Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když losangeleský detektiv Stan Zedlov zastřelí při policejní akci syna čínského mafiánského bosse Terenceho Weie, je najat zkušený zabiják John Lee, aby splatil krvavý dluh stejnou mincí. Jenomže Lee nedokáže chladnokrevně zastřelit Stanova syna a sám se tak stane živým terčem Weiových pistolníků. Spolu s kurážnou padělatelkou dokladů Meg Coburnovou vítězně bojuje ve volném hongkongském stylu s přesilou nažhavených hlavní: za svůj život, záchranu rodiny i sedmiletého chlapce, na kterého pomstychtivý Wei nasadil nelítostný zabijácký tandem. Ale profesionál John zná všechny gangsterské triky a ví, že svoji vzpouru musí dovést až do konce. A tak, podle hesla - "Zabij, nebo budeš zabit" - směřuje k rozhodujícímu souboji se samotným Weiem. (Cinemax)

(více)

Recenze (107)

Peter-1307 

všechny recenze uživatele

Yun-Fat Chow sa snažil, ale scénar to celé zabil Je skutočne dokanalý zabijak tohoto filmu. A k tomu nejako mi nesedí kombinácia Yun-Fat Chow a USA. Pôvodné filmy z HK produkcie mal určite lepšie. Ale, ak si toto celé odmyslím, tak sa ten film dá aj jedenkrát pozrieť. Na viac tento film nemá. Chýba mu pre mňa to, čím by ma v dobrom slova zmysle oslovil. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Před 10-ti lety bych z toho byl pravděpodobně pěkně vodvařenej, ale dneska? Takhle dementní scénář nemůže zachránit ani stylovej Chow Yun-Fat a jeho dvě Beretty. Jednání všech postav postrádalo jakoukoli logiku a celej film byl prošpikován vyloženě trapnými momenty. Akční scény byly sice většinou zpomamlené ve stylu 90-tých let, ale bohužel také dost ubohé a to včetně závěrečné přestřelky. Rádoby charismatičtí záporáci byli děsní břídilové o čemž svědčí např. scéna kdy zabiják s tváří Dannyho Treja střílí půl minuty do dodávky a granátomet použije až v momentě, kdy z ní hlavní hrdinka vyskočí - wtf? i vykastrovanou vopici by napadlo narvat tam ten granát hned ne? Čekal jsem oldschoolový akcí nařachaný béčko, ale tohle by se hodilo spíš do céčkových vod po bok Stevena Segala. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Hollywoode, Hollywoode, co nám to provádíš s hongkongskými hvězdami? Pro "Hongkongský akční film" (TM) není klíčové slovo "akční", ale "Hongkongský". Ale to zřejmě amíkům hned tak nedojde. Takže výsledkem je průměrná akční řežba s několika atributy známými ze zlatých časů Johna Woo a Lepšího Zítřku, ale nějak to pořád není ono. Nicméně výstup Dannyho Treja a šarm Miry Sorvino Střelce Na Útěku v mých očích vynášejí o malý stupínek výš, takže ****, ale "jen" 70%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $19,204,929Tržby Celosvetovo $35,100,000║ akcia újde, Chow Yun-Fat sympaťák, aj ostatný menoslov na prvý pohľad aspoň zaujme ale v príbehu nie úplne využitý.... ale najhoršie že ten vývarový príbeh nedokáže patrične strhnúť /40%/ ()

choze 

všechny recenze uživatele

Sympatický americký hold hongkongským střílečkám Johna Woo od celovečerně debutujícího Fuquy, který si do něj vypůjčil i Woovy herecké koně - v americkém filmu debutujícího Chow Yun-Fata a jako záporáka Kennetha Tsanga. Fuqua se snaží a krom bohulibého autorského záměru a pestrého mezinárodního castu (německo-mexické záporácké duo Schweiger-Trejo, Jürgen Prochnow), dodává velmi solidní dávku ucházející akce, navzdory tomu, že se samozřejmě nemůže tak krvavě rozmáchnout jako Woo. Scénář bohužel stahuje film do průměru - jednoduchost by mi nevadila, ale ty otravné postavy (posmutnělý Chow, namachrovaná Sorvino) a nevýrazný hlavní padouch ano. Člověku je smutno z toho, jak hongkongské megastar Woo a Fat musely v USA začínat od znova prachsprostými béčky. Woo sice Živý terč opulentní filmařinou povýšil na zážitek, tady se to přes podobnou snahu nepovedlo, i když Fat asi mohl být rád, že v Americe vyfasoval aspoň takového režisérského snaživce jako Fuqua. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • Počas predstavovania "nájomných zabijakov" (počas ich prechodu terminálom letiska) spieva herečka Claire Trevor pesničku "Moanin' Low" z filmu Key Largo (1948). (beso74)
  • Fuqua a Chow sa rozhodli vystrihnúť mnoho dialógov napísaných pre jeho rolu, nakoľko sa chceli viac venovať vizuálnej stránke filmu a tiež, že Chowova angličtina v tom čase nebola najlepšia. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama