Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Divoký, nelegální a samozřejmě velice populární závod napříč celou zemí. Co není zakázáno je povoleno a zákázáno není vůbec nic, včetně různých nečestných praktik a triků hodných spíše salóního kapsáře. Hlavním hrdinou je J.J. McClure (Burt Reynolds), závodník a dobrodruh, který nebude mít vítězství nijak snadné, pokud vůbec. V cestě mu stojí bláznivý Šejk (Jamie Farr), párek mladých koček z Lamborghini (Susan Anton, Catherine Bach) a mnohé další roztodivné existence.

Volné pokračování staršího stejnojmenného snímku téměř do detailu kopíruje původní linii příběhu, přestože eskapády jsou jiné. Tento film je poslední Frankieho filmovou rolí (objevil se již jen v několika TV projektech) a poslední rolí Deana Martina vůbec. (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

otík 

všechny recenze uživatele

Zcela uvolněná atmosféra, kupa známých herců a zajímavá auta jsou k vidění v této celkem tradiční road komedii s prvky akce. Druhý Cannonball závod je zběsilou jízdou s malými zastávkami zapříčiněné mafiánským synem - ňoumou, který dluží peníze a tak mu nezbývá nic jiného než zajmout šejkova syna, který Cannonball závod pořádá a veze s sebou jeden milion dolarů. To se ale samozřejmě nelíbí závodníkům a tak se za šejka postaví a jeho svobodu vybojují. No a před touto zastávkou a po ní už jen sledujeme onen závod s předjížděním a honičkami policistů. Hudba: Al Capps. ()

Hopkins 

všechny recenze uživatele

Jednička byla o parník lepší o tom není pochyb. Co se týče dvojky tak dobré hlášky se zde najdou , scény které rozesmějí taky film drží nad vodou dobré obsazení některé scény jsou moc přehrávané ale pokud se na film podíváte v neděli odpoledne jen tak na odreagování tak neurazí. Za sebe dávám tři hvězdičky a rozhodně za nějaký čas se na to znovu kouknu. ()

Reklama

baruss

všechny recenze uživatele

Raspberry Award (Maliny) : 1985 : NOMINÁCIE (8) : Najhorší film, Najhorší herec - Burt Reynolds (spolunominácia za viacero filmov), Najhoršia herečka - Shirley MacLaine, Najhorší herec VR - Sammy Davis Jr., Najhoršia herečka VR - Susan Anton, Najhoršia herečka VR - Marilu Henner, Najhoršia réžia - Hal Needham, Najhorší scenár - Harvey Miller, Hal Needham, Albert S. Ruddy. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jedničku nevim jestli sem viděl, ale tohle bylo o ničem, sice spousta slavnejch herců, ale akorát se ztrapňujou, což by samo o sobě nevadilo, kdyby to bylo vitpný, ale je to prostě přehnaný a tak se člověk ani moc nebaví, snad jedině "Klinger z Mashe" je dobrej, ale to je spíš tim, že k němu se tenhle styl hodí a jako arabák fakt nemá chybu,ale to je tak všechno ()

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že docela trvalo než samotnej závod začal. To mi asi vadilo nejvíc. Ale pak začlo to, co od takového filmu očekáváte. Ne, že bych se chechtal od začátku do konce, ale vtipností snímek přebyl většinu rádobykomedií posledních let. Je zde taky spousta hereckých překvapení Klinger z M.A.S.H., Kojak z Kojaka, Jackie Chan, atd. Tohle obsazení by dnes znamenalo naprostou bombu a Nova by z toho bez ostychu udělala filmový megahit. Zkrátka film si na nic nehraje. Milovníci umění by tohle určitě nepřežili, ale milovníci sporťáků z 80. let si přijdou na své. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (12)

  • Frank Sinatra dostal hned po Burtu Reynoldsovi druhý největší honorář, přestože se objevil jen ve dvou scénách. (mi-ib)
  • V prvním díle Seymour (Roger Moore) říká: "Možná si to za rok zopakujeme." Druhé pokračování je opravdu natočeno tak, že se odehrává rok po prvním díle. Ironií je, že postava Seymora u toho již není. (mi-ib)

Reklama

Reklama