Reklama

Reklama

Neviditelná nit

  • Itálie Il filo invisibile (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Náctiletý kluk natáčí dokument o svých dvou otcích. V rodině ale dojde ke zvratu, který rozhodně nebyl ve scénáři. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

Frameline 

všechny recenze uživatele

Svižně natočený srdečný a uvěřitelný příběh gay rodičů a jejich syna, který o vlastní rodině natáčí studentský film. Výborný scénář si všímá zdánlivě obyčejných detailů dlouholetého soužití, licoměrného pohledu maloměšťáků i svobodomyslného přístupu dospívající generace. Vtipné i dojemné situace jsou uchopeny v tradici italských komedií, přesto snímek dokáže odkrýt i niternější pocity a odlehčenou formou ukazuje "netradiční" rodinu jako naprostou samozřejmost naší doby. ()

Hatikva 

všechny recenze uživatele

Kdo má peníze ten jede. Gay propaganda jich má dost. Takže tady bude. Lepší asi bude naučit se s tím žít :) V tomto snímku mi gay propaganda vůbec nevadí (na rozdíl třeba od The Barking Murders / Four Lives). Skvělá oddechova komedie o mezilidských vztazích. Syn v rámci rocnikoveho školního projektu točí dokument o svých rodičich (dva otcové). Řeší svojí první lásku, dospívání, vztah k otcum i matce. Rodiče řeší svoje problémy. Spousta vtipných momentů, emocí, hysterie, atd. u kterých se člověk zasměje. Závěrečné odhalení kdo je skutečným biologickým otcem Leona taky pobaví. Výběr herců i jejich výkony se povedli. ()

Reklama

Korpy22 

všechny recenze uživatele

Důkaz toho, že všechny rodiny řeší vlastně to samé a není důležité jestli jsou dva otcové nebo dvě matky. Film se silným příběhem a dojemným scénářem nechává se člověka zasmát, ale zároveň zamyslet nad konzervativní společností, která do jisté míry neustále stěžuje život lidem z LGBTQ+ komunity. Celý film je podepsán typickým italským rukopisem. Něžná láska  se dokáže změnit v prudkou vášeň agrese. Třebaže film nemá nejlepší kameru nebo zvuk, herecké výkony a atmosféra mu dodává cosi povznášejícího a roztomilého. ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý italský film o tom, že je úplně jedno, kdo tvoří rodinu, problémy mají prakticky všichni stejné. A ano, je to přesně o tom, s čím má problém Arsenal83 (masochista sledující filmy, ze kterých je mu špatně), že je totiž úplně normální mít za rodiče jen chlapy. Film krásně vykresluje také pozici ženy, která dítě porodila, ale přitom matka není. Možné problémy syna s tím vším ve škole jsou spíše upozaděně, a je to tak dobře, protože film, který chce upozornit na mnoho věcí, nedopadne dobře. Je dobře, že se takové filmy točí už jen proto, že více upozorní na legislativní otázky s tímto tématem. A také samozřejmě, aby ukázaly, že rodina v dnešní době není to samé jako před 100 lety. A ještě upozornění - film dokoukejte až do skončení závěrečných titulků ;-) ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Ďalšia z tých netflixovských propagand, kde keby to usporiadali správne, aj by sa to dalo pozerať, ale keďže im ide len o homo lobby, tak jasný odpad. Film má upozorniť na to, že vraj dúhové rodiny sú úplne normálne, majú svoje problémy, sem tam sa ponaťahujú (nielen za predkožky) a inak skvelá rodina. A obchod s deťmi, teda náhradné materstvo je úplne normálne. Obaja sú potom oteckovia. Pritom minimálne jeden z nich biologicky určite nie je. No a samozrejme sa poukázalo aj na šikanu, aké ťažké to má takýto vynosený syn, ako sa naňho pozerajú s predsudkami, lebo má dvoch fotrov s kakaovými venčekmi. Môžete dávať do ľudských zákonov, čo chcete, normálne to nikdy nebude. Pokiaľ si teda nebudú dvaja muži raz schopní cez kakáč urobiť dieťa sami, samozrejme bez nejakého zvráteného lekárskeho zákroku typu Mengele. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama