Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (29)

plakát

Fighter (2010) 

Film jako takový celkem dobrý, až na boxerské scény, které jsou doslova katastrofální. Věřit tomu, že hlavní hrdina umí boxovat, může snad jen přísleplný laik! Tragédie, že v dnešní době si produkce nebo režisér nedokázali sehnat odborného poradce, nebo alespoň kohokoliv z nějakého ringu. Anebo si sehnali a Wahlberg je na box totální dřevo, ovšem pak je zde otázka, proč to tedy hrál.  Boxerské scény tento film docela slušně degradují, a je to určitě škoda, obzvláště, když je film o boxu....

plakát

Smrt z laboratoře (1987) (TV film) odpad!

Při sledování jsem nejprve nemohl odhalit, zda se jedná o film ze zahraničního prostředí nebo z tehdejší ČSSR. Drogy, Mercedes nazývaný "křápem", Vašut má na žigulíku značku pro cizince... Až oslovení "soudruzi" a název tehdejší policení složky "bezpečnost" mě ujistil, že se děj opravdu odehrává u nás. No a jinak velice chabé až primitivní. A to co se týká příběhu, tak u zpracování. Kdyby tam nehrál Vašut, tak je to naprosto nevýrazný počin na který okamžitě zapomenete...a rádi...

plakát

Pes (2022) 

Pro tento film mám jasné hodnocení: velice slabé! Mnohokrát ohraný příběh: bývalý voják zraněný v boji nemůže najít uplatnění v civilním životě; marná snaha o navrácení k armádě; ozývající se následky zranění; vyzdvihovaná služba v americké armádě také pokulhává; dílčí zápletky, jestli se tedy dají vůbec zápletkami nazývat, jsou naprosto předvídatelné. Snaha o oživení příběhu cholerickým psem, mimochodem také zraněným vojákem z války, je velice laciná až průhledná. Nuda od začátku až do samého konce chvílemi hraničí až s trapností. Dvě, alespoň trošku zajímavé věci v celém filmu, jsou: klasický Ford Bronco a muskulaturní "Rendy" ze seriálu "Jmenuju se Earl". Celkově veliké zklamání. Možná, kdyby tento film byl natočen nejméně před takovými dvaceti - třiceti lety, tak by byl asi skvělý. Dnes je to bohužel jen ohraná nuda. Raději si teď pro zlepšení chuti pustím mnohem lépe zpracovaný film na téma "cholerický vysloužilý služební pes" s názvem "K9 - Můj přítel se studeným čumákem" z roku 1989.

plakát

Hřiště (1975) 

Jeden z těch filmů, kde si člověk vychutná herecké obsazení, skvělou kameru a střich, filmovou hudbu a celkový dějový spád. I když zápletka není kdovíjaká, jedná se o velice příjemný film.

plakát

Evo, vdej se! (1983) 

Takový vlažný film, který neurazil, pokud se na něj někdo v dobách totality díval v neděli u oběda.

plakát

Třicet případů majora Zemana - Štvanice (1978) (epizoda) 

Tento díl je příkladnou ukázkou toho, jak může vypadat propaganda. Nutno však přiznat, že tvůrci se tohoto úkolu chopili nadmíru profesionálně a ztvárnění toho "správného" pohledu na události tzv. "pražského jara" opravdu mohlo přesvědčit nejednoho diváka o tom, co je "dobré", respektive o tom, co chtěla tehdejší vláda, aby si divák myslel. Tedy situace aktuální i v dnešních  dnech. Nad to vše mě ale v této epizodě nejvíce štval šlendrián filmařů, kteří v roce 1968 posadili hlavního hrdinu do škody 100/110, která se v tu dobu ještě nevyráběla. Navíc typ, se kterým Zeman jezdí, je dokonce pozdější provedení z první poloviny sedmdesátých let. Proč mu tvůrci nemohli dát tehdejší škodu 1000 MB? Asi proto, že tu, kterou meli k dispozici, utopili v rybníce v díle Pán ze Salcburku :o)

plakát

Policejní odznak (2002) (seriál) 

Hned na počátku se ukáže, že zkorumpovaná jednotka v čele s drsňákem Vicem se nebojí zabít každého, kdo by ji ohrozil, ať už je to třeba i policajt. V průběhu dalších epizod však divák velice nenápadně začne upadat do přesvědčení, že Vic vlastně není tak špatnej a dělá tu práci jen trochu jinak, možná i efektivnějí a asi není zas takový gauner. Ke konci však sled gradujících událostí vrátí diváka zpět do reality! Velice kvalitní seriál, kde nic není černé nebo bílé, a to včetně postav, které se v průběhu příběhu vyvíjejí. Dávam plný počet hvězdiček!

plakát

Třicet případů majora Zemana - Třetí housle (1976) (epizoda) 

Ačkoliv ostatní díly seriálu se snaží vypadat věrohodně a realisticky, tento díl se vymyká zažitému stylu. Rádoby vtipné scény, přehrávané doslova divadelním stylem nebo podivní lidé na ulicích, kteří pronásledují svatební kočár a všichni společně tančí nacvičené figury, působí velice zvláště. A samozřejmě chyby co se týká časové chronologie a automobilů. Jednou z ústředních postav je totiž Škodovka, která je ve skutečnosti dost pozoruhodný kousek: pravděpodobně se totiž jedná o Škodu Spartak (podle přístrojové desky) se zadními blatníky z Octavie poslední generace s křidélky a přední maskou ze Škody Octavie Combi. Tedy těžko spatřitelná směsice. A tento vůz v epizodě vystupuje v roli dvou aut, která se od sebe liší SPZ-kou a potahem volantu. Další zajímavostí je, že v úvodní scéně se záběry uvnitř vozu, kde není vidět zmíněná palubní deska, sedí protagonisté v úplně jiném voze, čtyřdveřovém, pravděpodobně ve Volze 21. Samozřejmě z prostorových důvodů, protože kameraman by se s kamerou do Octavie nevešel tak, aby ještě mohl zabírat ostatní. To, že na parkovištích parkují auta vyrobená až v 70. letech, není výsadou jen tohoto dílu.

plakát

Těžce zamilován (2001) 

Jedna z mých oblíbených komedií! Jednak pro dobrý samotný nápad, jednak pro celkové provedení a samozřejmě pro sexy Gwyneth!

plakát

Barvy (1988) 

Na filmu si cením snahu o autentičnost. Děj sice někdy trochu vázne, ale jako celek vypovídající o policejní práci a o gangech v LA slušné. Postava Seana Penna se samozřejmě během příběhu nevyvíjí, jak zde někdo podotknul, ale to je záměr příběhu. Je to mladý policista, který je přesvědčen o své pravdě a ideálech, jak se má tato práce dělat a nenechá se nikým zvyklat, ani starým parťákem s dlouhou praxí na ulici. Teprve až na samém konci filmu procitá v realitu...