Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chow (CHOW YUN-FAT) se snaží žít slušným životem - jak to jen u vyhazovače v bangkokském nočním klubu jde. Jeho přítel je ale v průšvihu: má dluh u lichváře, u kterého se dlužit opravdu nevyplácí. Aby ho Chow z problému vysekal, naplánuje s místními mafiány přepadení kamionu s pašovanou municí. Ale při akci se má stát jedna věc, o které Chow neví - má při ní zemřít. Boj o život a čas odplaty nadchází... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (70)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nekompromisny film o pomste v takom nekompromisnom spinavom style. Postavy nie su nejakí elegantni mafiani ale drsni zlodeji, ktori postradaju typicke hodnoty HK filmov ako su cest. Vsetci su podrazaci, ktorym ide iba o prachy. Takisto akcia nie je elegantna plna spomalovaciek ako u Johna Woo, ale riadne brutalna jak prevedenim, tak tym co sa tam daje a co najrealistickejsia. Prestrelky su ozvlastnene iba vychytavkou v ktorej kamera sleduje vystrelenu gulku. Bitky su zase co najefektivnejsie. Ziadna komplikovana choreografia ale par ucinnych ran a protivnik sa uz od bolesti zo zemi nezdvihne. Po vsetkych tych Woovkach pôsobi akcia svojou inakostou osviezujuco. Ale rozhodne to nie je nonstop akcny film a finale mohlo byt velkolepejsie. Okrem temnej atmosfery su najväcsim plusom filmu 3 hlavne charaktery. Chow Yun-fat tu hra drsneho motorkara, ktory sa vie dokonale ohanat nozikom a este lepsie strielat. Behom filmu si toho dost vytrpi. Simon Yam je neskutocne zabavny ako hlavny zaporak, ktory je naviac gay, takze cely film si nie ste isty, ci ho chce momentalne zabit alebo ojebat. Pravdepodobne obidvoje. Ale uplne najlepsi je Anthony Wong, ktory prejde famoznou zmenou od rozklepaneho chudaka k bezcitnemu zabijakovi. Je tu este par vyraznych vedlajsich postav z ktorych mi dost vadila otravna nymfomanka. Film asi najviac taha dole vodou az prilis jednoduchy pribeh, ktory dobre funguje v prvej dynamickejsej casti, ale v druhej, ked ma dôjst na pomstu, tak je to az prilis priamociare. Mohlo by to byt prepracovanejsie, ci uz u postavy, tak plan pomsty. Rozhodne sa ale jedna o jeden z tych lepsich Chow Yun-fatovych filmov. Cely cas som sa bal, ze ten nekompromisny bastard Ringo Lam necha zabit aj psa. Aspon ze v tomto ohlade sa krotil. 7/10. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $1,600,000║ Čistý Masaker. Pravdepodobne to bolo točené bez nejakého súvislejšieho scenára, hlavne že tam je na každom kroku krvavá, brutálna prestrelka, koľko toľko to zachraňuje charizma Chow Yun-Fata ale čakal by som podľa hodnotenia niečo čo má viac než akciu bez kúska zmyslu a nudných kecov. /40%/ ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Nechápu, co je na tomto tak propagovaném filmu kultovního. Je to mix trapné komedie a krvavé akce. Akce není ani nijak moc propracovaná, kamera je hodně béčková, choreografie žádná, Chow Yun-Fat je tvrďák, ale film neutáhne. Ovšem nejhorší na celém filmu je uvřískaná ženská a její nenasytnost sexu. Vůbec celý film je hodně zaměřen na sex, a to mi do tohoto typu filmu vůbec nesedí. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Chow si rád olizuje palec a sic tak úplně nectí zákon, chce mít svůj klid a plánovat budoucnost s krásnou snoubenkou. Jenže jeho kamarád se dostane do dluhů a právě s tímhle lichvářem si není radno zahrávat. Cestou z dluhů je nakonec přepadení kamionu s pašovanou municí, jenže zrada partnerů bude Chowa stát nejen několik prstů.. Oproti snímkům rytíře krvavých baletů Johna Wooa se tu víc míří a méně plýtvá municí, a upřímně mi byl Full Contact v mnohém sympatičtější než právě zběsilé vyhlazovačky JW. Klasické schéma mstitele totiž doprovází i jakýs takýs příběh, který má hlavu a patu a úroveň dialogů (oproti JW a jeho promluvám jako z porna bez děje) není tak přímočará, navíc je komplikují vzájemné emocionální vazby. Ringo Lam se navíc drží poctivého servírování ingrediencí toliko potřebných pro hongkongské akční snímky. Nebojí se ani značné dávky sebeironie nebo sebeparodie, i zlehčování situací (padouchova homosexualita, permanentně nadržená štětka).. mile brutální, atmosférický a dynamický snímek navíc nahoru tlačí hlavní představitel – charismatický drsňák Chow Yun-Fat.. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Hongkongská rubačka plná ujetých postav (ať už jde o otravnou nymfomanku Virgin nebo homosexuálního záporáka, který by hlavního hrdinu nejraději dostal do postele), která i přes průměrný příběh strhne. Ringo Lam skládá poctu americkým béčkům a koupě ji v krvi. Chow Yun-Fat si to neskutečně dává. Bluesová kytara podmanivě hřímá, kulky se odráží tak jak hrdina potřebuje. Přidejte hlášky a osudovou ženu a máte vystaráno. Dělat obchody je jako srát, musí to jít hladce. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama