Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když losangeleský detektiv Stan Zedlov zastřelí při policejní akci syna čínského mafiánského bosse Terenceho Weie, je najat zkušený zabiják John Lee, aby splatil krvavý dluh stejnou mincí. Jenomže Lee nedokáže chladnokrevně zastřelit Stanova syna a sám se tak stane živým terčem Weiových pistolníků. Spolu s kurážnou padělatelkou dokladů Meg Coburnovou vítězně bojuje ve volném hongkongském stylu s přesilou nažhavených hlavní: za svůj život, záchranu rodiny i sedmiletého chlapce, na kterého pomstychtivý Wei nasadil nelítostný zabijácký tandem. Ale profesionál John zná všechny gangsterské triky a ví, že svoji vzpouru musí dovést až do konce. A tak, podle hesla - "Zabij, nebo budeš zabit" - směřuje k rozhodujícímu souboji se samotným Weiem. (Cinemax)

(více)

Recenze (107)

tron 

všechny recenze uživatele

V polovici 90. rokov Hongokong prešiel pod správnu Číny, mnohí tamojší herci a režiséri sa zľakli cenzúry a emigrovali do USA, kde následne vďaka nim vznikla vlna tzv. hongkongských akčniakov - napr. Matrix, Smrtonosná zbraň 4, Tvár toho druhého.. alebo Muži na zabitie. Chow Yun–Fat napriek svojej bohatej žánrovej minulosti musel u Američanov začínať od nuly a byť rád aspoň za takýto priemerný scenár. Našťastie snímka má dobré tempo, veľa ostrej akcie, medzi sympaťákom Chowom a potetovanou bývalou Quentina Tarantina, Mirou Sorvino, to patrične iskrí. Bonusom je i kvalitné zlo (Danny Trejo, Til Sweigner, Jürgen Prochnow), Michael Rooker v kladnej (!) úlohe a výrazná "reklamná" stránka (okrem hongkongskej akcie v tom čase Hollywood zažíval i príchod inej vlny a to vlny mladých a agresívnych režisérov, ktorí dovtedy mali skúsenosti prevažne s videoklipmi a reklamami a keď začali natáčať filmy, ich audiovizuálny štýl sa čiastočne podobal na klipy a reklamy, za vodcu tejto tlupy býva neoficiálne považovaný Michael Bay). ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Akčňák, ktorý mal presláviť dvoch mužov. Pre čínsku modlu Chow Yun-fata mal byť veľkým hollywoodskym debutom a pre režiséra hudobných videoklipov Antoine Fuqua mal byť veľkým celovečerným debutom. Všetky ambície ale stroskotali na podpriemernom scenári, hodnom videobéčka s Dolphom Lundgrenom. Vyzbrojený Yun-fat v čiernom kabáte je cool a jeho nedobrovoľná parťáčka, blonďavá falšovateľka dokladov Mira Sorvino je sexy. Ale nech sú The Replacement Killers akokoľvek efektne natočení, pre obsahovú plytkosť a nezmyselnosť pôsobia ako zlý vtip. Antoine Fuqua sa predviedol o tri roky neskôr výborným krimi Training Day a Yun-fat sa dočkal svetovej slávy nie ako akčný hrdina, ale ako nešťastne zamilovaný duchovný guru a kung-fu učiteľ v poetickom Tygrovi a drakovi Anga Leeho. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Hollywoode, Hollywoode, co nám to provádíš s hongkongskými hvězdami? Pro "Hongkongský akční film" (TM) není klíčové slovo "akční", ale "Hongkongský". Ale to zřejmě amíkům hned tak nedojde. Takže výsledkem je průměrná akční řežba s několika atributy známými ze zlatých časů Johna Woo a Lepšího Zítřku, ale nějak to pořád není ono. Nicméně výstup Dannyho Treja a šarm Miry Sorvino Střelce Na Útěku v mých očích vynášejí o malý stupínek výš, takže ****, ale "jen" 70%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $19,204,929Tržby Celosvetovo $35,100,000║ akcia újde, Chow Yun-Fat sympaťák, aj ostatný menoslov na prvý pohľad aspoň zaujme ale v príbehu nie úplne využitý.... ale najhoršie že ten vývarový príbeh nedokáže patrične strhnúť /40%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slušně natočené, ale v ničem neinovativní. Možná by to chtělo více fantazie a riskování, aby se něčím překvapilo a né jen točit jako všichni ostatní furt to samé. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem více od oblíbence Fuqui, který do svého akčňáku nalákal hvězdu HongKongu Yuna-fata Chowa. Má to sice slušné tempo, ale film působí velmi béčkově a krom slušných přestřelek toho moc nenabídne. Devadesátkový béčkový standart, který dnes oslní málokoho.60% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prumerny akcni film, ktery je diky charismatickemu Fatovi, cool kamere a Fuquove klipove rezii hodne stylovej. Pribeh je dost jednoduchy - Fat chce ochranit rodinu a proto pro mafianskeho bosse plni ukoly a kdyz jeden nesplni rozhodne se utect. Na uteku mu pomaha ne moc vyrazna Sorvino u ktere si nechal delat pas, ale krapet se to zvrtlo. V roli zabijaku najatych na Chowovu likvidaci se tu na chvily objevi muj oblibenec Til Schweiger a Danny "barman z from dusk till dawn" Trejo. Pokud clovek u tohohle filmu moc nemysli, bude se vyborne bavit, proto 4*. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

