Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když losangeleský detektiv Stan Zedlov zastřelí při policejní akci syna čínského mafiánského bosse Terenceho Weie, je najat zkušený zabiják John Lee, aby splatil krvavý dluh stejnou mincí. Jenomže Lee nedokáže chladnokrevně zastřelit Stanova syna a sám se tak stane živým terčem Weiových pistolníků. Spolu s kurážnou padělatelkou dokladů Meg Coburnovou vítězně bojuje ve volném hongkongském stylu s přesilou nažhavených hlavní: za svůj život, záchranu rodiny i sedmiletého chlapce, na kterého pomstychtivý Wei nasadil nelítostný zabijácký tandem. Ale profesionál John zná všechny gangsterské triky a ví, že svoji vzpouru musí dovést až do konce. A tak, podle hesla - "Zabij, nebo budeš zabit" - směřuje k rozhodujícímu souboji se samotným Weiem. (Cinemax)

(více)

Recenze (107)

Shit 

všechny recenze uživatele

Žádná velká genialita to neni, prostě jen brutální a zábavná střílečka, kde se Chow Yun-Fat rozpomíná na svojí legendární spolupráci s Johnem Woo a nenechává jedinýho špinavýho zmetka odejít dřív, než do něj nasype půlku zásobníku a je mu celkem jedno jakej kalibr má zrovna v ruce. Prostě skvělá zábava s trošku prostějším scénářem, kterej film ke konci mírně kazí, ale i tak super ()

Peter-1307 

všechny recenze uživatele

Yun-Fat Chow sa snažil, ale scénar to celé zabil Je skutočne dokanalý zabijak tohoto filmu. A k tomu nejako mi nesedí kombinácia Yun-Fat Chow a USA. Pôvodné filmy z HK produkcie mal určite lepšie. Ale, ak si toto celé odmyslím, tak sa ten film dá aj jedenkrát pozrieť. Na viac tento film nemá. Chýba mu pre mňa to, čím by ma v dobrom slova zmysle oslovil. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Když dva dělají totéž, není to totéž. Antoine Fuqua svou režisérskou kariéru začal jako doslova plagiátor asijské akční tvorby, a to rovnou samotného krále, Johna Woo, který na něj navíc dohlížel z producentské pozice a který mu dokonce propůjčil do hlavní role i svou největší hvězdu, Chow Yun-fata. A tohle vše je zde opravdu hodně znát, možná tedy až příliš. Fuqua prostě až nestydatě kopíroval zápletku, akci, styl, vše co prostě udělalo tvorbu Johna Woo legendární, nicméně ať se snažil jak chtěl, nefungovalo a nepůsobilo tu nic tak, jak by mělo. Zápletku bych tedy nějak hluboce neřešil, ta sloužila jen jako co nejjednodušší podklad pro co nejvíce akce, což se i nakonec podařilo, ovšem ona akce, o kterou tu jde tedy především, zkrátka nemá ty správný koule, není tak efektní a především, po choreografické stránce se jedná přímo o tvůrčí selhání. A rozhodně to není chyba Chow Yun-fata, který tu svými postoji, gesty, výrazy a celkovým výkonem naprosto kraluje a ze všech ostatních postav dělá jen nevýrazné figuranty. O stylové bezradnosti jsem se pak už zmiňoval a Fuqua se pokoušel i o navození emocí, se kterými Woo též hodně pracoval, ovšem ani to příliš nezvládl, film působil vážně dost chladně. Zkrátka, jde sice o slušnou akční jízdu, tempo má zběsilé, mě to přesto ale jako celek bohužel příliš nebavilo. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tenhle "hongkongský akčňák odehrávající se v Americe" mi nepřipadá zdaleka tak špatný, jak se říká. Ano, scénáři by kapka (nebo spíš pár litrů) originality neuškodila, protože obzvlášť v první polovině "boss vyšle zabijáky - selžou - boss se to dozví a vyšle zabijáky - selžou..." působí přihlouple, jenže kvůli neustálé akci, rozumné stopáži a příjemné videoklipové režii jsem se nakonec nenudil a můj mozek se necítil nijak zvlášť zneužitý. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Na margo všetkých tunajších "expertov" môžem poznamenať, že som videl takmer všetky "Fatove" honkongské opusy a s výnimkou A BETTER TOMORROV a (samozrejme) HARD BOILED to všetko boli "kraviny na entú". Ale STRELCI ... tak to je prosím pekne iné kafe. Od megacool nástupu na diskotéke, až po vycizelované herecké obsadenie pri ktorom zaplesá duša každého milovníka tzv. akčných béčok (a môže nadávať akurát tak na to, že povedzme SCHWEIGER a KILPATRICK "zaklepú krpcami" priskoro) plus ako bonus MIRA. Dávam ostrých a voči tunajším alibistickým komentárom, sebavedomých 5 nábojov, ktoré Fat ani Fuqua (s výnimkou TRAINING DAY) už nikdy neprekonali (ale tajne dúfam, že možno raz ...). --- Apropo odporúčam vám pozrieť si EXTENDED CUT, najlepšie z BluRay, na nejakom slušnom domácom kine. "NÁŘEZ" !!! (8.2.2011) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • Počas produkcie malo štúdio Columbia Pictures pocit, že rež. Fuqua neprináša vyhovujúci materiál, preto bola počas väčšiny natáčania prítomná exekutíva zo štúdia, čo režiséra rozhnevalo a vyústilo ku hádkam. Chow Yun-Fat stál na režisérovej strane a štúdiu odkázal, nech veria jemu a jeho vízii. Ani po skončení produkcie nebolo všetko v poriadku. Keď štúdio poslalo film na testovacie premietania, publiku sa takýto typ hrdinu nepáčil, ani jeho minulosť a taktiež ani jeho medzirasový vzťah s postavou, ktorú stvárnila Mira Sorvino. Columbia preto privolala strihača Richarda Francis-Brucea, aby film "dotiahol." Ten odstránil všetky romantické elementy medzi týmito postavami a taktiež aj všetky motivácie ich aj ostatných postáv. (Real Tom Hardy)
  • Fuqua a Chow sa rozhodli vystrihnúť mnoho dialógov napísaných pre jeho rolu, nakoľko sa chceli viac venovať vizuálnej stránke filmu a tiež, že Chowova angličtina v tom čase nebola najlepšia. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama