrátila do akce. Ta sice už není tak dobrá, zvlášť ke konci jí chybí potřebná gradace, místy působí až moc snadně, avšak pořád baví. Konec je emotivní a zároveň netěží z patosu, ale pouze ze vzájemného pouta dvou mužů. Ačkoliv je příběh jednoduchý, dokáže být opravdu silný svým tématem. To koneckonců podtrhuje hudba, která je minimalistická, a přesto naprosto pohlcující. Nejedná se o perfektní dílo, já jsem ovšem spokojený. 8/10 ()

kolda1990 

všechny recenze uživatele

Dohoda, pouto, slib, věrnost. Přímočaré, rychle odsýpající válečné drámo. Málo dialogů, ale tady to šlo i "beze slov". Strašně silnej příběh dvou prakticky cizích chlapů, kteří mají sakra obrovskej charakter. Dar Salim strčil Gyllenhaala do kapsy, tady to bylo hlavně o něm. Tohle, že bylo od Guye Ritchieho? Film, který i přes ten hnus nesmyslných válek zahřeje na srdíčku. A za to slabší pětka. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„AMERICKÁ ARMÁDA ZAMĚSTNALA 50 000 AFGHÁNSKÝCH TLUMOČNÍKŮ V RÁMCI DOHODY, KTERÁ ZAJISTÍ JEJICH NÁROK NA PŘISTĚHOVALECKÁ VÍZA…“  Charakterový drama o slibech Amíků lidem v Afghánistánu.  Film, zaměřenej na příběh, kterýmu víc než Gyllenhaal (překvapivě) šéfuje Dar Salim. Jeho osud táhne film!... Je to jinej Ritchie. Není zde prostor pro konverzační ftípky, akce je stroze vojenská… teda až na ten akčňáckej závěr. Každopádně to baví – ale jinak. Trochu to připomíná „Americkýho snipera“, ale oproti němu je The Covenant „jen“povrchním válečným dobrodružstvím o lidské volbě a obětavosti. Což ovšem neznamená, že by neodrážel pocity skutečných vojáků a diplomatů. ///   -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Zvláštní název filmu: „Guy Ritchie's The Covenant“ je hlavně kvůli odlišení od ostatních. 2.) Na téma pout mezi americkými vojáky a jejich afghánskými protějšky vznikl např. dokumentární film „Retrograde“. 3.) Thx za titule „Grossmelmen“. ///                         PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  ***  NAPĚTÍ  ** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

První cca půlhodina byla ubíjející a já netrpělivě očekával akci... Nejlepší částí je záchranářská akce přes hory, pak zas na chvíli dojde dech a konec dobrý. Podle recenzí jsem tedy očekával větší nářez, ale nakonec čtyři ušmudlané dám. Samotnou kapitolu představuje rozbujelá byrokracie - nezavěšujte, jste v pořadí. Ani nechci domýšlet, jak dlouho by to trvalo u nás. Film není krvavý, o to ale více působí realisticky. Pěkný vizuál, velmi dobrá hudba. Rozhodně mi nevadilo, že se natáčelo ve Španělsku, páč, to dá rozum, na Blízkém východě by to nešlo ani náhodou. Koneckonců je to film a před sto lety by vše natočili ve studiu mezi papírovými kulisami. Dluhy je třeba splatit a smlouvy dodržet! 3,5* ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie mě naprosto dostal, místo svého tradičního gangsta stylu řízlého komedií a skvělými nápady vyplodil nečekaně silný válečný film, která je tak jímavý až dohání téměř k slzám, aniž by kdykoliv sklouzl ke kýči, nebo vydírání diváka. Film pracuje se silným hereckým obsazením a silným scénářem, perfektně natočené akční scény. Příběh přátelství dvou mužů, který ukazuje, že ještě na Západě žijí muži, kteří znají hodnoty, jako čest, přátelství, dluh... Je to tak silné, nepatetické a realistické.  Atmosféra a napětí se dá vyloženě krájet, Zase si musím povzdechnout, že zahraniční oligopol a jeho obsluha z domácích sabotérů nepustila do kin... Tohle je vyloženě snímek na velké plátno, repríza bude. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (10)

  • Film sa natáčal v Alicante, Sax a Villajoyosa (Španielsko) od februára 2022. (Arsenal83)
  • Režisér Guy Ritchie se po tragické nehodě při natáčení filmu Rust (2024), při kterém herec a producent Alec Baldwin omylem zastřelil kameramanku Halynu Hutchins, rozhodl, že při natáčení jeho filmu se nebudou žádné reálné zbraně používat. Byly nahrazeny zbraněmi airsoftovými. (Castrator)

Související novinky

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

19.01.2024

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) v posledních letech nabral velmi zdatné tvůrčí tempo. Zatímco v loňském roce stihl představit v kinech akční komedii Operace Fortune: Ruse de… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Novinka Guye Ritchieho nabírá parádní obsazení

Novinka Guye Ritchieho nabírá parádní obsazení

03.02.2023

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) je v posledních letech neuvěřitelně produktivní. Od roku 2019 poslal do kin pět filmů, šestý se začne točit za měsíc, v záloze už má… (více)

Reklama

Reklama