Reklama

Reklama

Pozvánka do pekla

  • USA The Invitation (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Po smrti své matky a bez příbuzných podstoupí Evie (Nathalie Emmanuel) test DNA… a objeví dlouho ztraceného bratrance, o jehož existenci neměla tušení. Její nově nalezená rodina ji pozve na okázalou svatbu na anglickém venkově, kde se nejprve nechá svést svůdným aristokratickým hostitelem. Když však odhalí zvrácená tajemství v historii své rodiny a znepokojivé úmysly skrývající se za jejich hříšnou štědrostí, promění se její návštěva v noční můru a boj o přežití. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (115)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Pozvánka do pekla funguje možná lépe, nepodívá-li se člověk před projekcí na trailer, který toho ukazuje až trestuhodně mnoho. Divák tedy od začátku ví, s jakým "hororovým monstrem" má co do činění, a tvůrci se nijak výrazně nesnažili připravit nějaké zásadní plot twisty. Chválím interiéry panství a pár slušných lekaček, byť předvídatelných. Film příběhově, jak už jsem zmínil, moc nepřekvapí a zodpovězení otázky "Proč se to děje?" mi přišlo dost nemastné-neslané. Závěrečná scéna rovněž nepřinesla plusové body. Lepší dvě hvězdičky! ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Naivně jsem doufala, že by to mohla být zábava jako Ready or Not. A dostala jsem takový blábol, kde ještě po jedné hodině stopáže (tzn. za dvěma třetinami) hrdinka vůbec nic netuší a jenom si myslí, že se ocitla v příběhu, kde je hlavním účelem dostat nějaké to dovolenkové D. Jasně, divákovi se ukázaly nějaké strašící scény, nijak nepropojené se zbytkem, a hrdinka měla škaredý sen, ale nic se jí nezdá (hehe) divné, nic si nespojuje dohromady, žádná vlastní agenda, ach bože. Pak se všechno stane, respektive řekne, během dvaceti minut a konec zvonec. A ještě by chtěli hrdinku vykreslit jako "moderní nezávislou ženu", ale přitom ji musí nechat udělat nejhloupější a nejnaivnější chyby, jinak by premisa ani nebyla možná. V komentářích zde někdo píše "neurážející neobjevný upírský horor", no mně to teda urazilo. Takové promrhání potenciálu. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

v první polovině má Pozvánka do pekla místy celkem slušnou atmosféru a vypadá docela slibně. Jenže pak se z toho stane něco jako Ready or Not s tím rozdílem, že Read Or Not byla černá komedie/satira a tohle se bere smrtelně vážně a moc to nefunguje. Po zvratu jde veškerá atmosféra do kopru a pak už je celkem jedno co se stane a kdo přežije. Nathalie Emmanuel mám sice docela rád, ale ruku na srdce nikdy z ní nebude velká charakterní herečka a tady se veze s nemastným neslaným zbytkem...40% ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

''Horor'' pro holky. A nakonec proč ne. Dle prvních recenzí a ohlasů jsem to teda čekal horší. Režisérka dobře propojila romantiku s upíry. Ale zase tak láskyplný to taky určitě není. První hoďku nám stará od Bladea ukazuje jaká je pořádná naivka a čekáme, jestli se nechá svést podivínským majitelem panství. Pak to chytne docela spád a celkem slušně se to rozjede a začne se to řezat. Vizuál potěšil, Nathalie je kočka, potěšila mě účast Pertweeho, kterého jsem viděl snad naposledy ve filmu Soudný den, jo slušný průměr. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Spletl jsem si film s Ready or Not (2019), na kterou jsem koukal později. Ale během pár let (navíc během Covidu, kde čas se dělí třemi) tu máme dva skoro stejné filmy. Nevěsta, tajuplný zámek a všichni jsou tak milí až do chvíle než se setmí. Tenhle film má však Nathalie Emmanuel, která je prostě k zulíbání. A dokonce bych řekl, že první hodina šlape dobře. Příjemná nepříjemná atmosféra na vás dýchá a těšíte se na creepy scény. Ty se dostaví tak dvě a pak hawk. Finále je akční a ujeté. Z příjemných třech do spadne hned na podprůměrnou kvašku, která se vám vykouří z hlavy. (45 %) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (9)

  • Walterovo (Thomas Doherty) priezvisko "De Ville" je slovná hračka na "devil". V modernej rumunčine je anglický preklad "Dracul" "diabol", čo ďalej naznačuje jeho skutočnú identitu ako Draculu. (molcan2)
  • Keď Evie (Nathalie Emmanuel) vychádza z letiska, na stene letiska je zobrazený posledný obrázok Whitby v severnom Yorkshire, ako to už Evie spomenul Oliver (Hugh Skinner) v New Yorku, údajné miesto, kde sa film odohráva, a miesto, kde mal Dracula pristáť, v Anglicku, na lodi Demeter z Varny v Bulharsku. (molcan2)
  • Lucy (Alana Boden), jedna z Upírových neviest, je zároveň meno Draculovej obete vo filme Dracula (1992) a v románe z roku 1897. (molcan2)

Reklama

Reklama