2002: Když jsem viděl tenhle akčňák poprvé, hodně jsem se nudil a vím, čím to bylo. Aby si člověk tenhle filmeček užil, musí se snažit odpoutat se od hloupého scénáře a snažit se vnímat jen herce, atmosféru a vůbec slušné řemeslo režiséra. Pak to docela dobře funguje. 2019: Devadesátkové akčňáky moc dobře nestárnou a teprve ne ty už tehdy průměrnější. I 87 minut videoklipové pozérštiny mi teď přijde moc. 😢 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Žádná velká genialita to neni, prostě jen brutální a zábavná střílečka, kde se Chow Yun-Fat rozpomíná na svojí legendární spolupráci s Johnem Woo a nenechává jedinýho špinavýho zmetka odejít dřív, než do něj nasype půlku zásobníku a je mu celkem jedno jakej kalibr má zrovna v ruce. Prostě skvělá zábava s trošku prostějším scénářem, kterej film ke konci mírně kazí, ale i tak super ()

choze 

všechny recenze uživatele

Sympatický americký hold hongkongským střílečkám Johna Woo od celovečerně debutujícího Fuquy, který si do něj vypůjčil i Woovy herecké koně - v americkém filmu debutujícího Chow Yun-Fata a jako záporáka Kennetha Tsanga. Fuqua se snaží a krom bohulibého autorského záměru a pestrého mezinárodního castu (německo-mexické záporácké duo Schweiger-Trejo, Jürgen Prochnow), dodává velmi solidní dávku ucházející akce, navzdory tomu, že se samozřejmě nemůže tak krvavě rozmáchnout jako Woo. Scénář bohužel stahuje film do průměru - jednoduchost by mi nevadila, ale ty otravné postavy (posmutnělý Chow, namachrovaná Sorvino) a nevýrazný hlavní padouch ano. Člověku je smutno z toho, jak hongkongské megastar Woo a Fat musely v USA začínat od znova prachsprostými béčky. Woo sice Živý terč opulentní filmařinou povýšil na zážitek, tady se to přes podobnou snahu nepovedlo, i když Fat asi mohl být rád, že v Americe vyfasoval aspoň takového režisérského snaživce jako Fuqua. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film s Chow Yun-Fatom z americkej produkcie. Má dosť dobrý príbeh o špičkovom nájomnom zabijakovi, ktorý od svojho zamestnávateľa, vplyvného mafiána dostane za úlohu zabiť slušného policajta, keďže má na svedomí jeho syna, no to je proti zabijakovym zásadám a tak si to na poslednú chvíľu rozmyslí. No tým si zároveň podpíše svoj rozsudok smrti, mafián dá príkaz na odstránenie nielen neho, ale aj jeho rodiny v Číne a tak musí zabijak urobiť všetko preto, aby sa z toho dostal a navyše sa počas toho zoznámi so sympatickou falšovateľkou dokladov. Spracovanie sa mi páči, dej je síce tak jednoduchý a priamočiary, že viac by to už ani nešlo, po celý čas to ide úplne podľa klasickej šablóny, no s tým v rámci žánru nemám žiadny problém. Hlavne, že je to mimoriadne dynamický akčný film, bez jediného slabého miesta, v ktorom sa stále niečo deje a tempo z úvodu nestratí až do samotného záveru. Jedine mi trochu prekáža, že sa to prakticky celý čas po mnohých stránkach snaží podobať na najväčšie hity, ktoré vznikli zo spolupráce Chow Yun-Fata a Johna Woo, hlavne Killer a v tomto Strelci na úteku s prehľadom prehrávajú, to už je predsa len