Reklama

Reklama

Tenkrát na východě

  • USA Shanghai Noon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1881 a Pei Pei, dcera čínského císaře, se rozhodne s pomocí svého učitele angličtiny uprchnout do Ameriky. Zrádný učitel ji však prodá nelítostnému Lo Fongovi. Zanedlouho přijde císaři dopis, ve kterém vyděrač požaduje velké výkupné ve zlatě výměnou za život princezny. Do Ameriky se vydává tlumočník doprovázený třemi nejlepšími vojáky císařské gardy a synovcem Chon Wangem, aby předal požadovaný obnos a přivedl Pei Pei zpět. V Nevadě je však vlak přepaden čtveřicí banditů. Při přepadení je omylem zabit tlumočník a jeho synovec Chon se rozhodne pomstít. Postupně zlikviduje všechny bandity, pak se na vlastní pěst vydá do Carson City, aby našel princeznu. Cestou zachrání malého siouxského chlapce před nepřátelskou přesilou. Indiáni uspořádají velkou oslavu, po níž se ráno Chon probudí po boku krásné indiánky. Je to náčelníkova dcera, a než se naděje, musí se ženit. Zanedlouho opouštějí novomanželé vesnici a vydávají se na cestu do Carson City. Ve městě se setkají s frajerským pistolníkem Royem a Chon ho přivede do potíží, když odhalí jeho karetní trik. Po rvačce skončí oba ve stejné cele, odkud je osvobodí Chonova indiánská manželka. Roy nabídne Chonovi, že mu pomůže princeznu najít. Situaci poněkud zkomplikuje skutečnost, že je na ně vypsána odměna a v patách mají nejen lovce odměn, ale také šerifa Van Cleefa. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (286)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Owen Wilson a Jackie Chan? Docela příjemná dvojice. zasazení na Divoký Západ mohlo být výrazně vtipnější, ale několik detailů potěší i neznalého. Bohužel pro mě se stále opakuje moje nechuť ke komickým vložkám (obličejům) Jackieho Chana. V soubojích bych se mu nedovolil rovnat, ale s humorem je to přesně naopak. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

No jo, no... . . . Na východě slunce vychází, na západě zase zapadá, Čenda je zas jednou ve své ráži, taková jen oddychová šaráda... ;-) . . . A ti Indiáni nevypadaj jako Indiáni, protože jsou to Židi... ;o))) . . . Tak jo, tři hvězdy šerifský, i za tu rozkošnou LuckoLijku, choreografii pánských rozcviček a za všechny ty >amatéry< , co profesionálně i z takové kraviny namixují aspoň průměrně dobrou hollywoodštinu, ideální to >zábavičku< na sobotní horkou noc, kterou z jakýhokoli důvodu trávíte s nějakým komerčním (k)análem... - - - - - (Poprvé viděno 1.8.2009 na tv Prima, komentář zde jako tenkrát mnohý, 1.8.2009) ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Celkem zábavná westernová taškařice s asijským "indiánem" Jackie Chanem a dalšími podivnostmi, které se celkem přesně trefují do westernových zvyklostí, čímž je jednak jemně shazují, druhak nostalgicky velebí. Akční scény jsou fajn (vidět vysoké kopy v saloonu je zajímavý zážitek), příběh neobtěžuje a duo Chan-Wilson si ladí... V rámci žánru potěšující nadprůměr. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Hodně podařená akční komedie s dvojkou, která si dokonale rozumí. Jackie i Owen sice předvádějí svůj klasický standart, ale akce i humor jsou namíchány v takových dávkách, že není čas na nudu. A když přijde na akci nebo hláškování, ani jeden z hrdinů ve svém oboru nezklame. Tahle první výprava za princeznou, která je unesena z Číny a musí makat v dolech, je stejně povedená jako druhá, možná i o ně něco lepší a originálnější. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Kdybych neviděl dříve dvojku, dal bych tři hvězdičky. Jenže na prvním díle je sympatické, že nijak moc netlačí na pilu, a veze se po vlně nostalgie (např. cvičený kůň jako u hvězd němých filmů), zatímco dvojka je přepálená ve všech ohledech - finále ve zvonici je daleko lepší než digitální Big Ben ve dvojce. Ta hvězdička navíc oproti dvojce je za to, že všeho je tady míň než ve dvojce, ale je to namixované ve správných poměrech. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (33)

  • Keď Roy O'Bannon (Owen Wilson) zistí, že nový člen jeho gangu pochádza z Texasu, odpovie: "Z Texasu, čo si sa zbláznil?!" Sám Owen Wilson pochádza z Texasu. (Arsenal83)
  • Pieseň znejúca počas prvej barovej bitky je "La Grange" od ZZ Top. (Peter-1307)

Související novinky

Rytíři ze Šanghaje dostanou pokračování

Rytíři ze Šanghaje dostanou pokračování

10.09.2016

Jackie Chan a Owen Wilson se konečně chystají na třetí díl "šanghajské" série. Chon Wang a Roy O'Bannon se poprvé objevili v roce 2000 ve westernu Tenkrát na východě, jen aby se o tři roky později… (více)

Šanghajské spiknutí

Šanghajské spiknutí

03.12.2007

...nebude pokračováním dvoudílné šanghajské série Jackieho Chana a Owena Wilsona, to jen narážíme na jistou podobnost námětu válečného thrilleru Shanghai s noirovým experimentem Stevena Soderbergha… (více)

Reklama

Reklama