Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když losangeleský detektiv Stan Zedlov zastřelí při policejní akci syna čínského mafiánského bosse Terenceho Weie, je najat zkušený zabiják John Lee, aby splatil krvavý dluh stejnou mincí. Jenomže Lee nedokáže chladnokrevně zastřelit Stanova syna a sám se tak stane živým terčem Weiových pistolníků. Spolu s kurážnou padělatelkou dokladů Meg Coburnovou vítězně bojuje ve volném hongkongském stylu s přesilou nažhavených hlavní: za svůj život, záchranu rodiny i sedmiletého chlapce, na kterého pomstychtivý Wei nasadil nelítostný zabijácký tandem. Ale profesionál John zná všechny gangsterské triky a ví, že svoji vzpouru musí dovést až do konce. A tak, podle hesla - "Zabij, nebo budeš zabit" - směřuje k rozhodujícímu souboji se samotným Weiem. (Cinemax)

(více)

Recenze (107)

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Angličan, co přejede naše hranice a vopíchá první holku, co uvidí, bude nejspíš s karikaturou hongkongskýho akčňáku spokojenej. Ale za dva dny s otevřenýma očima těžko. Sice je to dost sebeparodický a plká to něco o béčku, stejně to nezachrání pocit nudy, předvídatelnosti a totálního nedávání pozoru. ()

N.Strauber 

všechny recenze uživatele

Mně se tento snímek líbil a považuju to za Chowův velmi dobrý vstup do Hollywoodu. Největším kladem je rychlý spád a koukatelnost a také to, že se tvůrcům podařilo docílit toho, aby mi hlavní postavy a vývoj děje nebyl lhostejný. Jinak Mira Sorvino byla vynikající volba. Já jsem tedy (narozdíl od spousty jiných lidí) viděl víc než jen solidní thriller a netrápí mě, že scénář nebyl příliš objevný, protože blbý nebyl v žádném případě a film přesně splnil (a možná ještě předčil) to, co jsem od něj čekal. Zásluhu na tom kromě dvou hlavních herců má i svižná režie. Ale pozor: vůbec se mi nelíbí, co všechno je tu prozrazeno a zmíněno v "oficiálním textu distributora"! Naštěstí jsem si ho přečetl až teď, protože jinak by mi to mírně zkazilo zážitek z filmu a možná bych musel s hodnocením o * dolů... ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"YOU SURE YOU WANT JOHN LEE? BECAUSE AREN'T THERE LIKE A BILLION JOHN LEES IN CHINA?" ------------ Antoine Fuqua, alias ten, čo natočil Training Day, však tri roky predtým zbúchal niečo iné, niečo, čo ak nie je lepšie ako tá famózna vyššie uvedená snímka, je minimálne aspoň rovnocenné s ňou. The Replacement Killers. Každý jeden záber je vycibrený do posledného detailu, doslova každý jeden, možno s drobnou výnimkou niektorých akčných scén. Interiéry vyzerajú autenticky a dokážu vtiahnuť ešte viac, ak ich precítiš, od malých, rozbitých, špinavých, pravdepodobne močom a stuchnutým drevom zapáchajúcich apartmánov cez budhistické chrámy niekde v Čínskej štvrti, starých herní, nočných klubov v mayskom štýle a obrovských kinosál až po samotné veľdielo Franka Lloyda Wrighta a vrchol mayského obrodenia – Ennis House. No dominujú najmä tie čínske, za čo som nesmierne rád. Scénografka sa musela teda zapotiť. Jedna väčšia-menšia chybička krásy je citeľný dotyk Johna Woo z producentskej stoličky, čo má v akčných scénach za následok, že aziati po zásahu lietajú vzduchom ako v starých (nedobrých) osemdesiatkových akčňákoch z Číny a Hongkongu, aké práve Woo zvykol režírovať. Symbióza čínskej mafie, Los Angeles a konca milénia v spojení s priam dokonalou Antoineho réžiou je úplný balzam na dušu a The Replacement Killers jeden z najlepších (a najlepšie vyštylizovaných) akčných filmov, čo som videl. A jediný dôvod, prečo tu nesvieti päť hviezd je, že som až príliš veľký k... Ah, kašlať na to. --- (26.4.2021) Alebo aj nie. --- "Shit. That kid turns that blender on one more time, I'm gonna shoot him myself." ()

choze 

všechny recenze uživatele

Sympatický americký hold hongkongským střílečkám Johna Woo od celovečerně debutujícího Fuquy, který si do něj vypůjčil i Woovy herecké koně - v americkém filmu debutujícího Chow Yun-Fata a jako záporáka Kennetha Tsanga. Fuqua se snaží a krom bohulibého autorského záměru a pestrého mezinárodního castu (německo-mexické záporácké duo Schweiger-Trejo, Jürgen Prochnow), dodává velmi solidní dávku ucházející akce, navzdory tomu, že se samozřejmě nemůže tak krvavě rozmáchnout jako Woo. Scénář bohužel stahuje film do průměru - jednoduchost by mi nevadila, ale ty otravné postavy (posmutnělý Chow, namachrovaná Sorvino) a nevýrazný hlavní padouch ano. Člověku je smutno z toho, jak hongkongské megastar Woo a Fat musely v USA začínat od znova prachsprostými béčky. Woo sice Živý terč opulentní filmařinou povýšil na zážitek, tady se to přes podobnou snahu nepovedlo, i když Fat asi mohl být rád, že v Americe vyfasoval aspoň takového režisérského snaživce jako Fuqua. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si na začátku chvilku myslel, že koukám na Bladea! Ale ono ne, koukám na hodně špatné střelce na útěku a jejich pronásledovatelé, kteří na tom co se přesnosti střelby týče nejsou o mnoho lépe. Jak jinak si vysvětlit tak časté střílení mimo terč, nebo byl snad úmysl zničit vše kolem? Klišé je v pomalu neexistujícím příběhu opravdu hodně, naštěstí mnohé zachrání vcelku zábavná akce a více než solidní kamera společně s použitou hudbou... je to hodinu a půl trvající videoklip. Taktéž Yun-Fat Chow a Michael Rooker jsou fajn, za to Mira Sorvino překvapivě nevýrazná. Jenže já se nejvíc těšil na dvojici Danny Trejo, Til Schweiger a ono nic, snad až trestuhodně nevyužiti! 45% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • Film v tom čase nastavil rekord za najviac vystrieľaných nábojov v americkom filme. (Real Tom Hardy)
  • Herečka Mira Sorvino (Meg Coburn) rozpráva plynule mandarínskou čínštinou. Keďže Yun-Fat Chow (John Lee) v čase natáčania filmu príliš po anglicky nevedel, pomáhala mu s tým Mira. (beso74)
  • V pôvodnom scenári mala vo filme zohrať úlohu talianska mafia namiesto tej čínskej a rolu bossa stvárniť Chazz Palminteri. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno