Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jackie Chan, populární hongkongský herec, specializovaný na akční filmy, se tentokrát představí v hlavní roli romantické komedie, vyprávějící o úspěšném podnikateli C. N. Chanovi, který je natolik zaměstnán, že se dosud nestačil zamilovat. Půvabná Bu, která se narodila a vyrostla v rybářské vesničce, je jeho pravým opakem umí snít s otevřenýma očima, má velikou obrazotvornost a vyznává jiné životní hodnoty než peníze a obchodní úspěch. Když náhodou objeví romantický vzkaz v lahvi, jež vyvrhlo moře, vydá se do Hongkongu hledat neznámého prince. Setkání s prostou milou dívkou změní Chanův život k nepoznání a protože láska dokáže divy, pomůže i této dvojici překlenout vzájemné rozdíly a najít skutečné štěstí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála podarených chanových filmov. Rozhodne to má spád a vtip. Ja ako obdivovateľ chana som dostal to čo som očakával a predsa len niečo naviac. Chan v úlohe boháča ktorému tie peniaze nestúpli do hlavy a je dobrák je charizmatický a tak isto aj Qi Shu ktorá je asi jedna z najkrajších chanových kočiek aké som mal možnosť vidieť a plus teplý tony leung. Skrátka a trefne sa jedná o lepší chanov film a rozhodne jeho fanúšikovia nebudú sklamaný. Čo sa týka súbojov pár je ich tu naozaj prepracovaných ale finále je len na desať minút natiahnutá rezanica bez nejakých odmien takže to naozaj pripomína nejaké boxerské finále. Aj keď to bol možno zámer tvorcov trocha mi tam chýbali nejaké povestné jackieho vychytávky ale rozhodne sa jedná o slušný film, ktorý je mierne naivný, romantický, vtipný a akčný a tak to predsa máme radi tak čo. ()

HKstars 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan a romantika? HK Stars a není na nich recenze na tak provařený film jako Gorgeous? Inu zázraky se stávají, ale po jemném upozornění od jednoho z našich čtenářů jsme usoudili, že tenhle film by ve výčtu určitě neměl chybět, protože přivádí do Jackieho filmografie hned několik novot. Dokonce by se dalo říci, že Jackie už není ve svém filmu pánem, protože i když C. N. Chan vlastní přepychovou jachtu, parádní rezidenci a peníze by mohl přehazovat lopatou v trezoru velikosti Hyde Parku, jeho životním stylem zamává pohledná vesničanka Bu (ostatně kým by nezamávala Hsu Chi), která se vypraví do velkoměsta poté, co k břehu jejího bydliště připrave láhev s milostným vzkazem (to že ji poslal růžovoučký homosexuál Albert v podání Tonyho Leunga, je jen drobným střípkem poetiky celého příběhu). Bu potká Chana zrovna v průběhu kočkování s jeho bývalým kamarádem Loem (Emil Chau). Je to klasické dětinské "kdo dočůrá výš", které se většinou nese ve znamení "vymlaťte z něj duši", což je věrnou záminkou ke klasickým bojovým scénám v Jackieho stylu (kromě Loových poskoků se Jackie musí vypořádat i s Albertovými kamarády, kteří se snaží pomoci Bu, aby mohla Chana oblbnout... v lásce a válce je vše povoleno ;). Zajímavostí je, že veškeré akční scény se nesou v klidném duchu a jsou proloženy humorem tak elegantně, že ani na vteřinu nepomyslíte, že by se hlavnímu hrdinovi mohlo něco stát. I když Lo najme australského bojovníka (Brad Allan), o hlavu menšího, aby dal C.N.ovi nakládačku a on ho nakonec i porazí (aby mohla následovat dokonale romantická tréninková vložka), s nikým to ani nehne a Lo je smutný, protože porážka jeho soupeře mu nepřínáší uspokojení. Tahle poloha filmu však nevylučuje, že by choreografie měla být nějak slabší. Jackie tu předvádí fantastické věci a i když je občas vidět podpora drátů (hlavně v závěrečné odvětě proti Bradu Allanovi), nelze nepochválit hezké skupinové bitky (úvod na lodi, trochu vykrádající starší Dragons Forever, nebo souboj s maskovanými útočníky. Jackie tu s basseballovými pálkami předvádí hotové divy) a především dva souboje s Bradem Allanem. Tehdy ještě novopečený člen Jackieho týmu předvádí s lehkou podporou drátů neuvěřitelně rychlé a fotogenické kombinace a posunuje tak akční scény o stupínek výš. I s odstupem několika let považuji Gorgeous za neuvěřitelně roztomilou komedii, což připisuji hlavně charakterům a hereckým výkonům. I menší roličky (Tony Leung, Emil Chau, Ken Lo) jsou zvládnuty precizně a jemnou romantickou linku (která je sice netradiční, ale tak nějak tu "sedí") doplňují fantasticky dynamické akční scény. Někteří možná řeknou, že mezi Hsu Chi a Jackiem to patřičně nejiskří a celá ta slavná romantika je tu jen tak do počtu, ale i když si nepotrpíte na uslzené příběhy, neměli byste litovat, protože Gorgeous má něco pro všechny. 70% ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Koukám do programu a říkám si: "Sakra, Nova dává v 10 h nějakou čínskou bojovku s Jackie Chanem? Potom jsem zjistil, že ten název nějak neodpovídá tomu, co se tam děje. Tohle totiž je komedie, vážení. Takže kdo do tohohle jde s tím, že uvidí napínavý kung-fu film, tak bude nejspíše zklamán. Ale pokud vám, (stejně jako mě), stačí Jackie Chan a jeho typický styl boje, tak budete spokojeni. Neříkám, že to je bomba, možná je mé hodnocení trochu vyšší, než si tento film zaslouží, ale v sobotu ráno se mi vážně nechce uvažovat a chci se jen zasmát. U tohohle filmu mi to vyšlo. A Qi Shu má nejen roztomilé jméno.. :-) ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan v romantické komedii? CO???¨ No ano. A když se k tomu přidá jeden z úvodních motivů (vlastně nejméně dva) jako vystřižený z Beethovena (ne Ludwiga Van, ale toho chlupatého bernardýda), tak je jasné, že začne být zle. Halt Jackie není, co býval. Ale slečna v hlavní úloze... na tu se aspoň dá dívat. ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Lahůdka pro fandy Jackieho Chana, který je ve své nejlepší formě co se týče bojových scén. Akční film vypráví o mladém milionáři, který se zamiluje do obyčejné dívky. Musí však o ní bojovat. Fandové bojových umění se mají na co těšit. Trochu slabší scénář s průměrnými dialogy o5 zachrání dynamický drive **** ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně s delfínem, kdy se Chan (Jackie Chan) potápí s Bu (Shu Qi) v moři, je možné zahlédnout kachličky. (Terva)
  • SUV kabriolet, který řídí C.N. Chan (Jackie Chan), je prototyp Mitsubishi Field Guard, postavený pro Tokyo Motor Show 1993. Červené mikroauto je pak prototyp Mitusbishi Maus z Tokyo Motor Show 1995. (Raztubyl)

Reklama

Reklama