Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Divoký, nelegální a samozřejmě velice populární závod napříč celou zemí. Co není zakázáno je povoleno a zákázáno není vůbec nic, včetně různých nečestných praktik a triků hodných spíše salóního kapsáře. Hlavním hrdinou je J.J. McClure (Burt Reynolds), závodník a dobrodruh, který nebude mít vítězství nijak snadné, pokud vůbec. V cestě mu stojí bláznivý Šejk (Jamie Farr), párek mladých koček z Lamborghini (Susan Anton, Catherine Bach) a mnohé další roztodivné existence.

Volné pokračování staršího stejnojmenného snímku téměř do detailu kopíruje původní linii příběhu, přestože eskapády jsou jiné. Tento film je poslední Frankieho filmovou rolí (objevil se již jen v několika TV projektech) a poslední rolí Deana Martina vůbec. (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že docela trvalo než samotnej závod začal. To mi asi vadilo nejvíc. Ale pak začlo to, co od takového filmu očekáváte. Ne, že bych se chechtal od začátku do konce, ale vtipností snímek přebyl většinu rádobykomedií posledních let. Je zde taky spousta hereckých překvapení Klinger z M.A.S.H., Kojak z Kojaka, Jackie Chan, atd. Tohle obsazení by dnes znamenalo naprostou bombu a Nova by z toho bez ostychu udělala filmový megahit. Zkrátka film si na nic nehraje. Milovníci umění by tohle určitě nepřežili, ale milovníci sporťáků z 80. let si přijdou na své. ()

baruss

všechny recenze uživatele

Raspberry Award (Maliny) : 1985 : NOMINÁCIE (8) : Najhorší film, Najhorší herec - Burt Reynolds (spolunominácia za viacero filmov), Najhoršia herečka - Shirley MacLaine, Najhorší herec VR - Sammy Davis Jr., Najhoršia herečka VR - Susan Anton, Najhoršia herečka VR - Marilu Henner, Najhoršia réžia - Hal Needham, Najhorší scenár - Harvey Miller, Hal Needham, Albert S. Ruddy. ()

Reklama

JohnnyCinema odpad!

všechny recenze uživatele

Ze všech amerických bláznivých automobilových komedií má u mně tento film výjimečné postavení! Je totiž jediný, který jsem nezvládnul shlédnout až do konce! A to jsem se opravdu hodně snažil! Trapnost tohoto snímku dosáhla maxima mé tolerance. Ve srovnání s tímto filmem jsou snímky jako Tajný závod, Polda a bandita nebo Konvoj doslova drahokamy kinematografie! ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Pitomý, ale neskutečně zábavný film, nadupaný svéráznými postavičkami. Spoustu se jich vrací z jedničky - JJ a kapitán Chaos, Jackie Chan, doktor van Hesling, šejk, kočičky s Ferrari, plus přibývají dvě falešné jeptišky, kopa mafiánů a jeden skvělej opičák. Spousta fórků, bouraček, honiček, bitka ala Spencer a Hill, já se bavil skvěle. A kde jinde uvidíte Reynoldse, DeLuise, Martina, Davise jr., Klingera, Kojaka, Shirley MacLaine, Jackieho Chana, Čelistiho a jako vrchol cameo "mafiána" Franka Sinatry? ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Povolávám tě zpět do Ameriky, vyhrát závod kanonýrů........... Kapitán Chaos a jeho pobočník opět v akci. Někdy si však říkám, že opakovaný vtip ož není vtipem. Film nesahá svému předchůdci ani po kolena. Někdy jsem se zasmál, někdy jsou skeče spíš trapné a chvilkama i nudné. Není důležité to vidět a mnohdy ani slyšet. CITÁT - Bůh je můj druhý pilot........ Ve filmu zazní song Cannonball od R. Stevense nebo Stop in The Name of Love od The Supremes. http://www.youtube.com/watch?v=GJzcGO0qUfw Na filmu jsou nejlepší nepovedené záběry v závěrečných titulcích. CITÁT - Neřekl někdo stop ?.......... ()

Galerie (50)

Zajímavosti (12)

  • Celé jméno skutečného Cannonball závodu znělo „The Cannonball Baker Sea-To-Shining-Sea Memorial Trophy Dash“, známé také jako Cannonball Baker. (mi-ib)
  • Režisér Hal Needham ve filmu ztvárnil řidiče Porsche 928 v kovbojském klobouku. (Terva)
  • Frank Sinatra dostal hned po Burtu Reynoldsovi druhý největší honorář, přestože se objevil jen ve dvou scénách. (mi-ib)

Reklama

Reklama