iná úroveň, ktorej sa čo i len priblížiť je takmer nemožné, ale aj nad toto sa dokážem povzniesť a baviť sa. Akcie je tu plno a je aj celkom slušná. Tvoria ju prakticky výhradne prestrelky, ktoré prichádzajú v pravidelných intervaloch a síce sú pomerne stereotypné a chýbajú lepšie nápady, ale aspoň sú dobre natočené, odohrávajú sa v rozmanitých prostrediach a nechýba ani dostatočný počet zabitých, takže som sa behom nich bavil. Najviac sa mi páči prestrelka v byte falšovateľky alebo akcia v autoumyvárni. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný, Chow Yun-Fat tu síce nepôsobí až tak kvalitne, ako v Hong Kongu, ale aj tak má stále veľkú charizmu a bavil ma v akcii aj mimo nej, k tomu sympatická Mira Sorvino, poteší aj Michael Rooker, ktorý ale mohol mať viac priestoru a chválim aj výborný výber záporákov ako Kenneth Tsang, Jürgen Prochnow, Danny Trejo, Til Schweiger alebo Patrick Kilpatrick. Réžia a technická stránka sú celkom slušné, Antoine Fuqua síce kvality Hong Kongu napodobiť nedokáže, ale aspoň sa postaral o príjemnú vizuálnu stránku a skvelú dynamiku. Takže s Chow Yun-Fatom si určite radšej pozriem snáď každý jeho film z Hong Kongu, ale ani Muži na zabitie nie je zlý film, stále je to dostatočne zábavná žánrovka, ktorá sa dá občas pozrieť. 73% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá, nesmírně stylová pecka. Čistokrevná devadesátka, která v mnohém připomíná Johna Woo. Prvotřídní imidžovka, po které nemůžete chtít nic jiného. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tak nějak tušíme, co se stane, když nájemný zabiják odmítne splnit úkol. Má prostě pravidlo, že děti ne. Vše se proti němu otočí a stává se z něj terč celého gangu. Jenže v případě Chow Yun-Fata velmi nesnadný terč. Shodou okolností se spojí s padělatelkou dokladů, která ovšem umí držet v ruce kvér a nejde pro ránu daleko. Sic si vysloužili přední místa na seznamu smrti mafiánského bosse, jenže snadno odejít ze scény nehodlají. Klipař Antoine Fuqua si tady kroutí svůj celovečerní debut, hongkongská legenda je na tom stejně: první hollywoodská akce. Producentsky je navíc pohlídal John Woo, takže udělat ostudu snad ani nešlo. Příběh je prostý, tuctový a provařuje veškerá možná klišé, nicméně akce je dostatek, vesměs je vydařená a řádně řízná. Záporáků je hned několik a je radost na ně pohledět – jen škoda, že žádný nedostal patřičný prostor. Vedle kousků Johna Woo jde pochopitelně o chudého příbuzného, přesto tohle béčko chutná i po letech. A Fuqua dokazuje, proč dneska patří mezi širší akční špičku. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tenhle "hongkongský akčňák odehrávající se v Americe" mi nepřipadá zdaleka tak špatný, jak se říká. Ano, scénáři by kapka (nebo spíš pár litrů) originality neuškodila, protože obzvlášť v první polovině "boss vyšle zabijáky - selžou - boss se to dozví a vyšle zabijáky - selžou..." působí přihlouple, jenže kvůli neustálé akci, rozumné stopáži a příjemné videoklipové režii jsem se nakonec nenudil a můj mozek se necítil nijak zvlášť zneužitý. ()

