Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když losangeleský detektiv Stan Zedlov zastřelí při policejní akci syna čínského mafiánského bosse Terenceho Weie, je najat zkušený zabiják John Lee, aby splatil krvavý dluh stejnou mincí. Jenomže Lee nedokáže chladnokrevně zastřelit Stanova syna a sám se tak stane živým terčem Weiových pistolníků. Spolu s kurážnou padělatelkou dokladů Meg Coburnovou vítězně bojuje ve volném hongkongském stylu s přesilou nažhavených hlavní: za svůj život, záchranu rodiny i sedmiletého chlapce, na kterého pomstychtivý Wei nasadil nelítostný zabijácký tandem. Ale profesionál John zná všechny gangsterské triky a ví, že svoji vzpouru musí dovést až do konce. A tak, podle hesla - "Zabij, nebo budeš zabit" - směřuje k rozhodujícímu souboji se samotným Weiem. (Cinemax)

(více)

Recenze (107)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Chow Yun-Fat a jeho první Hollywoodský film. A jak jinak, ve velkém stylu. John Woo na to všechno dohlížel, takže drsná akční Hong-Kongská škola je tu zcela nezpochybnitelná. Jinak to snad ani nešlo. Od skvělých stříleček tu máme i vcelku silný příběh, kde není vynechána ani citová stránka věci. Hustá atmosféra se tu dá krájet a akční scény nejsou jen bezduché střílečky. Je tu snaha napodobit samotného Johna Woo. A zdařilo se. Nebýt zúčastněných Hollywoodských herců, nebylo by ani poznat, že se jedná o americký film. Chow Yun-Fat vstoupil na americkou filmovou půdu s excelentní noblesou. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Fuqua točiť akčné filmy rozhodne vie, čo dokázal hneď v Strelcoch na úteku. Čo však môže urobiť so scenárom, kde má napísané, že Fat drží v rukách dve pištole, stojí na kapote auta a nad ním je nejakých päť vycvičených zabijakov so samopalmi, pričom Fatovi stačí iba urobiť piruetu ako krasokorčuliarka a všetkých bez problémov vystriela. No a takýchto anti-realistických scén je tu neúrekom. Nevadilo by to, ak by sa film nebral tak extrémne smrteľne vážne, takže v tomto smere ho môžete vnímať ako guilty pleasure z rangu Komanda. presne 50% a zaokrúhlené dole preto, že film už nemienim nikdy znova vidieť, pričom som v kútiku duše veril, že by mohlo ísť o môj nový akčný evergreen sobotňajších odpočinkových večerov. ()

Reklama

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Pozor "Spoiler"! Totiž scénář je sám o sobě spoiler! - Diskotéka - bum, bum, bác - zabij toho sráče, co mi zabil syna - slza a žádný bum - zabte toho sráče, co nezabil syna toho sráče, co zabil mýho syna - bum, bum, bum, bác - najměte profíky, chci ho mrtvýho - trapnej D. Trejo zamumlá jako obvykle jen tři věty a T. Schweiger, rádoby drsně se tvářící a oblečenej ve fajn ohozu (ten kabát bych si klidně koupil) střílejí a vůbec nemyslí - bum na entou a bác na entou - všichni zlí jsou mrtví a všichni hodní jsou v pohodě - budeš mi chybět - ty mi budeš chybět víc, ale musim do Číny - (jsem totiž Yun-Fat Chow, otáčím se jak baletka a střílím na všechny strany, mám přesnou mušku a kulky se mi vyhýbají, sem totiž podělaný "Neprůstřelný mnich", mám hodně zásobníků a mnoho kulek v nich, ale já sám koule nemám, a tak hraju úplně toporně a mám nevýraznej obličej, který se snaží v divnym šklebu vytvořit něco jako drsnost, případně lítost či brekot. V tomto filmu sem si měl nechat do scénáře připsat pořádnýho francouzáka na konec s Mirou Sorvino, aby ten závěr byl co nejvíc "cool" made in USA, ale nějak mi od toho divnýho šklebu ztuhly koutky). - Vezmu si tady do huby počin "Hard Boiled" - to je děsná píčovina bez děje, ale aspoň je tam dobrý střílení, nějakej ten nápad v akci a sem tam fór. Tady v tomto filmu neni ani pořádnej děj, ani pořádná akce - jen vypatlaný střílení a to totálně bez nápadu. D. Trejo a T. Schweiger bylo takový duo, který tý debilitě spíš přidali, než aby to trochu opepřili. Farewell, Mr. Antoine Fuqua!!! ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Chow Yun-Fatova prvotina v Hollywoodu. Scénář je béčkový, ale Fatovi to střílí slušně a Fuqua klipovitou režií to nekazí, ale naopak odvádí slušnou práci. K Hongkongským filmům, které Fat natočil s Johnem Woo to má dost daleko, ale to je prostě Amerika, takže tady nelze nic v podobném smyslu očekávat. Navíc spolu s hned dalším Fatovým filmem v Hollywoodu The Corruptor je poslední film, kde Fat hraje akčního boha s dual berettama. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Sympatický americký hold hongkongským střílečkám Johna Woo od celovečerně debutujícího Fuquy, který si do něj vypůjčil i Woovy herecké koně - v americkém filmu debutujícího Chow Yun-Fata a jako záporáka Kennetha Tsanga. Fuqua se snaží a krom bohulibého autorského záměru a pestrého mezinárodního castu (německo-mexické záporácké duo Schweiger-Trejo, Jürgen Prochnow), dodává velmi solidní dávku ucházející akce, navzdory tomu, že se samozřejmě nemůže tak krvavě rozmáchnout jako Woo. Scénář bohužel stahuje film do průměru - jednoduchost by mi nevadila, ale ty otravné postavy (posmutnělý Chow, namachrovaná Sorvino) a nevýrazný hlavní padouch ano. Člověku je smutno z toho, jak hongkongské megastar Woo a Fat musely v USA začínat od znova prachsprostými béčky. Woo sice Živý terč opulentní filmařinou povýšil na zážitek, tady se to přes podobnou snahu nepovedlo, i když Fat asi mohl být rád, že v Americe vyfasoval aspoň takového režisérského snaživce jako Fuqua. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • Herečka Mira Sorvino (Meg Coburn) rozpráva plynule mandarínskou čínštinou. Keďže Yun-Fat Chow (John Lee) v čase natáčania filmu príliš po anglicky nevedel, pomáhala mu s tým Mira. (beso74)
  • Fuqua a Chow sa rozhodli vystrihnúť mnoho dialógov napísaných pre jeho rolu, nakoľko sa chceli viac venovať vizuálnej stránke filmu a tiež, že Chowova angličtina v tom čase nebola najlepšia. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama