Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když losangeleský detektiv Stan Zedlov zastřelí při policejní akci syna čínského mafiánského bosse Terenceho Weie, je najat zkušený zabiják John Lee, aby splatil krvavý dluh stejnou mincí. Jenomže Lee nedokáže chladnokrevně zastřelit Stanova syna a sám se tak stane živým terčem Weiových pistolníků. Spolu s kurážnou padělatelkou dokladů Meg Coburnovou vítězně bojuje ve volném hongkongském stylu s přesilou nažhavených hlavní: za svůj život, záchranu rodiny i sedmiletého chlapce, na kterého pomstychtivý Wei nasadil nelítostný zabijácký tandem. Ale profesionál John zná všechny gangsterské triky a ví, že svoji vzpouru musí dovést až do konce. A tak, podle hesla - "Zabij, nebo budeš zabit" - směřuje k rozhodujícímu souboji se samotným Weiem. (Cinemax)

(více)

Recenze (107)

Gastovski 

všechny recenze uživatele

Když je Yun-Fat Chow pod taktovkou někoho z Hongkongu, většinou hraje hustý týpky a akce a dynamika nebere konce. Ale jak je v USA, tak z něj udělaj čestnýho měkkýho hovňouse, kde jdou padouši po krku jeho rodině kdesi v Tramtárii a kterej se věčně tahá s holkou sice hezkou na pohled, ale za cenu nejvyšší - tuny klišé. Přestřelky však ujdou. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Klasická střílečka, (které jsem děsně žrala, když sem přišlo video a taky první Van Damovský kopy a údery). Dívala jsem se na to jen kvůli Yun-Fat Chowovi, a musím uznat, že mě film docela překvapil a zaskočil, protože je to skvěle natočený béčko, které skoro hrabe po patách áčka. Děj je samozřejmě nic moc, ale herci jsou fakt skvělý - a to od nejmenších roliček zabijáků (Dany Trejo, Jurgen Prochow) , policajta Rookera (trochu mě asociuje na Lháře, kde hrál něco podobnýho) až po Sorvninovou a skvělého Chowa. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tenhle "hongkongský akčňák odehrávající se v Americe" mi nepřipadá zdaleka tak špatný, jak se říká. Ano, scénáři by kapka (nebo spíš pár litrů) originality neuškodila, protože obzvlášť v první polovině "boss vyšle zabijáky - selžou - boss se to dozví a vyšle zabijáky - selžou..." působí přihlouple, jenže kvůli neustálé akci, rozumné stopáži a příjemné videoklipové režii jsem se nakonec nenudil a můj mozek se necítil nijak zvlášť zneužitý. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Chow Yun-Fatova prvotina v Hollywoodu. Scénář je béčkový, ale Fatovi to střílí slušně a Fuqua klipovitou režií to nekazí, ale naopak odvádí slušnou práci. K Hongkongským filmům, které Fat natočil s Johnem Woo to má dost daleko, ale to je prostě Amerika, takže tady nelze nic v podobném smyslu očekávat. Navíc spolu s hned dalším Fatovým filmem v Hollywoodu The Corruptor je poslední film, kde Fat hraje akčního boha s dual berettama. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Spomienku na horší strih by som musel dlho dllllllho loviť v pamäti.. Ale má to sympaťáka Rookera (žeby prvá kladná rola?), dokonalého Chowa (štandardne) a neodolateľnú Mirku Sorvino (oscarovú devu). Spočiatku som sa tomu smial ako zle mierenej paródií, ale napriek prvotnej skepse a pocitu, že sledujem "lacný film" som podľahol.. A čo je hlavné: Bavil som sa! ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • Film v tom čase nastavil rekord za najviac vystrieľaných nábojov v americkom filme. (Real Tom Hardy)
  • Znak v čínštine, ktorý je vygravírovaný na Leeovych (Yun-Fat Chow) guľkách, znamená smrť. (beso74)

Reklama

Reklama