Janchor 

všechny recenze uživatele

Tak jako východní mystika ztrácí přesunem na západ svý jádro, tak se i tímhle slušně nasnímaným svatostánkem Chow Yun-Fatovi nese jen ozvěna autentický boží přítomnosti. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"YOU SURE YOU WANT JOHN LEE? BECAUSE AREN'T THERE LIKE A BILLION JOHN LEES IN CHINA?" ------------ Antoine Fuqua, alias ten, čo natočil Training Day, však tri roky predtým zbúchal niečo iné, niečo, čo ak nie je lepšie ako tá famózna vyššie uvedená snímka, je minimálne aspoň rovnocenné s ňou. The Replacement Killers. Každý jeden záber je vycibrený do posledného detailu, doslova každý jeden, možno s drobnou výnimkou niektorých akčných scén. Interiéry vyzerajú autenticky a dokážu vtiahnuť ešte viac, ak ich precítiš, od malých, rozbitých, špinavých, pravdepodobne močom a stuchnutým drevom zapáchajúcich apartmánov cez budhistické chrámy niekde v Čínskej štvrti, starých herní, nočných klubov v mayskom štýle a obrovských kinosál až po samotné veľdielo Franka Lloyda Wrighta a vrchol mayského obrodenia – Ennis House. No dominujú najmä tie čínske, za čo som nesmierne rád. Scénografka sa musela teda zapotiť. Jedna väčšia-menšia chybička krásy je citeľný dotyk Johna Woo z producentskej stoličky, čo má v akčných scénach za následok, že aziati po zásahu lietajú vzduchom ako v starých (nedobrých) osemdesiatkových akčňákoch z Číny a Hongkongu, aké práve Woo zvykol režírovať. Symbióza čínskej mafie, Los Angeles a konca milénia v spojení s priam dokonalou Antoineho réžiou je úplný balzam na dušu a The Replacement Killers jeden z najlepších (a najlepšie vyštylizovaných) akčných filmov, čo som videl. A jediný dôvod, prečo tu nesvieti päť hviezd je, že som až príliš veľký k... Ah, kašlať na to. --- (26.4.2021) Alebo aj nie. --- "Shit. That kid turns that blender on one more time, I'm gonna shoot him myself." ()

k212 

všechny recenze uživatele

Klasická střílečka, (které jsem děsně žrala, když sem přišlo video a taky první Van Damovský kopy a údery). Dívala jsem se na to jen kvůli Yun-Fat Chowovi, a musím uznat, že mě film docela překvapil a zaskočil, protože je to skvěle natočený béčko, které skoro hrabe po patách áčka. Děj je samozřejmě nic moc, ale herci jsou fakt skvělý - a to od nejmenších roliček zabijáků (Dany Trejo, Jurgen Prochow) , policajta Rookera (trochu mě asociuje na Lháře, kde hrál něco podobnýho) až po Sorvninovou a skvělého Chowa. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Spousta akce a prostinký scénář, který zachraňuje režisér Antoine Fuqua svou nápaditou režií, citem pro akci, dynamickým klipovým střihem a vizuální kamerou. ()

Reklama

Reklama