Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšná akční komedie o velkém a přitom tajném závodu napříč USA a to s kuriozními pravidly. Kdo bude první, získá fantastickou sumu peněz. Každý chce vyhrát a každý na to jde jinak, což přináší řadu komických, ale i napínavých situací, plných gagů a hlavně dobré zábavy. Tato atraktivní komedie je doslova plná známých hereckých tváří. Burt Reynolds, Roger Moore, Farrah Fawcettová, Dom DeLuise, Dean Martin a další tomuto filmu dali skutečně neotřelý humor, který již pobavil milióny diváků v kinech v řadě zemích. (Golden Crown)

(více)

Recenze (67)

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Uz tenhle film je kopii, a to sice dvou filmu z roku 76 - Cannonball a Gumball Rally. Autori ho jiste chteli pojmout velkolepe, zaplatili si velke kvantum hvez, ale vysledek budi opravdu velke rozpaky. Film se tvari jako blazniva komedie, coz uplne nici jakoukoli atmosferu zavodu, jenze vtipnosti taky moc nezari. Takze asi to nejlepsi na filmu jsou ty krasna auta, zejmena Lamborghini Countach, ktere krasou predci ty dve pasazerky uvnitr. 55% ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Reynolds a jeho partak supermario se účastní závodu, jenž nezná hranic! Zúčastní se ho i prosím Jackie Chan, Roger Moore jako parodie na sebe sama a další velmi zábavní lidé! Bžunda. Humor scenaristy suší než bakerolls připomínajíc rukopis obtoustleho dítěte v pubertě, co chce na sebe upozornit. Strašná sračka, bez známky aspon jednoho kvalitniho fóru či zápletky. ()

Reklama

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Kdyz zkrizite animovany Wacky Races s brutalnim Death Racem, medianem se dostanete na 'tajny zavod'. Mam filmy se zavodenim rad, ackoliv jich moc neni, ale tohle nebyla uplne trefa do cernyho. Pozitivem je ten 80-kovej feel, kdy si filmari delali srandu ze stereotypu vseho druhu, a hvezdny obsazeni velky plejady znamych (povetsinou jiz zesnulych) hercu. Negativem je, ze to zas az tak vtipny ve finale nebylo. Celkove ten film ma ale feel good vibe a tak tomu davam rachitickou trojku. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Film mě zaujal svou zápletkou a také solidním hereckým obsazením, takže to byl první film na televizní stanici FILM +, který jsem kdy dokoukal. Charaktery byly opravdu rozmanité. Máme tu například dvě ženy ve sporťáku, které policisty oblbují svými vnady (pokud je zrovna nezastaví policistka :-), arabského šejka (hraje ho Klinger z MASHe), dva falešné kněze, Rogera Moora jako Rogera Moora, který závodí v autě Jamese Bonda a sám sebe paroduje, dva Japonce/Číňany v autě plném technických vymožeností a samozřejmě povedené "saniťáky" se "sympatickým" doktorem. Bohužel, z takových solidně napsaných charakterů se dalo vytřískat mnohem více. Během samotného závodu některé postavy dokonce uvidíme na scéně tak maximálně 3x (šejk - u rychlého občerstvení, při policejní kontrole...vlastně si nepamatuji, zda jsme ho kromě úplného konce viděli ještě někde na trati), protože nedostali tolik prostoru. Film vlastně sám o sobě není moc vtipný, jednou za čas se najde opravdu dobrý fór, ale jinak to zrovna vtipné není. Nevtipné fóry nejsou trapné, ale jsou křečovité a prostě nejsou vtipné. Aspoň, že má film spád. Na tři hvězdičky by to tak úplně nebylo, nebýt Rogera Moora, toho doktora (u toho se nedá nesmát), některých hlášek Burta Reynoldse a jiných povedených gagů. No, ačkoliv můj komentář vypadá možná negativně, film není zase tak špatný. Pobaví a zabaví, jen to prostě mohli uchopit lépe. Mimochodem, vůbec si nedokážu představit, o čem může být druhý díl, který má skoro stejné herecké obsazení. To musí být úplně to samé. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Neviem, čo som si nahováral, keď som si pustil tento filmík. Lákadiel je tu dosť, hlavne som chcel vidieť čo tam bude robiť Jackie. Ten si na záver nemohol odpustiť nejakých pár úderov, Roger Moore paroduje sám seba aj rolu agenta 007, ešte som sa občas aj pousmial ale inak je to celé statočne o ničom! 40%. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (25)

  • Než se Marcie (Adrienne Barbeau) legitimuje policistovi, zip v jejím výstřihu mění pozici. (Fenk)
  • Burt Reynolds obdržel za roli J.J. McClurea pět milionů dolarů. Na place se přitom zdržel jen tři týdny. (Karlos80)
  • Film vychádza zo skutočných pretekov s názvom „Cannonball Baker Sea-To-Shining-Sea Memorial Trophy Dash“, ilegálneho podujatia, ktoré sa uskutočnilo v 70-tych rokoch štyrikrát. Začínali sa na Manhattane v New Yorku na 31. ulici v „Red Ball Garage“ (neskôr v „Lock, Stock and Barrel Restaurant“ v meste Darien, štát Connecticut) a končili v „Portofino Inn“ v Redondo Beach, California, južne od Los Angeles. (Peter-1307)

Související novinky

Cannonball Run se vrací

Cannonball Run se vrací

13.06.2017

Rychle a zběsile se letos dočkalo osmého dílu a na cestě jsou další dva, takže není divu, že se v Hollywoodu snaží rozjet další autařské série. S Need for Speed to bohužel moc nevyšlo a další velké… (více)

Reklama

Reklama